HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Temmuz 2017 Salı - 10:21

Mutuoğlu Narlıdere’de Anıldı

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Belediye iş 2.nolu şube başkanı işçi hakları için, emeğin mücadelesine hayatını adayan Ahmet Mutuoğlu’nu anmak için Narlıdere Belediyesinin düzenlediği anma törenine katıldı.

Mutuoğlu Narlıdere’de Anıldı

Narlıdere Belediyesinin Narlıdere Altıevler Mahallesi Demirler sokakta, Ahmet Mutuoğlu’nun adının yaşatmak için adının verildiği parkta gerçekleşen anma törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Mutuoğlu’nun ailesi eşi Necla Mutuoğlu, 3 kızı ve oğlu, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, Mutuoğlu’nun ailesi eşi Necla Mutuoğlu, 3 kızı ve oğlu, Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Birleşik Kamu iş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler,  Narlıdere Belediyesi Meclis üyeleri, Belediye iş 2.nolu, 3.nolu, 4nolu ve 6.nolu şube başkanı, Belediye iş çevre belediyeler şube başkanı ve işçi temsilcileri ile Narlıdere Belediye Çalışanları katıldı.

Mücadelemiz devam edecek

Ahmet Mutuoğlu’nu anma töreninde emek sendikaları temsilen bir konuşma gerçekleştiren konuşmada Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, ‘ Sendikalarımızın onurlu duruşu ve mücadelesi dimdik ayakta olarak devam edecek’ dedi. Çelenk “Çok erken bir kaybımız. Hayatının baharında ve yapacak çok mücadelesi vardı. Çok zor günlerden ve mücadelelerden beraber geçmiştik. Narlıdere’de bu parkta adını ve mücadelesini yaşatan Narlıdere Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’a tüm emekçiler adına teşekkür ediyorum. Mücadele adamı Mutuoğlu’nun ailesine sabır diliyorum. Işıklar içinde yatsın” dedi.

Melek babam, Seni çok seviyor ve özlüyoruz

Aile adına bir konuşma gerçekleştiren kızı bugün bizi burada yalnız bırakamayan ve bu parkı bize armağan ederek babamızın adını bizimle birlikte herkesin hatırlamasını sağlayan herkese ailem adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Melek babam, şu an bizimlesin. Seni çok seviyor ve özlüyoruz. Yerin hiçbir zaman dolmayacak bunu da biliyoruz. Nurlar içinde yat” dedi.

Hepimize görev düşüyor

Anma programında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Günler aylar yıllar çok çabuk geçiyor. Mutuoğlu geçtiğimiz yıl aramızdan ayrıldı. Üzüntümüz hale taze ve sonsuz. Mutluoğlu’nu anlatan tek bir kelime var, o da ‘Adam gibi Adam’. İşçinin emekçinin hakkının aranması mücadelesinde hiç kimseyi kırmadan dökmeden ve her zaman işçinin yanında yer alan sonuna kadar bu mücadelesine devam eden bir arkadaşımızdı. Alanlarda en coşkulu ve mücadelenin en başında Mutuoğlu yer alırdı. Bahsetmeden geçemeyeceğim Bir adalet yürüyüşü gerçekleştirdi CHP genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Hak, Hukuk, Adalet için yürüdük. Ben şuna inanıyorum. Eğer Mutuoğlu aramızda olsa idi o yürüyüşte en önde Belediye İş sendikası ile beraber bayrağı tutan yine o olacaktı. Önümüzde çok önemli günler var. Özellikle işverenler lehine çıkartılacak olan kıdem tazminatı çalışması var. Emekçilerin kazanılmış haklarının ellerinden alındığı bir sisteme doğru gidiliyor. Bunun karşısında örgütlü mücadele çok önemli. Bizlerde sizlerin yanında olacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Mücadele konusunda Narlıdere hedefi var. Referandumda çok güzel bir örnek verdi. Bugün ise önümüzde hedef 2019. Cumhurbaşkanı seçimlerinde ülkesini seven, Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bizim tarafımızdan bir Cumhurbaşkanının yönetmesi bizim boynumuzun borcudur. Bunun için çalışmamız gerekli. Hepimize görev düşüyor. 2019 köprüden önce son çıkış. Bunun için dayanışma içinde mücadele etmeye mecburuz ve herkes bunun kendi benliğinde hissetmeli diye düşünüyorum. Sevgili kardeşim Ahmet Mutluoğlu’nu bir kez daha saygıyla anıyor ve ailesine tekrar başsağlığı diliyorum” dedi.

Saraylar, saltanatlar çöker

Anma programının son konuşmasını gerçekleştiren CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu “ Ne mutlu ki Ahmet Mutuoğlu’nun anmak için burada toplanan çalışma arkadaşları ve dostları var. Ne mutlu ki Narlıdere Belediye Başkanı tarafından adına düzenlenmiş onu anabileceğimiz bir parkı var. Ailesine söyleyeceğim şudur. Anıtında yazıyor. ‘ Benim Dünyam Emek, Hayatım Mücadele’ o yüzden elbette zorluklarımız var ama mücadele etmeye başarabilirsek onu mutlu etmiş oluruz. Ahmet Mutuoğlu’nun 1 Mayıslarda alanlarda mikrofonu eline alarak söylediği hatırladığım en önemli sözü ‘Saraylar, saltanatlar çöker. Kan susar bir gün zulüm biter. Bugünlerden geriye bir yar için gidenler kalır birde yar için direnenler” dedi.

 
Bucalı çocuklar barışı resmetti
 
Eskiyörük, tarımın yapısal sorunlarını hatırlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı çocuklar barışı resmetti
Buca Belediyesi’nin roman vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Göksu Mahallesi’nde ...
Karşıyaka'da derde deva hizmet: Ücretsiz otopark
Bostanlı ve çevresindeki otopark sorununa çözüm getirmek için çalışan ...
Konaklı kadınlar denize değil oraya akın ediyor
Konak Belediyesi’nin büyük ilgi gören ücretsiz spor merkezlerinden faydalanan ...
 
Gölcük, yeni piknik alanına kavuştu
Doğa güzellikleri ve iklimiyle İzmir ve çevre kentlerden en çok ziyaretçi ...
Bornova'da açık havada sinema keyfi
Bornova Belediyesi, çoğu son dönemde çekilen Türk Sineması’nın önemli ...
İzmir'e yeni soluk: Hem otopark, hem teras
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da yapımı devam eden 429 araçlık yeni ...
 
İzmir'de 'asfalt' devrimi: Atıktan servet çıkacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü'nün merkez şantiyesindeki ...
Büyükşehir'den 'çöp' raporuna itiraz: Adeta savaş ilan edercesine...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar'da yapmayı planladığı Katı Atık ...
Başkan Kocaoğlu'ndan dönüşüm mesajları: Katakulli yapmam!
Kentsel dönüşümle ilgili soruları yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, Uzundere’deki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva