HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2016 Cuma - 21:12

Narlıdere’de ‘Büyük Usta’nın adını yaşatacak sanat vadisi Kılıçdaroğlu açtı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu İzmir programının ilk gününü Narlıdere’de noktaladı. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nin açılışına katılan CHP Lideri, gündüz saatlerinde dile getirdiği direnme hakkına bir kez daha vurgu yaparak, “Yeri ve zamanı gelince direnme hakkımızı kullanmalıyız” dedi.

Narlıdere’de ‘Büyük Usta’nın adını yaşatacak sanat vadisi Kılıçdaroğlu açtı

EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Narlıdere Belediyesi tarafından yapılan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle açıldı. 

- FOTO GALERİ: İZMİR'DE 'BÜYÜK USTA'NIN ADINI YAŞATAN SANAT VADİSİ!



CHP Lideri, usta yazar Yaşar Kemal ile anılarını anlattığı konuşmasında Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyona değindi. Kılıçdaroğlu Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma hukuk sistemi üzerinden eleştiri getirirken Yerel Yönetimler Toplantısı’nda dile getirdiği direnme hakkına yine vurgu yaptı.

MUTLULUK DUYUYORUM
Kılıçdaroğlu, “Yaşar Kemal’in ilk yazısı Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanmıştır. Bugün yaşasaydı ne söylerdi? Herhalde Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının gözaltına alınmasını, avukatlarıyla bile görüştürülmemesini düşünemezdi. Her darbede bedel ödeyen Cumhuriyet Gazetesi… Uğur Mumcu'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı teröre kurban eden, 15 Temmuz sonrası yaşanılan karşı darbe sonrası yazarları gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi... Yaşar Kemal ömrünün son günlerinde bunları görmediği için biraz da mutluluk duyuyorum" dedi.



GEÇMİŞTEN DERS ALAMAYANLARIN YARATTIĞI TABLODUR
Kılıçdaroğlu, “Yaşar Kemal bugün yaşasaydı siyasal düşünceleri nedeniyle insanların hapse atılmasına tahammül edemezdi. Bu dünyanın tüm demokrasilerinde kabul edilmez. Bir düşünceyi benimser ya da benimsemezsiniz ama bir kişiyi farklı düşündü diye hapse atmak doğru değildir. 1960 darbesinden sonra Menderes'i ve iki bakanı asıldı. Generalleri, albayları astılar. Şimdi üniversitelere, havaalanlarına Menderes'in adını veriyoruz. Yanlışı çok sonra fark ediyoruz. Geçmişten ders almayan siyasetçi geleceği yönetemez. Türkiye'nin yaşadığı en temel sorun geçmişten ders almayan siyasetçiler tarafından yönetilmesidir. Bugün yaşanılan tablo geçmişten ders almayanların yaşattıkları tablodur” diye konuştu.

‘CHP’YE ÇAKALIM’ DİYORLAR
“Bugün Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur” diyerek sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Toplantı üstüne toplantı yapıyorlar, yatırım yapılsın diye. Can ve mal güvenliği olmayan bir yerde kim yatırım yapacak? Demokrasisi güçlü olmayan bir ülkede kim yatırım yapacak? Daha da önemlisi kim bu ülkeyi bu girdaptan çıkaracak? Benim sorumluluğum var, bunu farkındayım. Ama vatandaşların da var. Eğitimden dış politikaya, ekonomiden spora her alan sorunludur. Siyaset ülkenin sorunlarını çözmek için vardır. Siyasetin kendisi sorun olmaya başladıysa Türkiye felaketlerle karşı karşıya kalır. Ben bunları anlatınca özellikle havuz medyası bir sürü laf ediyor. Bazı yazarlar da vaziyeti dengelemek için şu CHP'ye çakalım diyorlar. Çünkü medya özgürlüğü yok, haber alma kanalları tıkanmış bir ülkenin geleceği parlak değildir” açıklamasını yaptı.

O MİLLİ İRADE DEĞİL, EGEMEN İRADEDİR!
Kılıçdaroğlu, “Adalet çok soylu bir kavramdır. Adaleti besleyen insanın vicdanıdır. Başkasına yapılan hareket beni rahatsız ediyorsa ben adalete sığınırım. Bana yapılan haksızlığa toplum tepki gösterirse adalete sığınırız. Eminiz haksızlıkları adalet önleyecektir. Ama adaletin kendisi siyasetin sopasına dönüşürse o ülkede felaket olur. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Üzülerek söylüyorum bugün Türkiye'de adalet, yargı bağımsızlığı yoktur. Olağanüstü Hal KHK'ları çıkartıyorlar, darbe girişimi oldu diye. Bakanlar Kurulu kararıyla hukuk üstünlüğünü dizayn etmek ne zamandan beri demokraside yer alıyor? Milli irade diyorlar, eğer milli iradeyi saraya hapsederseniz, o irade milli irade değil egemen iradedir. Bireyi özgür değil, kendi kulu olarak gören iradedir” dedi. 

DİRENME HAKKINA BİR VURGU DAHA
Gündüz saatlerinde gerçekleşen Yerel Yönetimler Toplantısı'nda dile getirdiği direnme hakkını bir kez daha yinelen Kılıçdaroğlu, “Birileri emir veriyor yakalayın bunları atın zindanlara diyor. Eğer zindanlar çözüm olsaydı dünyada sorun almazdı. Gazetecilerin ne işi var hapiste, akademisyenlerin, sanatçıların, er ve erbaşların, öğretmenlerin ne işi var hapiste. Müslüman geçiniyorlar. Peygamberimiz, 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyor. Biz bizi yetiştiren öğretmenleri hapislere tıktık. Yeri ve zamanı gelince direnme hakkımızı kullanmalıyız. Zalime karşı sessiz kalamayız. Birilerine Türkiye'yi teslim edemeyiz. Eğer demokrasiyi bir kişinin iki dudağı arasına hapsedersek ağzımıza Mustafa Kemal'in adını alamayız” ifadelerini kullandı.



Konser iptal edildi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadi alanının önceden gecekondularla kaplı ve sarp bir arazide bulunduğunu belirterek, "Kimse kentsel dönüşümden bahsetmezken Narlıdere Belediyesi yerinde dönüşüme vatandaşları üzmeden başladı. Bu alan da 80 dönüm, kentsel dönüşüm alan içinde sosyal donatı alanı olarak ayrılmıştı. İlçemizin en hakim köşesindeki bu vadiye, Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi dedik." dedi.

Batur, yeşil alan, anfi tiyatro, çocuk oyun alanlarının da bulunduğu alandaki çalışmaların 8 milyon 865 bin liraya mal olduğunu aktardı.

Törende Yaşar Kemal'in ailesi adına konuşan yapımcı ve yönetmen Nebil Özgentürk, Yaşar Kemal'in bugünlerde yaşıyor olmasını ve yazmasını çok istediğine değinerek, "Yaşar Kemal'e çok ihtiyacımız var. Sartre Fransa'dır ya Yaşar Kemal de Türkiye'dir. Barışın karşılığıydı. Yaşar Kemal bugünlerde yaşaması gereken bir insandı. Ayşe Hanım (eşi) ile konuştum, saygılarını sundu ve Yaşar Kemal'in adının ilk kez bir vadiye verildiğini söyledi. Yaşar Kemal vadidir, doğadır, Türkiye'dir. 'Umutsuzluktan umut yaratmalıyız' diyen Yaşar Kemal'e bir vadi armağan ediliyor." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından vadinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış programında kapsamında planlanan konser, Diyarbakır'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

 
Ve Standard & Poor's Türkiye notunu açıkladı
 
Kılıçdaroğlu Demirtaş'ın eşini telefonla aradı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 108 yıllık binası eğitimle aydınlandı: Kılıçdaroğlu’ndan gökdelen göndermesi!
Büyükşehir, eski DGM binasını Meslek Fabrikası'na dönüştürdü. Kılıçdaroğlu ...
Karaburun’a hayat verecek barajda yol yarılandı!
DSİ tarafından İzmir’de yapımına başlanan Salman Barajı’yla Karaburun ...
Başkan Atila'ya teşekkür ve ödül yağmuru!
Alevi Dernekleri ve temsilcileri Başkan Atila’yı ziyeret ederek alevi ...
 
Gültepe’nin kaderini değiştirecek proje hazır!
Konak Belediyesi’nin Gültepe Semti’nde inşa edeceği yeni spor merkezinin projesi hazırlandı.
Güzelbahçe Meclisi tek yürek: Hepimiz Mustafa Kemaliz
Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’ne Atatürk’ün ismi verildi ve Güzelbahçe ...
Karşıyaka kapalı havuzuna kavuşuyor
Karşıyaka Belediyesi, 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu bünyesindeki yarı olimpik ...
 
Engelleri kaldıran kongrede onur gecesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Uluslararası Engelsizmir 2016 Kongresi” ...
Valilikten onay geldi: Türkiye’nin ilk monorayı yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar İzmir’e ulaşımı sağlayacak ...
İzmir’de engelleri kaldıran kongre, Başkan’dan anlamlı mesaj
Büyükşehir Belediyesi “Engelsiz ve ayrımsız” bir kent yaratmak amacıyla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva