HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Nisan 2018 Çarşamba - 14:59

Narlıdere, Aşık Mahsuni Şerif için yarışacak!

Narlıdere Belediye Başkan Abdül Batur, 10. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışmasının tanıtımı için Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Narlıdere, Aşık Mahsuni Şerif için yarışacak!

10. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışması tanıtım toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her yıl düzenledikleri Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışmasının bu yıl ise 10.ncusunu düzenleyeceklerini ifade etti. Batur “ Ozanlığı ile Yaşam biçimi ile direnişçi ruhu ile insanlara önder olan, Aşık Mahzuni’yi bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum. Biliyorsunuz Aşık Mahzuni’yi 17 Mayıs’ta 2002 yılında kaybetmiştik ve sonrasında büyük ozanımızın adını yaşatmak için her yıl geleneksel olarak Aşık Mahzuni Beste yarışmasını düzenliyoruz. Bu yıl büyük bir gurur ile 10.uncusunu düzenleyeceğimiz Aşık Mahzuni Beste yarışmamızın düzenlenmesinde Aşık Mahzuni ailesine, Gani Pekşen hocamıza, Öğretim Görevlisi Erdal Güral’a, Alevi Bektaşi Derneğimizin başkanına ve Tahtacı derneği başkanı ve yöneticilerine beste yarışmamıza ve Aşık Mahzuni felsefesini yaşatılmasına verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Aşık Mahzunileri yaşatmak bizim boynumuzun borcu. Özellikle bu dönem içinde ülkemizin geldiği noktayı görüyorsunuz. Aşık Mahzuni’de Pir Sultanlarda yönetim biçimlerine başkaldırı noktasında dizeleri ile herşeyi aktarmışlar. Sazları ile en güzel direnişi ortaya koymuşlar. Bu sebeple Narlıdere’de  bu kültür ve anlayışa eskiden bu yana sahip çıkan bir ilçedir. Bizde belediye olarak bu anlayışı, bu kültür ve felsefeyi yaşatmak için elimizden gelen katkıyı sunduk ve sunmaya devam edeceğiz” dedi.

NARLIDERE’YE BEKLİYORUZ
Bu yılki Aşık mahzuni Beste yarışması ve anma etkinlikeri ile bilgi veren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Bu yılki Aşık Mahzuni anma etkinliklerimize 17 Mayıs Perşembe günü saat: 18.00’da Narlıdere’de Aşık Mahsuni Şerif parkında konuklarımız, beste yarışmamıza katılan yarışmacılar, derneklerimiz  vatandaşlarımız ile birlikte düzenlediğimiz anma programı ile başlayacağız. Aynı gün saat:20.30 itibari ile 10 Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması’nın final gecesini düzenleyeceğiz. Bu yıl  değerli sanatçımız Edip Akbayram sesiyle ve sözüyle yarışmamıza katılıyor. Mahzuni ailesini temsilen Ali Mahzuni sazıyla ve jüri üyesi olarak bizimle olacak. CHP Pm üyemiz Ali Öztunç Aşık Mahzuni için yazdığı ‘Devri Mahzuni’ kitabını okurlarına imzalamak ve jüri üyesi olarak aramızda olacak. Çağımızın Pir Sultan Abdalı olan Mahzuni Şerifi bir kez daha saygıyla anmak için herkesi Narlıdere’ye bekliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK
10. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışması jüri başkanı ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen basın toplantısında yarışmanın detayları ve katılım koşulları ile ilgili bilgiler verdi. Pekşen “Türkiye’de Mahzuni Şerif adını yaşatmak için ülke ve ülke sınırları dışından katılım sağlanan başka bir yarışma yok. Türkiye’de ilk ve tek belediye Narlıdere Belediyesidir. Bu anlamda Narlıdere Belediye Başkanımıza gösterdiği hassasiyet özveri ve duyarlılık için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu sadece bir yarışma değil. Bu yarışmada verilen ödüller ve kimin dereceye girdiğinden daha önemli olan bir ozan için Aşık Mahzuni ve onun felsefesini yaşatmak, teşfik etmek, devam etmesi ve daha geniş katılımlı olması önemli. Tüm katılımcılılara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
17 Mayıs 2018 Perşembe günü Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde finali gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılmak isteyenlerin Narlıdere Belediyesine eserleri ile birlikte başvurması gerekiyor. 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü ön eleme sonuçlarının belirleneceği yarışmanın Katılım koşulları ile ilgili detaylı bilgi isteyenler  www.narlidere-bld.gov.tr 
İnternet adresinden veya 232 alan kodlu 238 87 44 numaralı telefonlardan gerekli bilgileri alabilirler. 10. Aşık Mahzuni Şerif Beste yarışması için son başvuru tarihi 07 Mayıs 2018 Pazartesi saat: 17.00. Bu tarihe kadar katılımcıların eserlerini Narlıdere Belediyesine ulaştırmaları gerekiyor. Narlıdere Belediyesi posta adresi Mithatpaşa Caddesi No:447 Narlıdere /İzmir
 

ÖDÜLLER
10. Aşık Mahzuni Beste Yarışması ödülleri ise şöyle belirlendi.
1.ncilik ödülü 5.000 TL, 2.ncilik ödülü 3.000 TL, 3.ncülük ödülü 1.500TL.
Mansiyon dalında 4 kategoride ödül verilecek. Bunlardan Mansiyon çalgı 1.000 TL, Mansiyon Beste 1.000 TL, Mansiyon Güfte 1.000 TL, Mansiyon ses dalında ise ödül 1.000 TL olacak. Ayrıca finale kalan son üç esere 500 TL para ödülü verilecek.

KATILIM KOŞULLARI
Yarışmaya katılacak eserler, kaset, cd, dvd formatlarında görüntülü veya sadece sesin kaydedildiği demo halinde, Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne elden imza karşılığında veya iadeli taahhütlü posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir.
Eserler kapalı zarf içinde adı, soyadı, rumuz, adres, ev-iş cep telefon numaraları ve mail adresleri açık şekilde yazılarak teslim edilecektir. Her sanatçı istediği kadar eserle başvurabilir. Eserin çalıntı çıkması halinde sorumluluk, eseri gönderen kişiye aittir. Daha önce bu ve herhangi bir yarışmaya katılanlar, yeni eserler ile de katılabilirler. Ön eleme veya finale kalan eser icracılarına herhangi bir yol ve konaklama masrafı ödemesi yapılmayacaktır.

 
Özgener: İzmir değişim istiyor!
 
Üniversitelilerin otostop macerası kötü bitti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyanın sanatı AASSM'de: 150. yıla özel, sıra dışı sergi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuruluşunun 150. yılında 150 eserden oluşan ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in kültür-sanat rehberi
Bornova’da Yörük ve Türkmen rüzgarı
Türk örf ve adetlerinde önemli bir yere sahip olan Yörük Türkmen Geleneği, ...
 
Şair H. İbrahim Aydın'ın yeni kitabı “Kelimeler Kadar” okurla buluştu
Halil İbrahim Aydın’ın Maarif Mektepleri tarafından yayımlanan 3. Şiir ...
İzmir'in yıldızları... Bu atölyeye gelen filmlerde rol alıyor!
Folkart Academy Tiyatro Atölyesi Özel Yetenek Sınıf öğrencileri, ünlü ...
AASSM'de caz zamanı: Eski ve yeniler buluşuyor
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, caz müziğin deneyimli ismi Önder Focan ...
 
Konak, 'Çınarın Gölgesi'nde Şair Korkmazgil'i ağırladı
Ev sahipliği yaptığı tiyatro oyunlarıyla her yıl on binlerce İzmirliyi ...
Çehov Kabare'ye İzmir’de yoğun ilgi
Rus tiyatro ve modern kısa öykü yazarı Anton Çehov'un kısa oyunlarından ...
'Çizgilerle Türkan Saylan' Konak'ta karikatür müzesinde
Türkiye'nin yanı sıra uluslararası arenada sağlık üzerine yaptığı çalışmaların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva