HABERLER>GÜNCEL
28 Şubat 2020 Cuma - 11:42

Nedim Şener yazdı: Yazıcıoğlu suikastinde İzmir üzerinden mesaj

Gazeteci Nedim Şener Muhsin Yazıcoğlu’yla ilgili yazılarında İzmir ayrıntılarına yer verdi. FETÖ’nün Elazığ avukatlar sorumlusu Abdullah Önder'in ifadesinden yola çıkan Şener’in yazısının ayrıntılarında; helikopter kazası sonrasında üst düzey FETÖ imamlarının İzmir’e gelerek firari Barbaros Kocakurt ile görüştükleri ve Gülen’e durumu bildirdikleri yer alıyor. Önder’in, “İzmir’de Yamanlar Koleji’ni ziyaret ettik. Okulda bir F-16 maketi vardı. Yazıcıoğlu’nun helikopterinin üzerinden geçen F-16’nın maketi olduğu ve kullanan pilotun bizden biri olduğu da söylendi” sözleri dikkat çekti

Nedim Şener yazdı: Yazıcıoğlu suikastinde İzmir üzerinden mesaj

EGEDESONSÖZ- Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında şehit olmasının ardından geçen 11 yılda yaşanan ayrıntılara dikkat çekti. 2009 yılı Mart ayında bindiği helikopterin düşmesi sonrasında hayata veda eden Yazıcıoğlu’na müdahale eden askeri ekip ve kaza kırım heyetinde yer alanların bazıları FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Gazeteci Nedim Şener, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Marmaris’te kaldığı otelden almaya giden FETÖ’cü askerler içinde yer alan Astsubay Aydın Özsıcak ile Yarbay Davut Uçum’un helikopterden parça söken askerler olduğunun altını çizdi.

Süreçle ilgili ardı ardına yazılar yazan Şener’in yazı dizisinde İzmir ayrıntılarına da yer verildi. Helikopter kazası sonrasında parça söken askerlerin avukatlığının yine FETÖ’cü bir kişi tarafından yapıldığının ortaya çıkması, sonrasında yaşanan gelişmeler, İzmir ziyaretleri, Barbaros Kocakurt ile görüşme ve Yamanlar Koleji buluşması da yer aldı.  Pensilvanya’da yaşayan FETÖ Lideri Fetullah Gülen’e de İzmir üzerinden görüş sorulduğu ortaya çıktı.

YAZILARDAKİ AYRINTILAR…
Nedim Şener yazı dizisine; .  FETÖ’nün Elazığ il avukatlar sorumlusu Abdullah Önder’in Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadeleri ve tutanakları dayanak oluşturdu. Önder, ifadesinde, “Elazığ il imamı olarak tanıdığım Mustafa Dukadaroğlu bana avukatların sorumluluğunu verdi. Helikopter kazası sonrasında yargılanan askerlerin avukatlığını avukat Mustafa Atalar yapmaya başladığını öğrenince durum hakkında görüşme yapmak istedim. Kendisi bana kazanın yaşandığı 2009’da 12 ilin imamlığını yürüten Turan Canpolat ile konuyu görüştüğünü, Canpolat’ın ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinden söküm yapan askeri personel abilerimizdendir, yani bizdendir’ dediğini, soruşturmayı takip görevinin bizzat Canpolat tarafından verildiğini anlattı. Ertesi gün Mehmet Durakoğlu, örgütün bölge sorumlularını topladı. Durakoğlu, avukat Mustafa Atalar’ı kastederek, ‘Bu çocuk aptalın teki, olayın vahametinin farkında değil. Bu konu Amerika’da büyüğümüze aktarıldı’ dedi. Örgüt içinde ‘büyüğümüz’ sıfatıyla bahsedilen kişi terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in kendisidir.

Bir hafta sonra avukat Mustafa Atalar’ın 23 HY 009 plakalı aracıyla Malatya’ya Turan Canpolat ile görüşmeye gittik. Avukatlardan sorumlu olduğum için Canpolat bana, ‘Mustafa’ya biz emir verdik o emrin gereğini yerine getirdi’ dedi. Dönüş yolunda Mustafa, astsubay Aydın Özsıcak’ı telefonla aradı ve avukatlığını bıraktığını söyledi.

Daha sonra Mehmet Durakoğlu, örgütte amiri konumunda olan, örgütün Gaziantep bölge sorumlusu Mehmet Kocatürk ile konuyu görüşmek üzere Gaziantep’e gitti. Durakoğlu’na ne konuştuklarını sordum. Gaziantep sorumlusunun, ‘Yazıcıoğlu dosyasına bakan soruşturma savcısı yabancı değil, bizim abilerimizden birisi’ dediğini aktardı. Bu görüşmeden iki gün sonra Mehmet Kocatürk ve Mehmet Durakoğlu, İzmir’de örgütün Türkiye imamı olan, gıyaben tanıdığım Barbaros Kocakurt’un yanına gitti. Ardından da İstanbul’da TSK mahrem yapılanmasından bir kişi ile de görüşmüşler. Bu görüşmelerden çıkan sonuca göre konuyla ilgili olarak Amerika’ya, doğrudan Fetullah Gülen’e rapor veriliyormuş. Fetullah Gülen, cemaatten bir avukatın helikopteri sökenlerin avukatlığını üstlenmesini ‘bomba’ diye nitelendiriyor ve olay ortaya çıkarsa altından kalkılamayacağını söylüyormuş” açıklamasını yaptı.

İtirafında ayrıca, “Bu işi örgüt yaptı” diyen Önder şunları söyledi:

“2014 yılı başında dershanelerin kapatılması sürecinde Elazığ il yapılanması mensupları olarak İzmir’e gittik. Yamanlar Koleji’ni ziyaret ettik. Okulun 5’inci katında bir F-16 maketi vardı. Orada verilen brifingde bu F-16’nın Yazıcıoğlu’nun helikopterinin üzerinden geçen F-16’nın maketi olduğu söylendi. O tarihte F-16’yı kullanan pilotun bizden biri olduğu da söylendi. Benim tecrübelerime göre bu hadise tamamen FETÖ/PDY silahı terör örgütünün işidir. Bugüne kadar kimseye güvenemediğim için anlatmadım. Dosyanın yeniden açıldığını medyadan öğrenince bizzat gelip ifade verdim. ByLock yazışmaları ve HTS kayıtları getirilirse doğru söylediğim anlaşılacaktır. Adı geçenler konuşursa olay çözülecektir.”

NEDİM ŞENER’İN YAZI DİZİSİ

1-https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/yazicioglu-suikastinda-kirli-mansetler-41457190

2-https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/feto-elazig-il-imaminin-bylock-yazismasi-buyugumuzle-gorustuk-yazicioglu-hadisesini-hallettik-41456316

3-https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/yazicioglu-suikastinda-kirli-mansetler-41457190

 
Palut: Savunmada kendimizi geliştireceğiz
 
Bakan Akar: 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seyfullah 1 Mart 2020 Pazar 11:24

Madem Muhsini fetö öldürdü ,o zaman muhsin suikastı araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla niçin red edildi meclisde ????

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ve Aydın'da ihaleye fesat karıştırma operasyonu: 32 gözaltı
İzmir ve Aydın'da düzenlenen ihaleye fesat karıştırma operasyonunda 32 şüpheli gözaltına alındı.
Türkiye'nin kararının ardından sınırlara akın!
İdlib saldırısının ardından, Türkiye’nin göçmenlere ‘açık kapı politikası’ ...
29 NATO Müttefiki Türkiye için toplanıyor!
NATO tarafından bugün yapılan yazılı açıklamayla Türkiye’nin çağrısı üzerine ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Kahpeler!
Mehmet KARABEL yazdı... Kahpeler!
Ege'den Yunan Adaları'na mülteci akını!
Ege'den Yunan Adaları'na mülteci akını!
Uçakta olay çıkaran kadına tahliye
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek için kalkış hazırlıklarını ...
 
17 günde 1709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi
Edinilen bilgiye göre, son 17 günde bin 709 rejim unsuru etkisiz hale ...
Bakan Akar ve komutanlar sıfır noktasında!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ...
Türkiye yasta: 33 şehit, 32 yaralı!
İdlib'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 33 asker şehit ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva