HABERLER>GÜNCEL
9 Nisan 2016 Cumartesi - 10:47

Nevvar Salih İşgören Vakfı’ndan ‘insanlık için’ 2.5 milyon TL!

DEÜ Tıp Fakültesi içinde yapılan ülkenin ilk Gen Araştırma merkezi Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından tamamlanacak. İzmir'in kamu yatırımlarının gerçekleşmesine katkı koyan Nevvar-Salih İşgören Vakfı bu önemli projeye 2. 5 milyon liralık bağışta bulundu.

Nevvar Salih İşgören Vakfı’ndan ‘insanlık için’ 2.5 milyon TL!

İzmir’i tıp alanında çağ atlatması öngören merkezin tamamlanmasına yönelik protokol, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde (İBG-İzmir) düzenlenen törenle imzalandı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği,  İl Sağlık Müdürü Dr.  Ayhan İzzettinoğlu, İzmir Müftüsü Prof. Dr Ramazan Muslu, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı,  Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Ökmen, Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş Genel Koordinatör Berna Şahin ile akademisyenler katıldı.


EZBER BOZMAYA DEVAM
Törenin başında merkezin müdürü Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk çalışmalar ilgili bilgi verdi. Ardından konuşan DEÜ Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Biyotıp ve Genom Merkezi’nin İzmir’e büyük değerler kazandıracağı belirterek, “Bu projenin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca böyle bir proje Nevvar Salih İşgören Vakfı ile birlikte yaptığımız için çok mutluyuz. Rahmetli Salih İşgören sağlığında üniversitemiz için çok büyük hayırlar gerçekleştirmiştir. Onu da buradan bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen de vakfın İzmir’in sosyal sermayesini artırma yolunda yatırımlara devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Burada Nevvar ve Salih İşgören büyüklerimizi tekrar şükranla anıyoruz. İnanın böyle bir manzarayı görseler çok memnun olurlardı. Dokuz Eylül Üniversitesi rahmetli Salih Ağabey’in özel ilişkileri olan bir kurum. Daha önce buraya önemli desteklerimiz olmuştu bunlar artarak devam edecek. Rahmetli Salih İşgören’in bize vasiyeti,  ‘Yatırımları yaparken kılı kırk yarın. Valilik makamıyla sürekli istişare halinde olun’ şeklindeydi. Bu konuda sayın valimiz Mustafa Toprak beyefendiye doğru tercihleri yapma konusunda desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mehmet Öztürk hocamın ifadesiyle ezberi bozmaya devam edeceğiz. Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak İzmir’e destek vermek bizim için şereftir onurdur.”



ÇOK ÖNEMLİ BİR KATKI
İzmir Valisi Mustafa Toprak da konuşmasında böylesi dünya çapında bir merkezin halkın ve hayırseverlerin yapacağı katkılarla yürümesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Nevvar Salih İşgören Hanımefendi ve beyefendi yaşamlarında insanlığa katkı sağlamayı ve hedef edinmiş ve bu noktada gayretlerini ortaya koymuş insanlardır. Şu anki vakıf yönetimi olan arkadaşlar da gerek mütevelli gerekse yönetim kurulu olarak aynı anlayış birliği içinde bu katkıları merhumların vasiyetleri üzerine katkı sağlamaya devam ediyorlar. Ben bu katkının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma noktası ve işaret edilen o nokta bu gibi projelerden geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da projenin tamamlanması konusunda büyük katkıları olmuştur. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bir de tabiki Nevvar Salih İşgören Vakfımızın kurucusu rametli Salih İşgören Beyi hasta yatağında ziyaret ederek onore etmiştir. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde Nevvar Salih İşgören Vakfı bugüne kadar gerek eğitim alanında gerek sağlık alanında, gerek sosyal ve kültürel alanlarda yapmış oldukları katkılarla önemli bir işlevi orta çıkarıyor. Sadece DEÜ bünyesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın yaptığı katkılar bile takdire şayandır.”

Konuşmaların ardından merkezin kısa sürede tamamlanmasına yönelik hazırlanan protokol iki kurum yöneticileri tarafından imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından olan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nin (İBG-İzmir) girişnde oluşturulan bağış ağacına da ilk yapraklar Vali Mustafa Toprak ve Nevvar Salih İşgören yöneticileri tarafından asıldı.

Ķök Hücre Tedavi Merkezi'ne Nevvar Salih İşgoren ismi verilirken, uluslararası boyuttaki merkezde moleküler biyoloji, genetik ile tıp bilimlerini birleştirerek yeni çığırlar açacak çalışmalar gerçekleştirilecek.

 
Ege'de sığınmacıları taşıyan tekne battı: 5 ölü
 
AK Kadınlar’ın Kılıçdaroğlu eylemine pankartlı yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükelçi Moore’den çarpıcı açıklamalar
İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, CNN Türk canlı yayınında ...
Atatürk Havalimanı’nda yangın paniği!
Atatürk Havalimanı apronunda aydınlatma cihazından çıkan yangın yoğun ...
Nusaybin'de yeni strateji: Komuta askerde!
Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda ...
 
Başbuğ: Üzülerek söylüyorum, şehit haberlerini…
Genelkurmay Eski Başkanı, milli konuların iç siyaset malzemesi yapılmasını ...
Tadilattaki teknede korkutan patlama!
İzmir’in Buca İlçesi'nde tadilata alınan teknede gaz sıkışması nedeniyle ...
'Bayraklı operasyonu'nun arka planı: Polis fezlekesinde neler var?
Rüşvet operasyonunda ayrıntılar netleşiyor. Savcılık kayıtlarına ek belgelerle ...
 
İzmir’de tıp öğrencisi canına kıydı
Balçova’da bir evde yalnız yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ...
Kimlik bilgisi sızıntısına İzmir’den suç duyurusu
Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı adına Avukat Tacettin Çolak, ...
Danıştay’dan flaş ‘başörtüsü’ kararı
Danıştay 8. Dairesi, ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren Milli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva