HABERLER>DÜNYADAN
2 Ekim 2015 Cuma - 20:37

Mülteci sorununa George Soros reçeteci!

Dünyanın en önemli ekonomi gurularından 85 yaşındaki George Soros, Avrupa’da patlak veren Suriyeli sığınmacılar konusunda açıklama yaptı. Soros, AB’nin sığınmacıları barındıran Türkiye gibi sınır ülkelere daha fazla maddi destek yapılmasını artırmasını istedi, “Sığınmacıların tehlikeli Akdeniz geçişi önlensin” dedi.

Mülteci sorununa George Soros reçeteci!

Alman Die Welt’in haberine göre Soros Fon Yönetimi Başkanı ve Açık Toplum Enstitüsü kurucusu Soros, AB’nin Suriyeli sığınmacılar için sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi. “Suriye göçü bir krize dönüşmeyebilirdi. AB hazırlayacağı gerçek bir Avrupa sığınmacı politikasıyla yaşanan paniği, anlamsız insani üzüntüyü sona erdirmelidir” dedi.

Özellikle Doğu Avrupa’da kurduğu vakıflarına yaptığı  yüklü maddi yatırımlarıyla tanınan ABD’li George Soros, AB üyesi tüm ülkeler ve Birleşmiş Milletler’in harekete geçmesini  isteyerek şu çağrıda bulundu:
“Sığınmacı fırtınası politik bir krize doğru büyüyerek ilerliyor.  AB üyesi ülkeler ise bencil bir tutumla kendi ilgi alanlarına göre davranıyorlar.  Bu tutum AB vatandaşlarını olduğu kadar, emniyet güçlerini ve adli makamları da endişelendiriyor. Yaşanan krize sağlıklı bir çözüm üretmek için AB’nin ortak bir plana ihtiyacı var. Hazırlanacak bu plan tüm Avrupa’yı kapsamalı. Sığınmacıların öncelikle kendi bölgelerinde ya da yakınında kalmaları daha az yıkıcı ve daha ucuz olacaktır. Hazırlanacak Avrupa sığınmacı planı dünya çapında önlemler içermeli  ve Birleşmiş Milletler’in yönetiminde, üyelerin  katılımıyla gerçekleşmelidir.

SIĞINMACILARA 20 MİLYAR EURO
Görülebildiği  kadarıyla AB yılda 1 milyon sığınmacı kabul etmek durumunda kalacaktır. Bunu yapabilmek için ise geri kalan sığınmacıların AB ülkelerine hakkaniyetli dağıtılması gerekmektedir. Bu koşullardaki yeterli finans tablosu da belirleyici olmaktadır. AB, üye ülkelerin sığınmacı kabulünü cazip kılmak üzere ilk iki yıl süreyle her bir sığınmacı için barınma, sağlık ve  eğitim gideri olarak  yıllık 15 bin Euro hazırlamalıdır.
Ayrıca AB halen Lübnan, Ürdün ve Türkiye’de  kalan 4 milyon sığınmacı için de yeterli gelecek para desteğinde bulunmalıdır. Tüm masrafları hesaba katıldığında bir sığınmacı yılda 5 bin Euro’ya malolacak, bu da toplamda 20 milyar Euro’luk bir gider yapacaktır. Türkiye’ye AB tarafından yapılan para yardımı ikiye katlandıysa da halen 1 milyar Euro’da kalmıştır. Türkiye, Fas ve Tunus’ta kalan sığınmacılara iş imkanları yaratılması için de ayrı bir finans kaynağı gerekmektedir.


TEHLİKELİ AKDENİZ’İ AŞMASINLAR!
Sığınmacıların İtalya ve Yunanistan’a doğru olan seyahat rotası güvenlik altına alınmalıdır. Avrupa’ya ulaşmaktansa, bulundukları yerde kalmaları daha akıllı bir fırsat olacaktır. AB sığınmacı ofisleri işbirliği içinde yapılacak müzakerelerle Türkiye gibi ilk sınır ülkelerde merkezler kurmalıdır.
Türkiye gibi ön bölgelerden tehlikeli Akdeniz geçişi yapacak göçmen sayısı azaltılmalıdır. AB ülkeleri genişletilmiş sınır güvenliği ve tek tip sığınmacı büroları oluşturmalıdır. Hali hazırda AB’de 28 farklı sığınmacı sistemi uygulanmaktadır.  Belirlenecek tek yöntem ile ortak kurallar saptanmalıdır.” (Die Welt)

 
Buca Meclisi’nde bütçe aktarımı tartışması
 
Kılıçdaroğlu o vekili işaret etti: Zamanında ihraç edilseydi…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiltere’yi sarsan vahşet: 15 yaşında müebbet yedi!
İngiltere'de 15 yaşındaki genç, Avustralya'daki bir kişiyi Anzak anmaları ...
Kadın Milli Takımı’nın 8 futbolcusu erkek çıktı!
İran Kadın Milli Futbol Takımı'nın 8 oyuncusunun cinsiyet değiştirmek ...
Robot taksiler 2020’de yollarda
Taksileri sürücüsüz hale getirmek için düğmeye basan Japon firma, robot ...
 
Flaş! ABD’de yine saldırı dehşeti: 10 ölü
ABD'nin Oregon eyaletindeki Umpqua yüksek okulunda düzenlenen silahlı ...
Rusya: ÖSO'yu terörist olarak görmüyoruz
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarda ...
Flaş açıklama: Rusya, Suriye'de 30 hedef vurdu
Rus savaş uçaklarının Suriye'de 30 hedefe saldırı düzenlediği açıklandı. ...
 
Avrupa Konseyi’nden Ahmet Hakan’a saldırıya sert tepki
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıya Avrupa Konseyi sert tepki gösterdi.
PYD, Rusya’dan silah istedi!
PYD, Suriye'de hava saldırılarına başlayan Rusya'dan silah desteği istendi.
Suriye içinden iddia: Rusya sivilleri vurdu!
Rusya'nın, Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik yaptığını duyurduğu; ABD'nin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva