HABERLER>EKONOMİ
1 Şubat 2013 Cuma - 20:50

Nasır’dan seçimlere hazırız mesajı

NACE kodlarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından ertelenen seçimler öncesi açıklamalarda bulunan Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Necip Nasır, seçimlere hazırız mesajını verdi. Nasır, 3 ay ertelenen seçimlerin kendileri için avantaj sağladığını belirterek, bu süreyi iyi değerlendireceklerini kaydetti.

Nasır’dan seçimlere hazırız mesajı

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Sonuçları merakla beklenen İzmir Ticaret Odası (İTO) seçimleri öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen açıklamalarda bulunan Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Necip Nasır, seçimlere hazırız mesajını verdi. Kordon Otel’de düzenlenen toplantıda NACE kodlarında yaşanan sıkıntı nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından 3 ay ertelenen seçimlerin kendileri için avantaj sağladığını belirterek, bu süreyi iyi kullanacaklarını söyledi.

Nasır, “Bu karar, mevcut yönetimi onaylamayan sektör temsilcilerinin, meslek grubunda kimlerin bulunduğunu dahi bilmeden seçime gitmesine neden olmuştur. Mevcut yönetime yakın kişilerin elinde, adresli, telefonlu, yetkili isimlerinin bulunduğu listeler olduğu halde, mevcut yönetimi onaylamayanların ellerine çok kısa süre önce sadece firma isimlerinin bulunduğu listeler ulaşmıştır. Bu sadece iktidarını sürdürebilmenin peşinde olan anlayışın antidemokratik bir uygulamasıdır. Neyse ki yapılan itirazlar ve tepkiler sonucu seçim hükümet tarafından üç ay ertelenmiştir” diye konuştu.

Bundan sonra daha yüksek bir tempoda çalışacakları bilgisini veren Nasır, “Çalışma stratejimizi daha büyüyen bir ivme ile gerçekleştireceğiz. Birgün dinlenmeden tüm arkadaşlarımızla tekrar çalışmalara başladık" diye konuştu.
 
İTO'da yönetim değil yönetişim anlayışını hakim kılacaklarını vurgulayan Nasır, İTO'da en büyük sıkıntının iş dünyasının odaya sahip çıkamaması olduğunu söyledi. Nasır, kendilerinin sürekli üyelere, odaya sahip çıkmaları halinde sorunların çözüleceğini anlattıklarını aktararak, bunun yolunun da seçimlere katılımdan geçtiğini belirtti. Nasır, "3 dönem önce, 5 bin olan katılımcı sayısı, geçen dönemki seçimlerde 22 bine çıktı. Bu sefer katılımı 35 bine çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah geçen seçimde olduğu gibi trafik sıkıntısı yaşanmaz. Bunun için seçimin hafta sonu yapılmasını istiyoruz" dedi.
 
SIKINTI YAŞADIK
Ertelenen seçim döneminde listeleri geç aldıkları için 5 bin inşaatçı üyelerine ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Nasır, seçimin ertelenmesinin daha demokratik ve sağlıklı bir seçimin yolunu açtığını kaydetti.
Toplantıda İzmir ekonomisinin sorunlarına da dikkat çeken Nasır, bunda en büyük sorumluluğun yerel yönetim ile merkezi iktidar arasında, kurumlar arasında köprü görevini yerine getiremeyen İTO'nun olduğunu söyledi. Nasır, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşaat sektöründe müteahhit arkadaşlar arsa üretilememesinden, İzmir'de iş bulamamaktan şikayetçi. Oysa kentsel dönüşüm ve EXPO 2020 adaylığı ile kent tarihi bir dönem yaşayacak. Bu sürecin ayaklarından hiçbiri eksik kalmamalı. Bunun için İTO'da tek adam yerine yönetişim anlayışını hakim kılacağız. Herkesin karar alma sürecinde söz sahibi olduğu, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir oda yönetişim anlayışını hakim kılarsak İzmir'in tarihi sürecinde hak ettiği noktaya ulaşacak. Çünkü İzmir'in ileri gitmek için hiçbir mazereti kalmayacak.”
 
YÖNETİM HER SEKTÖRÜ KUCAKLAYACAK
Seçimlerdeki aday yönetimde turizm, eğitim, lojistik, tekstil, otomotiv, ayakkabı, mobilya gibi kenti geleceğe taşıyacak lokomotif sektörlerinin temsilcilerinin yer alacağını kaydeden Nasır, “Meclisteki oylamalarda da el kaldırma usulü değil, elektronik oylamayı getireceğiz. İnsanlar vicdanları ile hareket edecek. Bu yönetişim anlayışı beraberinde proje üretimini de beraberinde getirecek. 200 kişilik muazzam donanımlı personele sahip İTO'nun yaratacağı sinerjiyi düşünün. 175 meclis üyesi 175 beyin ve 350 gözdür. Sektörler arasında katılımcı anlayışı egemen kılarsanız, işadamları proje üretmek için yarışırlar” şeklinde konuştu.
 
SEÇİMLERE SİYASET KARIŞTIRMAK İSTENDİ
Seçimlere siyasetin karıştırılmaya çalışıldığını dile getiren Nasır, "Yıllardır bu ülke laik-anti-laik, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye ayrıştırıcı söylemlerle uyutuldu. Bu anlayış maalesef daha önceki seçimlerde de kullanılmıştı. İzmirliler’in bu yaklaşıma prim vermeyeceğini düşünüyorum. Burası ticari parlamento, ticaretin siyaseti olmaz. Çünkü İzmir'de herkes birbirini tanıyor. İşadamlarının ticari itibarları en iyi şekilde değerlendirilecek” dedi. 2009'da yapılan seçimlerde tek adam anlayışının değişmesi için o dönem Alaattin Yüksel başkanlığındaki Ortak Akıl Grubu ile birlikte hareket ettiklerini belirten Nasır, bugün de aynı anlayış çerçevesinde 76 meslek komitesinde birlikte çalıştıklarını açıkladı.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Kentsel dönüşümün bir devrim ve reform niteliğinde olduğunu ve İzmir’in kent planlaması konusunda acil çözümlere ihtiyaç duyduğunu dile getiren Nasır, “Kentsel dönüşüm kapsamında İzmir’deki binaların yüzde 85'inin yenilenmesi gerekiyor. İzmir’in yapısı gereği, yerinde dönüşüm yapmak gerekiyor. Siz Karşıyaka’da oturan bir insanı Buca’ya, Buca’dakini de Narlıdere'ye gönderemezsiniz. Kentsel dönüşüm konusunda yerel yönetim merkezi hükümet kadar İzmirli müteahhitlere de büyük iş düşüyor. Siyaset üstü bir yaklaşım sergileyerek gerekli kurumlar arasındaki eşgüdümü sağlayacağız. Amacımız çocuklarımıza yaşanabilir bir İzmir bırakmak ve İzmir’i bir dünya kenti haline getirmek” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mücevher sektörü ve tutkunları İzmir'de buluştu
İzmir'de, 5. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı (JEWEX 2013) açıldı.
Süt tozu üretimi için destek payı açıklandı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, tüketim fazlası ...
Kaç çocuğa teşvik verileceği belli oldu!
Başbakan Erdoğan’ın nüfus artış hızında yaşanan düşmeyle birlikte çalışılması ...
 
Dikkat! Bankadaki paranız için son 4 ay
10 yıldır işlem görmediği için 'unutulmuş' kabul edilen banka hesapları ...
‘Altın’ isyan: Kuyumcular bankalara karşı!
İzmir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Uça, bankalarda satılan ...
Benzine bir haftada ikinci zam: 5 TL’ye dayandı
Benzin fiyatına bir haftada ikinci zam yapıldı. 10 kuruşluk zam sonrası ...
 
Demirtaş reklamcıların hedefinde: Kendisi vermedi mi?
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Ocak ...
İzmir’de bin 500 ton ithal saman
İzmir’de 515 bin 645 sığır için Ukrayna ve Bulgaristan’dan bin 529 ton ...
Türkiye ihracat artışında dünya ikincisi
Dış ticaret açığı geçen yıl yüzde 20.7 düşüşle 84 milyar dolar olarak ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva