HABERLER>EKONOMİ
17 Kasım 2016 Perşembe - 12:05

Mükemmelik ödülü: Folkart 4.yıldızı taktı!

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen “2016 Türkiye Mükemmellik Ödülleri” töreninde Folkart, 3’üncü yıldızdan 4’üncü yıldıza yükselerek “Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü”ne layık görüldü.

Mükemmelik ödülü: Folkart 4.yıldızı taktı!

Hilton İstanbul Bosphorus Convention Center da 15-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen KALDER 25. Kalite Kongresi sonunda “2016 Türkiye Mükemmellik Ödülleri” töreni gerçekleştirildi. Alanlarında uzman 40 kişiden oluşan Türkiye Mükemmellik Ödül Jürisi tarafından yapılan değerlendirmeler sonrası Folkart, 3’üncü yıldızdan 4’üncü yıldıza yükselerek “Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü”ne layık görüldü. 2013 yılında dünya genelinde seçkin şirketlerin 20 yılı aşkın süredir baz aldığı bir ‘’Mükemmellik Modeli’’ olan EFQM’i rehber edinerek harekete geçen Saya Grup bünyesindeki Folkart Yapı A.Ş, ilk seviye olan ‘’Mükemmellikte Kararlılık Belgesi”ni 2014 yılında almıştı. Ardından 2015 yılında ödül seviyelerini belirten 3. yıldız ile “Yetkinlik Belgesi”ni alan Folkart, bu yıl da 4. yıldızı alarak, “Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü”nün sahibi oldu.

Ödül törenine katılan Folkart Yapı A.Ş. Kurumsal Gelişim ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Emre Reçber, “2013 yılında dünya genelinde seçkin şirketlerin 20 yılı aşkın süredir baz aldığı bir ‘’Mükemmellik Modeli’’ olan EFQM’i rehber edinerek harekete geçmiştik. EFQM tarafından belirlenen “Liderlik”, “Strateji”, “Çalışanlar”, “İş Birlikleri ve Kaynaklar”, “ Süreçler, Ürünler ve Hizmetler”, “Çalışanlarla İlgili Sonuçlar”, “Müşterilerle İlgili Sonuçlar”, “Toplumla İlgili Sonuçlar”, “İş Sonuçları” kriterlerini kendimize yol haritası olarak belirledik. Folkart olarak, bu yolculukta 2015 yılında, yaptığımız çalışmalarla “3 Yıldız Yetkinlik Ödülü”nü almaya hak kazanmıştık. Şimdi ise, 16 Kasım Çarşamba günü İstanbul’da gerçekleştirilen ödül töreninde 4. yıldızı alarak “Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü”nü almaya hak kazandık” dedi.

Uzun soluklu bir yolculuk olan EFQM’de bundan sonraki hedeflerinin “Türkiye Mükemmellik Ödülü” olduğunu dile getiren Reçber, “Önümüzdeki yıl 5. yıldızımızı almak istiyoruz. Ardından da EFQM tarafından verilen “Avrupa Mükemmellik Ödülü”ne ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için tüm Folkart ailesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu ödülü almamızda emeği geçen tüm yöneticilerime ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların adına bu ödülü almak benim için gurur vericiydi” diye konuştu.

EFQM ve Mükemmellik Modeli
EFQM (European Foundation for Quality Management) 1988 yılında, Bosch, BT, Bull, Ciba-Geigy, Dassault, Electrolux, Fiat, KLM, Nestlé, Olivetti, Philips, Renault, Sulzer ve Volkswagen gibi Avrupa’ nın önde gelen 14 firmasının CEO’larının imzaladıkları bir Niyet Mektubu ile hayata geçirilmiş bir vakıftır. Amacı; “Avrupa’daki kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğini sağlayabilmek için itici güç olmak” tır. Vakıf kuruluşunu takiben, sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile “mükemmellik modeli” adıyla bir yönetim modeli geliştirmiştir. Model, boyutu ve sektörü ne olursa olsun tüm kuruluşlar tarafından kullanılabilen bir değerlendirme aracıdır.

Model kuruluşlara, mükemmellik kavram ve kriterlerini dikkate alarak kendi değerlendirmelerini yapmalarına, güçlü ve iyileştirmeye açık alanlarını tespit etmelerine ve sürekli gelişim yaklaşımıyla gelişim planlarını hazırlamalarına yardımcı olur. EFQM, Avrupa firmaları arasında rekabetçiliği desteklemek üzere 1992 yılından bugüne kadar, her yıl bu Modeli en iyi şekilde uygulayan kuruluşları Avrupa Mükemmellik Ödülü ile ödüllendirmektir. Avrupa Mükemmellik Ödülü, Deming (Japonya) ve Malcolm Baldrige (Amerika) ile birlikte iş dünyasında "Mükemmellik" alanında verilen en saygın üç ödüldür.

 
İzmir’in o ilçesine dev Alman yatırımı!
 
Lise öğrencilerinden Ata Evi’ne sürpriz ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in o ilçesine dev Alman yatırımı!
Almanya’nın önde gelen şasi üreticisi Krone Commercial Vehicle Grubu, ...
Ve ÖTV tasarısı Meclis'te kabul edildi
TBMM'de, motorlu taşıtların ÖTV oranlarının yeniden belirlenmesine yönelik ...
Yıldız Holding İzmir’deki fabrikasını Japonlara sattı
Yıldız Holding bünyesinde yer alan İzmir’in toz gıda sanayi üreticisi ...
 
Dolarda son durum: Yeniden tarihi zirve!
Güne 3.28 seviyesinden başlayan dolar/TL, 3,3126 seviyesini görerek tüm ...
TMSF İzmir’de el koyduğu holdingler için bankalarla görüşüyor!
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sahipleri tutuklanan Kavuklar Grup ile ...
İsviçre saat devlerinde işten çıkarma rüzgarı!
İsviçre saat sektöründe yaşanan durgunluk, büyük firmaların çok sayıda ...
 
'Sanayi 4.0' EBSO masasında!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) dünyanın yeni sanayi devri olarak kabul ...
ANFAŞ’tan ‘kapıları kapatan Demirtaş’a destek çağrısı
Antalya ile İzmir arasındaki ayakkabı fuarı krizi nedeniyle İTO Başkanı ...
İş dünyası İzmir’de buluşuyor: Başbakan da katılacak!
BASİFED Başkanı Akgerman, hafta sonu İzmir’de gerçekleştirilecek olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva