HABERLER>POLİTİKA
11 Eylül 2013 Çarşamba - 13:49

Nazlıaka’dan Gökçek’e cevap: Komik!

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Melih Gökçek'in suç duyurusunda bulunmasını gülünç addettiğini söyledi.

Nazlıaka’dan Gökçek’e cevap: Komik!

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisi hakkında bulunduğu suç duyurusuyla ilgili, "Ben hakikaten bu suç duyurusunu gülünç olarak addediyorum. Çünkü Anayasanın 56. maddesi ve Çevre Kanunu uyarınca bizim yaptığımız tüm yurttaşlara verilmiş olan bir ödevdir" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Hatay'da düzenlenen izinsiz gösteri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ailesine başsağlığı dileyerek, "Artık yeter, yetti. Yetmedi mi, daha kaç can kaybedeceğiz " diye sordu. Nazlıaka, devleti sağduyulu olmaya davet etti.

"BEDELİNİ ANKARA HALKI ÖDEYECEK"
ODTÜ arazisinden geçecek yolun iddia edildiği gibi Eskişehir yolunun trafiğini azaltmayacağını, bu sorunun bir bölgeden başka bir bölgeye taşınacağını öne süren Nazlıaka, Gökçek'in metro konusundaki beceriksizliğinin bedelini bütün Ankara halkının ödeyeceğini savundu.

Gökçek'in, bu projede de birçok hukuksuzluk yaptığını iddia eden Nazlıaka, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, henüz Belediye Meclisi tarafından onaylanmamış, askıya çıkartılmamış, halkın görüş ve önerisine sunulmamış ve İmar Kanunu uyarınca askıdan indiği tarih itibariyle kesinleşmesi gereken planlardan çok önce yol ihalesine çıkmıştır. Söz konusu ihale, onay sürecinden bir sene önce yapılmıştır" dedi.

"GÖKÇEK'İN KONUŞMASI ÜSLUPSUZ"
Ankara'nın, hukuksuzluğu bir yönetim anlayışı haline dönüştüren ve kentte yaşayanların ne düşündüğünü önemsemeyen bir belediye başkanı tarafından yönetildiğini iddia eden Nazlıaka, şöyle devam etti: "Ankara'nın çoğulcu ve katılımcı bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Şimdi kendisi 'yargıda benim, hukukta benim ve istediğimi yaparım. Bu şehri derebeylik anlayışıyla yönetmeye devam ederim' diyen kişilere karşı mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur. Onun için biz bundan sonra da bu haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde başka hukuksuzluk, yolsuzluk belgelerine dikkatlerinize sunacağım."

Nazlıaka, gazetecilerin, ODTÜ'de işçilere kimlik sormasıyla ilgili sorusu üzerine, "Kendisinin yaptığı konuşma son derece üslupsuzdur. Her söz sahibine aittir. Burada asıl hedefi beni emekçiyle karşı karşıya getirmektir. Ama ben duruşumu CHP'de siyaset yaparak emekçinin yanında yer alarak göstermiş olan birisiyim. Onun için hiç beni emekçiyle karşı karşıya getirmeye kalkmasın" diye konuştu.

"HUKUKSUZLUK VAR"
İnşaat alanında bazı arkadaşlarının uyarısıyla üzerine turuncu gömlek olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli yazan ancak AK Parti Gençlik Kolları'ndan olduğu sanılan bazı kişilerin kimliklerini göstermelerini istediğini anlatan Nazlıaka, şunları söyledi: "Bu arkadaşlar da ne tesadüftür ki 'ya işe başladıkları ilk gün olduğunu' ya 'kimliklerini kaybettiklerini' söylediler. Orada bir hukuksuzluk olduğu gerçektir. Kendisinin benimle ilgili olarak suç duyurusunda bulunmasına gelince, hakikaten kendisi kanunlardan bihaber. Ben hakikaten bu suç duyurusunu gülünç olarak addediyorum. Çünkü Anayasanın 56. maddesi ve Çevre Kanunu uyarınca bizim yaptığımız tüm yurttaşlara verilmiş olan bir ödevdir. Ama buna ek olarak benim hem bir milletvekili hem de bir vatandaş olarak oradaki hukuksuzluğu, oradaki imar kirliliğini kamuoyuna duyurmak aynı zamanda da görevimdir."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Süne mahalle ziyaretinde: Hedefimiz…
CHP'den Buca Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan CHP PM eski Üyesi ...
İzmir’de AK Parti’den CHP’ye bir transfer daha
Bornova Meclis Üyesi Yahya Yıldız İl Başkanlığında düzenlenen törenle rozet takarak CHP’ye geçti.
İzmir’in 91 yaşındaki starı: Üç günde 6 rekor!
Hırvatistan’ın başkenti Zagreb'de 23'üncü Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonası’na, ...
 
Gül’den kritik açıklamalar: Can kaybı şaka değil!
Cumhurbaşkanı Gül, Hatay’da yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın ölümü başta ...
Güler’den ‘Ahmet’ yorumu: Hiçbir şey gizli kalmaz
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'daki protestolarda hayatını kaybeden ...
CHP’li Güven’den Bergama köylerine çıkarma
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın ...
 
CHP’ye Mısır’da zor soru: En son ne zaman…
CHP heyeti, Mısır'da "En son ne zaman iktidar olmuştunuz?" sorusuyla karşılaştı.
İzmir'deki 'karanlık eğitim' Meclis'e taşındı!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir okullarını karanlıkta bırakan ...
SBS yerine gelen sistem de değişti!
Bakan Avcı SBS yerine gelen sistemde de değişikliğe gidildiğini açıkladı. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva