HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2017 Salı - 17:15

Narlıdere’de ‘şehitlik önüne’ pankart tartışması

Bölgede yaşayanların da tepki gösterdiği pankartın kaldırılması için CHP İlçe Başkanlığı İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Narlıdere AK Parti İlçe Başkanı Aslan Bilgi’den detaylı açıklama geldi.

Narlıdere’de ‘şehitlik önüne’ pankart tartışması

İzmir’in Narlıdere İlçesi'ndeki şehitlik önüne AK Parti Narlıdere İlçe Başkanlığı tarafından referandum çalışmaları kapsamında asılan ve üzerinde 'Darbeci, vesayetçi anlayış tamamen son bulsun mu? 100 bin seçmen Cumhurbaşkanı adayı gösterebilsin mi? Kararımız evet' yazan pankart tartışmalara yol açtı.

Bölgede yaşayanların da tepki gösterdiği pankartın kaldırılması için CHP İlçe Başkanlığı İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Narlıdere AK Parti İlçe Başkanı Aslan Bilgi, "Pankartla ilgili bir sıkıntının olmaması lazım. Seçim Kurulu 'Şehitliğe temas etmeyecek şekilde çevresine asılabilir' diyor. Şehitler hepimizin, onlara büyük saygı duyuyoruz. Ayrıca pankartta şehitlerimizle ilgili bir yazı da yok" dedi.

Narlıdere İlçesi'nde referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Narlıdere İlçe Başkanlığı, Şehitlik Kavşağı'nda, 'Narlıdere Şehitliği' yazan kapının üzerinde ağaçların arasına üzerinde, 'Darbeci, vesayetçi anlayış tamamen son bulsun mu? 100 bin seçmen Cumhurbaşkanı adayı gösterebilsin mi? Kararımız evet' yazılı pankart astı. Bu duruma bazı bölgede yaşayanlarla CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat tepki gösterdi.

Narlıdere'de yaşayan Güllü Özer, "Bunu yapmaya gerek var mı? Bu pankart başka bir noktaya asılamaz mıydı?" diye konuştu, Yayla Bozkurt da pankartın farklı bir noktaya asılması gerektiğini savundu. İlçede yaşayan Tarık Çarpar da "Herkes özgürce 'evet' ya da 'hayır' propagandası yapabilmeli, ancak dikkat edilmesi gereken unsurlar olduğunu düşünüyorum. Narlıdere Şehitliği bizim kutsalımız. Buranın önünde böyle bir propaganda yapılmasını doğru bulmuyorum. Farklı bir yere asılabilirdi. İnsanın 'Evet' diyeceği varsa bile kararını değiştirmesine neden oluyor. Bu çalışma benim görüşlerimi olumsuz yönde etkiledi" dedi.

"PANKARTIN KALDIRILMASI GEREKİYOR"
İlçe Seçim Kurulu tarafından gönderilen tebliğ doğrultusunda ilçede pankart asılacak yerlerle ilgili kura çekimi yapıldığını belirten Narlıdere CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, şöyle devam etti: "Şehitlik Kavşağı'nda pankart asma hakkı da kurada Adalet ve Kalkınma Partisi'ne çıktı. Geçen pazar bu pankartı şehitliğimizin önüne asmışlar. Biz de bu konuyla ilgili itirazımızı yaptık. Bunun kutsal değerlerimize aykırı olduğunu, toplumumuzun da bu konuda hassas olduğunu, halkımızdan gelen tepkiler çerçevesinde kaldırılması gerektiğini söyledik. Narlıdere Şehitliği, Narlıdere açısından çok büyük önem taşıyor. Burada 19 şehidimiz yatıyor. 1. Dünya Savaşı sırasında İngiliz topçusu tarafından Sancakkale dediğimiz bölgede şehit olan 6 askerimiz, ardından da 1919'da Yunanistan'ın İzmir'i işgali sırasında hem yerli Rum halkı hem de Yunan askerleri tarafından şehit edilen 13 yurttaşımız burada yatıyor. Bu bölgeden geçenler ya da şehitliği ziyarete gelenler böyle bir pankartın asılmasını doğru bulmuyor. Bizler de halkımızla aynı görüşteyiz. Pankartların asılacağı yerlerle ilgili maddede, 'Şehitliğin önü, duvarları hariç' diye bir ibare var. Bu konuyu AK Parti ihlal etmiştir, en kısa sürede bu yanlışın düzeltileceğine inanıyorum."

"KAFAMIZA GÖRE ASMIYORUZ Kİ"
AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi ise, pankartla ilgili bir sıkıntı olmaması gerektiğini belirterek, "İlçe Seçim Kurulu'nun belirlediği yerlere asıyoruz pankartlarımızı. Seçim Kurulu 'Şehitliğe temas etmeyecek şekilde çevresine asılabilir' diyor. Bu durumu farklı yerlere çekmemek gerekiyor. Şehitler hepimizin, onlara büyük saygı duyuyoruz. Ayrıca pankartta şehitlerimizle ilgili bir yazı da yok. Biz bu pankartları öyle kafamıza göre asmıyoruz ki. Bize farklı bir yer gösterilseydi oraya asardık. Eğer İlçe Seçim Kurulu bu pankartın yerinin uygun olmadığını belirtirse ve 'Kaldırılsın' derse biz de kaldırırız" dedi.

 
Erdoğan'ın çadır ziyaretine CHP'den ilk yorum
 
Flaş gelişme: 'Jet Fadıl' için tahliye kararı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pankart 28 Mart 2017 Salı 19:41

Başka yer kalmadı da Şehitliğin önüne pankart asılır mı? İlçe seçim kurulunun izin vermesi zaten anlaşılır değil.Ak Parti ilçe başkanı kimsenin onayını beklemeden kaldırmak onurlu bir davranış olur.Çünkü bu yıl 18 mart etkinliklerinde yapılan yanlışlara hala seçmen kızgın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın çadır ziyaretine CHP'den ilk yorum
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Erdoğan anlattı: 'Hayır standı'nda neler konuşuldu?
Samsun'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de kurulan "hayır" ...
Yurt dışı seçim maratonunda ilk gün raporu
Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için ...
 
Başbakan Yıldırım: Yeni sistemle beraber artık şeytan taşlamak yok!
Başbakan Yıldırım, 14 yıldır millete hizmet ederken bir yandan da şeytan ...
CHP'li Yiğit'ten Van'da referandum mesaisi
Referandum çalışmaları kapsamında Van ve Bitlis’te vatandaşlarla bir araya ...
Erdoğan'dan sürpriz ziyaret: 'Hayır' çadırına uğradı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de CHP'nin 'hayır' ...
 
AK Partili Sürekli: Bu yetki tek taraflı değil
Sürekli, "Cumhurbaşkanı ve yasama organı olan Meclise aynı anda karşılıklı ...
AK Partili Hotar: Okuma yazma oranı arttı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı VE İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Kütüphaneler ...
Şengül Bergama'da sahada: 6 yıl sonra aynı fotoğraf, tek fark...
AK Parti İzmir Eski Milletvekili Şengül referandum çalışmaları kapsamında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva