HABERLER>GÜNCEL
17 Ekim 2023 Salı - 13:47

Müslüme'nin ölümünde karar... Dedeye 33 yıl hapis!

Mersin'in Gülnar ilçesinde 3 yaşındaki Müslüme'nin öldürülmesinden beraat eden dede Hasan Yağal'a, gelinine yönelik cinsel istismar suçundan 33 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Müslüme nin ölümünde karar... Dedeye 33 yıl hapis!

Mersin'in Gülnar ilçesinde kayıp olarak aranırken 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal'ı (3) öldürme suçundan delil yetersizliğinden beraat eden dede Hasan Yağal (72), gelinine yönelik "cinsel cinsel saldırı" gelininden olan öz kızına ise sarkıntılık suçundan toplam 33 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İndirim uygulamayan mahkeme heyeti, ayrıca Müslüme'nin faili meçhul kalan katil zanlısı hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Karaman'dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım 2021'de Gülnar ilçesinin Yanışlı Mahallesi'ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6'ncı çocuğu Müslüme, saat 17.00 sıralarında kayboldu. En son çadır kurdukları alanın yanında oynarken görülen Müslüme'yi bulamayan ailesinin yardım çağrısıyla bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarının 10'uncu gününde, ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre uzaklıktaki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında Müslüme'nin cansız bedeni bulundu. Otopside, kesin ölüm nedeni belirlenemeyen Müslüme'nin cenazesi, memleketi Karaman'da toprağa verildi.

DEDE TUTUKLANDI
Müslüme'nin cesedinin bulunduğu gün jandarma ekipleri, annesi Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasının da aralarında olduğu 9 yakınını gözaltına aldı. Şüphelilerden dede Hasan Yağal tutuklandı, diğerleri savcılık tarafından serbest bırakıldı. Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili yürüttüğü soruşturmanın ardından dava açıldı. Tutuklu sanık Hasan Yağal, karar duruşmasında Silifke 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 8'inci kez hakim karşısına çıktı. 'Kendini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, cinsel amaçla cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, suçluyu kayırma suçuna azmettirme' suçlarından tutuklu olan Hasan Yağal, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, diğer aile bireyleri ise katılmadı. Avukatlar salonda hazır bulundu.

SON SÖZÜ: BENİM SUÇUM YOK
Son sözü sorulan sanık Hasan Yağal, "Söyleyeceğim ne olabilir. Benim hiçbir suçum yok" dedi. Mahkeme dede Hasan Yağal'ı Müslüme'ye yönelik istinat edilen tüm suçlardan delil yetersizliği nedeniyle beraatına karar verdi. Dede Yağal'a, Müslüme'nin annesi olan gelini S. Y.´ye yönelik `nitelikli cinsel saldırı´ suçundan 28 yıl, bu ilişkiden dünyaya gelen ve torunu olarak bilinirken yargılama sırasında biyolojik olarak kızı olduğu ortaya çıkan A.Y.´ye yönelik `sarkıntılık´ suçundan ise 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Cezada indirim maddeleri uygulanmadı.

FAİLİ MEÇHUL SANIK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Adil Tıp Kurumu raporlarına göre, Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenemediğini açıklayan heyet, küçük kızın cansız bedeninin bulunduğu bölgeye tek başına çıkamayacağı göz önünde bulundurularak doğal bir şekilde öldürülmediğine kanaat getirdikleri gerekçesiyle faili meçhul sanık hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. (DHA)

 
İYİ Parti'den 'Sinan Aygün' açıklaması
 
TOKİ yeniden vitrine çıkardı... Karşıyaka'da kriz yeniden!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki omuz atma cinayetinde söz sevgilide... Yok yere ölüm!
İzmir'in Urla ilçesinde bir markette çıkan 'omuz attın' tartışmasında ...
Korkunç cinayet... Kavgada araya giren kızını öldürdü!
Ağrı'da aile içinde meydana gelen bir kavgada tam bir vahşet yaşandı. ...
'Benim köpeğim daha iyi' tartışmasında kan aktı
Aksaray’da çiftçi Hami Ünlü, "Benim köpeğim daha iyi" tartışmasında komşusu ...
 
İzmir'de Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel sergi
İzmir'de Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Halk Eğitim Merkezleri'nde ...
İzmir'de 'uzlaştırma' dolandırıcılığı!
İzmir merkezli 9 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına ...
TIR ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü
Ordu'nun Akkuş ilçesinde TIR ile çarpışan otomobildeki 3 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.
 
DEAŞ'a para transferi sağlayan 17 şüpheli yakalandı
DEAŞ Silahlı Terör Örgütü mensuplarına para transferi sağladıkları iddia ...
İki kardeşe cinsel istismara indirimsiz 37,5 yıl hapis
İzmir'de komşusunun 6 ve 7 yaşındaki 2 erkek çocuğuna cinsel istismarda ...
Nişan töreni yapılan çocukların ebeveynleri gözaltına alındı
Mardin Kızıltepe'de "küçük yaşta nişan töreni" yapılan iki çocuğun anne ve babası gözaltına alındı.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva