HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2011 Pazar - 14:26

Musa Çam'dan 'kıyak emeklilik' açıklaması

Milletvekillerinin emekli maaşlarının yükseltilmesi eleştiren CHP İzmir milletvekili Musa Çam, ‘‘Sayın cumhurbaşkanı’nın kıyak emekliliği veto ederek TBMM geri göndermesini talep ediyorum’’ dedi.

Musa Çam dan  kıyak emeklilik  açıklaması

ANKARA -CHP İzmir milletvekili Musa Çam’ın TBMM’de 22 Aralık 2011 günü çıkartılan milletvekillerinin emekli maaşlarının yükseltilmesi ile ilgili açıklaması.
 
İşte o açıklama:
 
1987 yılında Turgut Özal’ın ANAP Hükümeti döneminde çıkartılan, çalışanlara ve emeklilere büyük adaletsizlik getiren “KIYAK EMEKLİLLİK YASASI” günümüze kadar tartışıla gelmiştir. SSK (SGK), Bağ-Kur, Emekli Sandığına 25 yıl, 30 yıl çalışarak prim ödeyen insanlarımızın emekli olduktan sonra emekli aylıklarının ne kadar yetersiz olduğu ve bununla geçinemedikleri için bir başka iş yapmak zorunda kaldıkları işportacılık, pazarcılık yaptığını, milli piyango bileti sattığını veya çoluk çocuk ve yakınlarının desteği ile yaşamlarını sürdürdükleri toplumun tüm kesimleri tarafından bilinen acı bir gerçektir.
 
Adaletsiz ve haksız KIYAK EMEKLİLİK toplumda parlamenter sisteme olan güveni ve itimadı da ciddi anlamda yaralamıştır. İnsanların milletvekillerine olan güveni ve itimadı kalmamıştır. Oysaki CHP Milletvekilleri olarak bizler bu bu göreve talip olduğumuzda da olmadan önceden CHP’nin birer üyesi olarak, ülkemize ve halkımıza hizmet için gecemizin gündüzümüzün olmayacağını biliyorduk. Bunu bir bedel ile ölçmedik.
 
Emeklilerimiz yaşamı boyunca çalışan, üreten, alın teri döken , bu ülkeye vergi veren, prim ödeyen ve bu çabanın ve emeğin karşılığını emekli olduğunda hak ettiği biçimi ile alması gereken yurttaşlarımızdır.Emeklilerimizin maddi koşullarının iyileştirilmesi ve yaşamlarını kolaylaştırıcı düzenlemelerin uygulamaya konulması anayasal güvence altına alınmış olan sosyal devlet ilkesinin bir gereğidir.
 
Emekli maaşları yeniden düzenlenmesi konusunda,CHP 13 Haziran Genel Seçimleri öncesinde, seçim bildirgesinde açık ve net olarak İntibak Yasasının gerekliliğini her fırsatta ilan etmiştir. Ayrıca CHP olarak, yaklaşık 10 milyon emekliyi ilgilendiren ve 1999’dan bu yana mağdur eden, düşük emekli maaşı ile hayatlarını sürdürmeye mahkum olan emeklilerimizin insanca bir hayat yaşayabilmeleri için emekli maaşlarının iyileştirilmesi amacı ile 04 Kasım 2011 tarihinde TBMM’de verdiğimiz   kanun teklifi de bulunmaktadır.
 
Ancak hükümet, yıllık enflasyonu ikiye bölerek genel anlamda ilk 6 ay için % 3 ikinci 6 ay içinde % 4 oranında zam yapmaktadır. Oysa emeklilere, refah payından bu payın verilmesi gerekirken hükümet bunu vermemektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre 5 milyon’a yakın asgari ücret ile çalışan ama gerçek anlamda 7 – 8 milyona yakın hayatını açlık sınırı altından sürdürmeye çalışan vatandaşımız bulunmaktadır.
 
Bunlar için Asgari Ücreti tespit komisyonu şu anda karar aşamasındadır. Muhtemelen 29 Aralık’ta yapacağı açıklama ile 01 Ocak 2012 den geçerli olmak üzere % 3 01 Ocak 2012 Temmuz’dan geçerli olmak üzere yine %3 oranında toplamda %6 oranında zam yapmış olacaktır. Brüt 25,11 TL net 19 TL, günlük zam ise 0,63 Krş olacaktır. 22 Aralık 2011 Perşembe günü Emekli Sandığı, Sağlıkta ve İlaçta Katkı Payı, Tarımda Çalışan Kadınların Sosyal Güvenlik Sorunları, Dializ ve Ağır Hastaların Taşınma Sorunları, Mesleki Eğitim ve Yabancı Öğrencilerin Katkı Payı gibi konuların görüşüldüğü temel yasaya siyasi parti gruplarının ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin bilgisi ve haberi yok iken ve komisyonda tartışılmadan bir önerge ile meclise taşınması demokratik değildir
 Komik ve insan onuruna yakışmayan bu ücretler konuşulurken, TBMM’de hem gündemde bulunmaz iken bir başka temel yasa görüşülürken bir önerge verilerek hem milletvekili emekli maaşlarının yükseltilmesini kabul etmek mümkün değildir. Bu yangından mal kaçırmaktır. Emeklilerin ve asgari ücretle çalışanların talepleri ve istekleri görmezden gelinmiştir.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bizler CHP Milletvekilleri Grubu olarak böyle bir emrivakiye karşı olduğumuzu belirtmek isterim.
24 yıldır uygulanan bu kıyak emekliliğin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini ve TBMM’ne iade ederek tekrar görüşülmesini talep ediyorum

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni demokratikleşme paketi geliyor
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni bir demokratikleşme paketi üzerinde ...
Basına sızmasın diye vekillerden bile saklandı
Emekli vekil maaşını yüzde 100 zamla 8 bin TL'ye çıkaran gece yarısı operasyonunun ...
Bahçeli'den Arınç'a kürt tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün yazılı açıklama yaparak, Başbakan ...
 
Gül’e Facebook’ta vekil şikayeti yağdı
Emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zam, Cumhurbaşkanı Abdullah ...
Türkiye Aydın Menderes’i uğurladı: İşte ayrıntılar
Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in vefat eden oğlu Aydın Menderes için ...
AK Parti Karabağlar’da iki aday
AK Parti Karabağlar İlçe Kongresi’nde Kadir Uçar ve Engin Uğurlular yarışacak.
 
Loğoğlu: Türkiye'nin ilkeli dış politikası yok
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ...
CHP'li Tekin'den o vekillere maaş tepkisi
CHP’li Tekin, milletvekillerinin emekliliğine ilişkin TBMM’den geçen ...
Bakan Günay'dan Meclis Taburu çıkışı
Kültür ve Turizm Bakanı Günay'a göre Meclis Taburu korunmalıydı: Bunlar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva