HABERLER>GÜNCEL
11 Aralık 2023 Pazartesi - 12:58

Müzisyen cinayetinde gelişme: İstenen ceza belli oldu

Ankara'da eğlence mekanında çıkan kavgada müzisyen Onur Şener'in (45) öldürülmesiyle ilgili davada istinaf mahkemesinin kararını savcı, temyiz etti.

Müzisyen cinayetinde gelişme: İstenen ceza belli oldu

Ankara'da 2 Ekim'de meydana gelen olayda Onur Şener, sahne aldığı eğlence mekanında programını bitirip arkadaşları ile doğum günü kutladığı sırada sahneye çıkan İlker Karakaş (35) ile tartıştı.

Dışarıda devam eden kavgada Onur Şener, boğazı cam bardakla kesilerek öldürüldü. Olay ile ilgili bakanlıkta iş müfettişi İlker Karakaş, Ali Gündüz (36) savunma sanayi alanında elektrik mühendisi Semih Soyalp (36) ve Gözde Gündüz ile Jale Erberk, Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Tutuklu sanıklar İlker Karakaş ve Ali Gündüz'e 'kasten öldürme' suçundan 'takdir' indirimi uygulanarak 25'er yıl hapis cezası verildi. Diğer tutuklu sanık Semih Soyalp ile tutuksuz sanıklar Jale Erberk ve Gözde Gündüz ise delil yetersizliğinden beraat etti.

İSTİNAF, KARARI BOZDU
Dosya, istinaf mahkemesine taşındı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, sanık İlker Karakaş'a 'kasten öldürme' suçundan verilen 25 yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu. Mahkeme, sanık Ali Gündüz'e aynı suçtan verilen 25 yıl hapis cezasını kaldırıp, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 12 yıl hapis cezasına hükmetti. Sanık Semih Soyalp'e verilen beraat kararı da kaldırılıp, aynı suçtan 'iyi hal' indirimi uygulanarak 10 yıl hapis cezası verildi. Diğer iki sanığın beraat kararı da hukuka uygun bulundu.

SAVCIDAN İTİRAZ
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Servet Kaya, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesinin kararı ile ilgili Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu. Savcı Kaya'nın temyiz başvurusunda, Onur Şener'in solist olarak çıktığı barda gecenin sonunda programın bittiğini anons edip, doğum günü kutlaması için gelen arkadaş grubu ile baş başa şarkı söylemeye başladığı aktarıldı.

Bu sırada sanıklardan İlker'in sahneye çıkarak şarkılara eşlik etmesi üzerine tartışma çıktığı, İlker ve arkadaşlarının dışarıya çıkarıldığı belirtildi. Onur Şener'in, arkadaşlarını yolcu etmek için dışarıya çıktığı sırada tartışmanın devam ettiği ve çıkan kavgada İlker Karakaş'ın elindeki bira bardağı ile Şener'in kafasına vurduğu, kavgaya sanıklar Ali ve Semih'in de dahil olarak tekme ve yumruklarla vurdukları ifade edildi. 3 sanığın daha sonra yere düşen Şener'e vurmaya devam ettikleri de belirtildi.

"KASTEN ÖLDÜRMEDEN CEZALANDIRILSINLAR"
Savcı Kaya, sanıklar Semih Soyalp ve Ali Gündüz’ün Onur Şener'e karşı iştirak halinde 'kasten öldürme' suçunu işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, bu suçun düzenlendiği TCK'nın 81/1 maddesi gereği ayrı ayrı cezalandırılmaları yerine, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma suçundan' cezalandırılmalarının hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Savcı Kaya ayrıca Onur Şener ve sanıklar arasında gerek barın içinde gerekse dışarıda yaşanan olaylarda ilk haksız eylemin kimden kaynaklandığının tespit edilemediğini, Yargıtay'ın yerleşik içtihatları gözetilerek, sanıklar lehine asgari oranda 'haksız tahrik' hükümlerinin uygulanmasının yasal koşulları oluştuğu halde sanık Karakaş hakkında 'haksız tahrik' hükümlerinin uygulanmamasının da hukuka aykırı olduğunu belirtti. Savcı, bu gerekçelerle kararın bozulmasını talep etti. (DHA)

 
İstinat duvarı çöktü: 3 apartman boşaltıldı
 
Suriyeli gencin intiharının perde arkası… 'Patates hat' mağduriyeti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstinat duvarı çöktü: 3 apartman boşaltıldı
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde istinat duvarı çöktü. Civardaki 3 apartman ...
Yılmaz: 2024 yılı büyüme tahmini yüzde 4!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis Genel Kurulunda, “2024 ...
MEB'den yeni müfredat: Adabımuaşeret
Ortaokullarda "görgü kuralları ve nezaket", liselerde "adabımuaşeret" ...
 
Aldığı aşçılık kursuyla hayalindeki iş yerini açtı
Konak Halk Eğitimi Merkezi'nde aşçı yardımcısı ve pastacı çırağı kurslarını ...
Erzan'ın avukatından 'fare zehri içti' iddiası
İş insanları ve futbolcuları dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan Seçil ...
Projede son aşama... Bornova'da fayların röntgeni çekiliyor
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde ...
 
Yeni detaylar: Üfürükçü hariç herkesi dolandırmış!
Hayali fon yaratarak futbolcuları ve işadamlarını dolandırmakla suçlanan ...
Türkiye’nin en büyük satışı burada: İzmir’in uyuşturucu dosyası!
Resmi verilere göre; Türkiye’de en çok uyuşturucu madde satışı ve kullanımı ...
Yemenli eski bakanın oğlu kaza yaptı!
Beyoğlu'nda, Türkiye'ye tedavi amacıyla geldiği öğrenilen eski Yemen Savunma ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva