HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2018 Cuma - 13:48

Nasır'dan hizmet çıkışı: İzmir’i hak ettiği noktaya ‘AK Belediyecilik’ getirecektir!

İzmir Milletvekili Nasır, yerel seçimlerde İzmirlilerin iş yapabilecek adaylara yöneleceğini belirtirken, “İzmirliler ideolojik olarak değil, objektif düşüneceklerdir. İzmir’i hak ettiği noktaya getirecek olan, ‘AK Belediyecilik’ olacaktır” dedi.

Nasır dan hizmet çıkışı: İzmir’i hak ettiği noktaya ‘AK Belediyecilik’ getirecektir!

EGEDESONSÖZ- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Necip Nasır, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Nasır, imar affına yönelik kanuna ve kentleşmeye değinirken; İzmir özelinde yapılması gereken çalışmalarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Nasır, İzmir’de gerçekleşmesi gereken kentsel ve yönetimsel değişiklikten bahsetti.

İMAR BARIŞI, DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR KANUNDUR
Nasır, İmar Affı Kanunu hakkında açıklama yaparken, “Daha önce de ifade ettim imar barışı Cumhuriyet tarihinin en önemli kanunlarından biridir.  Yanlış planlar, yanlış yönetim anlayışı nedeni ile oluşan gecekondulaşmanın bitmesi için en önemli engellerden biri mevcut yapıların sorunlarının giderilmesi idi. Bunların da en önemlisi mülkiyet sorunu idi. Babanın oğluna yapmayacağı bir çözüm getirildi. Kentsel dönüşüm yasası ile ki bu yasa önümüzdeki günlerde yapılacak revizyon ile daha da iyi olacak. İmar Barışı, devrim niteliğinde bir kanundur. Bu güne kadar 3 milyona yakın başvuru olmuş. Önümüzdeki günlerde yasalaşacak kentsel dönüşüm yasası noktasında elde edilen kaynaklar ile belediyeler için bir fon oluşturulacak. Oluşturulan bu fon ile belediyeler faizsiz kredi imkanları sağlanacak. Bununla birlikte ülkemizde kimlikli kentler oluşturulacak” dedi.

İZMİR İÇİN SAYI VERDİ!
“Şu ana kadar İzmir’de 75 bin 488 başvuru yapılmış” diyen Nasır, “Tabi ki bazı eksikler var, bunları gidermek için de ayrıca çalışmalarımız var. Vatandaşlarımızın en sık karşılaştığı sorunlardan biri ise hatalı giriş yapmaları ve bunu düzeltememeleri idi. Bunu ortadan kaldırmak için E-devlet platformu üzerinden güncelle butonu ile hatalarını düzeltebilecekleri bir çalışma yapıldı. İmar barışının bazı eksikleri var Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de desteği ile sorunlar çözülecek. Sorunların takipçisi olacağız. Ülkemiz deprem kuşağında bulunan bir ülkedir. Kentsel dönüşüm yasası çıktığında sosyoekonomik olarak çarpık yapılanmanın olduğu ülkemizde yaptırım gücü olmayan bir yasa ile sonuca gitmek mümkün değildi. O yasadan sonra sosyal bir proje olması nedeni ile bir takım sorunlar yaşandı. Süreç içinde bu sorunlar giderildi. En temel sorun ise oluşan mülkiyet sorunun giderilmemesi idi. Halk evini kaybetme endişesi ile yaşadı. Bu yüzden mevcut sorunun giderilmesi gerekiyordu. İmar Barışı da bunu sağladı. İmar barışı bu konu ile alakalı olarak çıkacak ilk ve son kanundur. Bu son fırsattır. Ayrıca 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan hiçbir kabul edilmeyecektir. Bu konu ile ilgili olarak da bakanlığımız vatandaşımızın beyanını esas alacaktır. En büyük problemlerden biri oluşan fiyat farkıdır. Fiyat farkı ile ilgili gerekirse Ekonomi Bakanımız Berat Bey ile görüşeceğiz. İmar Barışı yaptırımları noktasında da hapis cezası var. Bu konuda kesinlikle taviz verilmeyecek. Tabi ki vatandaşımızın beyanı esastır ama bununla ilgili hazırlıklar da yapıldı, önlemler alındı. Hangi yapının ne zaman yapıldığı uydu görüntüleri ile tespit edildi. Vatandaşların bu konuyu ciddiye almasını temenni ediyorum. Çünkü az önce de belirttiğim gibi hapis cezası gibi ciddi bir yaptırım söz konusudur” ifadelerini kullandı.

İNCİRALTI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
Konuşmasında Kemeraltı ve İnciraltı özelindeki planlara da değinen Nasır “Kemeraltı noktasında bir hazırlık çalışması yapıyorum. Tamamlanınca bakanımızla konuşacağım. Kemeraltı’nın 24 saat çalışabilir, İzmir’in kimliğinin ortaya çıkaracak bir konumda olduğunu düşünüyorum. Vekillik sürecimde elimden geleni yapacağım. İnciraltı noktasında ise; İzmir dünyanın en güzel coğrafyalarından biridir. İnciraltı’nın da daha farklı olduğuna inanıyorum. Bu süreçte İnciraltı’nı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve hükümetimiz ile birlikte ülkemize kazandıracağız. Ben İzmir milletvekili olarak elimden geleni yapacağım. İzmir’e ve ülkemize güzel katkıları olacak. İmar barışı ile ilgili sıkıntıları bakana ileteceğiz. Eksiklik ve talepleri değerlendirecek çözüme kavuşturacağız” dedi.

SİYASİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN BİR GERÇEĞİDİR
Türkiye’deki sosyoekonomik sıkıntıları İmar Affı üzerinden ele alan Nasır, “Siyasi karar değildir. Bu Türkiye’nin bir gerçeğidir. Ben de kendi memleketinden başka kente göç etmiş biriyim. Göç etmemiz bir tercih değildi. Türkiye’de meydana gelen sosyoekonomik sıkıntılardı. Maalesef o dönemin siyasileri kentleşmeyi rant olarak görmüşler ve imar planlarında oynamalar yapmışlardır. Dönemin yerel yönetimleri bu anlayış sebebi ile çarpık kentleşmenin oluşmasına sebep olmuşlardır. Belediyeler İmar Barışı ile yeni bir yapı meydana getirirken kanuna uymak zorundalar. Burada iş yerel yönetimlere düşüyor. Yerel yönetimlerin hükümete destek olması bu konuda birlikte çalışılması gerek. İzmir için planlar çıkardık. Ama İzmir’ de bu güne kadar kısa vadeli revizyon planları ile günü kurtarmaya alışılmış. Bunun da ortadan kaldırılması lazım. Bu şu şekilde olacak; Hükümet kanun çıkarmalı, bu kanun doğrultusunda süre vermelidir. İllerin de bu süre zarfında planları bakanlığa onaylatmaları gerekir. Aksi takdirde yapılacak planlama yerel belediyelerde değil bakanlık inisiyatifinde olmalıdır” açıklamasında bulundu.

İZMİR’İ HAK ETTİĞİ NOKTAYA GETİRECEK OLAN ‘AK BELEDİYECİLİKTİR’!
Konuşmasında yerel seçimlerden beklentilerini dile getiren, “İzmir dünyanın e güzel kentlerinden biri olmasına rağmen şu an hak ettiği noktada değil. Mücadelemiz İzmir’in ekonomisini çok daha işler duruma getirebilmek için daha iyi yönetilebilir duruma getirmektir. Ki bu doğrultuda İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener önderliğinde iyi bir yönetim kurulu oluşturuldu. İzmir’in hak ettiği noktaya gelmesi için engel sadece doğru adımların atılası gereklidir. İzmir’i ileriye taşıyacak yeni bir yönetim oluşturulması gerekir. Ticaret Odası’nda oluşan değişimin benzerinin yerel yönetim noktasında da gerçekleşmesini diliyorum. İzmir küçük dokunuşlar ile Dünya Kenti olabilecek bir şehir. İzmir’i bölgesi ile bütüncül planlayarak, kimliğini ortaya çıkaracak duruma getirebiliriz. İzmir’ in en büyük sorunu plansızlıktır. İzmir’i planlayarak sağlıklı yaşam alanları oluşturarak yaşanılabilir bir kent durumuna getirelim. Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey’in de yönetme şekli farklıdır. Oluşturmuş olduğu kent yapısı ortada. Herkes bu memlekete elbette katkı koymuştur ama tekrar söylüyorum İzmir hak ettiği noktada değil. Bizim İzmir’i hak ettiği noktaya taşımamız gerekir. CHP’nin içinde yaşananları kendileri biliyor. İzmirliler farklıdır. Ben İzmirlinin yerel seçimlerde çok daha objektif karar vereceğini düşünüyorum. ‘AK Belediyeciliğin’ vizyonu, bakış açısı ve kentleri ortada. Yerel seçimlerde İzmirli kendisini iş yapabilecek adaylara yönlendirecek, AK Parti’nin belediyecilik tecrübesi ve bilgisi dolayısıyla İzmir’e daha faydalı olacağını düşünecektir. Belirleyici unsur adaylar olacaktır. İzmirliler ideolojik olarak değil, objektif düşüneceklerdir. İzmir’i hak ettiği noktaya getirecek olan, ‘AK Belediyecilik’ olacaktır. Kongremizden sonra sahaya inip çalışmalarımıza başlayacağız. Ankara’da da İzmir için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

ŞU AN VAR OLAN EKONOMİ DÜNYA İLE İLGİLİ BİR SORUN
Son olarak ekonomi de yaşanan olumsuzluklardan bahseden Nasır, “Bu durum ülkemizin bulunduğu konum itibari ile oluşmuştur. Emperyalist güçlerin karşısında dik duruşlu bir başkanımız, liderimiz olduğu için emperyalist güçler son kozlarını oynuyorlar. Biz geçmiş yıllara göre daha güçlü bir yapıdayız. Hiç kimse bizden bu problemin parçası olmamızı beklemesin. Biz problemi yöneten olacağız. Şu an var olan ekonomi dünya ile ilgili bir sorun. Eğer 24 Haziran seçimleri sonucunda böyle güçlü bir iktidar olmasaydı dolar ve ekonomi bu günden daha da kötü olabilirdi. Türkiye’ye de yansıyan bu kriz, en kısa zamanda kontrol altına alınacaktır. Ülke olarak problemi çözecek yapıdayız. Kimse endişe etmesin. Ülke çapında bir ekonomik kriz yaşamayacağız. Bu sistem içinde kısa sürede bu sorunlar giderilecektir” ifadelerini kullandı.

 
Mahkeme başkanından FETÖ'cü generale sert tepki: Haddini aşma
 
Erdoğan: Dolar molar bizim yollarımızı kesmez!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayca Şengül 11 Ağustos 2018 Cumartesi 21:42

Izmir belediyelerinin ne halde olduklarini biliyormusunuz ali ağa ciftligi gibi resmi araçlarla tatillere gidilenlermi gorev adi altinda yurt dışı seyahatlerimi kadin kolları baskanligi adi altinda secim calisma bahanenesiyemekler eglenceler daha neler neler cok seyler vatandas bunlari hepsini biliyor uyumuyor

Yorumu oyla      9      5  
KENYALI 10 Ağustos 2018 Cuma 23:13

memleketi bitirdiniz kardeşim sıra izmire mi geldi? siz önce ekonomiyi bir düzeltin memleketin içine ettiniz..

Yorumu oyla      9      5  
imar barışı 10 Ağustos 2018 Cuma 22:50

imar barışı tam bir para tuzağı yapı kullanmayı aldın tapu ne olacak cevap yok çünkü yerel seçim öncesi bir vaad daha tapu da verecez de kap oyu bu ülkeyi şahsi menfaat ve bağış adı altında rüşvet cenneti yaptınız utanmanız yok sizin

Yorumu oyla      9      5  
Gülören Kürüm 10 Ağustos 2018 Cuma 21:07

SN IZMIR MİLLET VEKILI NECIP NASIR A KALITILIYORUZ DUSUNCELERINI DESTEKLIYORUZ IZMIRLILER ARKASINDA

Yorumu oyla      10      12  
hatice sucu 10 Ağustos 2018 Cuma 21:01

Ülkenin geldiği hale bakıp Yüce Allah İzmir''imizi AKP''den korusun diyoruz.

Yorumu oyla      18      6  
masal 10 Ağustos 2018 Cuma 20:58

Ilcelerde Ak Partinin yonettigi belediye sinirlarinda yasayip gecen secimde Ak Partiye oy veren insanlarin isyanini bir dinleyin. Yaninizda ilce yonetimi ve belediyeden kimse olmasin. Bayrakli ve Karabaglar ilce sinirlari hala en buyuk sorun. Ak Partili buyuksehir belediyelerine hafif rayli ve metro yapimi icin hazineden yardim yapilirken Izmirin hakkini niye savunmadiniz. Izmire gelince icraat yok 16 yildir cek cak

Yorumu oyla      16      5  
KARABAGLAR HALKI 10 Ağustos 2018 Cuma 17:17

battık

Yorumu oyla      15      5  
saygı 10 Ağustos 2018 Cuma 15:41

Siz önce 16 yıldır yerin dibine soktuğunuz TÜRK liramızı hak ettiği yeri getirin ..

Yorumu oyla      15      5  
Sana yakışır be hocam 10 Ağustos 2018 Cuma 15:34

Neler neler yaparsın değil mi?

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa Narin 10 Ağustos 2018 Cuma 14:38

16 Yılda Türkiye'yi getirdiğiniz yer ortadayken, sizin belediyeciliğiniz kalsın, aman istemeyiz !

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kurum'dan sel felaketi için açıklama
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Elim bir olay, bir afet. Metrekareye ...
Kozak Yaylası'nın çığlığı Meclis'te!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kamil ...
Bakan Pakdemirli: Ekonomik darbeye dayanmaya çalışıyoruz!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bizim başımızda dirayetli bir ...
 
AK Parti, seçim kampına giriyor
Üç günlük Kızılcahamam kampında hem 24 Haziran seçim sürecine mercek tutulacak ...
CHP'de yeni A Takımı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nde Merkez Yönetim Kurulu yenilendi. CHP Genel ...
Mehmet KARABEL yazdı... O artık siyaseten de ‘bir bilen’
Mehmet KARABEL yazdı... O artık siyaseten de ‘bir bilen’
 
'Onların doları varsa bizim de Allahımız var'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de halka seslendi. Erdoğan, ''Çeşitli ...
CHP İzmir'de sürpriz zirve: Ankara'ya çıkarma!
Değişim için imza veren İzmir’deki kurultay delegeleri Çağrı Grubu’nun ...
ABD'den açıklama: Müzakere devam ediyor
ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, Türkiye ile müzakere sürecinin devam ettiğini açıkladı
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva