HABERLER>EKONOMİ
10 Mayıs 2019 Cuma - 13:28

Muhasebecilerin ve mali müşavirlerin başkanı Adak'tan 'genel kurula katılım' çağrısı

Hafta sonunda gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde katılımın önemine vurgu yapan İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak, “Çağdaş Grup olarak biz üretmeye ve odamızı en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz. Yeter ki katılım sağlansın bizim için kime oy verildiği önemli değil. Biz güçlü olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Diğer meslektaşlarımıza ve kamuoyuna gücümüzü en iyi gösterebileceğimiz yer genel kuruldur” dedi.

Muhasebecilerin ve mali müşavirlerin başkanı Adak tan  genel kurula katılım  çağrısı

EGEDESONSÖZ-İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak SozsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Adak hafta sonunda yapılacak olan genel kurul hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak, oda çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Çalışmalar gayet heyecan verici. Biz geniş bir grubuz, katılımı çok yüksek bir ekibe sahibiz. İlçeler ve tüm semtler ile yaklaşık tüm meslektaşlarımıza temas ettik. Genel kurula katılım çağrısı yaptık. Yaşadığımız son süreçte 1 oyun ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya serildi. Umuyorum geniş bir katılımla genel kurulumuzu yapacağız” dedi.

“7 YA DA 8 GRUPLA SEÇİME GİRİLECEK”
Genel kurulda katılıma vurgu yapan Adak, “İMMO’nun çalışanlar ve aileler ile birlikte 100 bin kişiyi temsil eden bir camiayız. Böyle bir camianın seçimi illa ki heyecan verici dikkat çekici oluyor. 7 ya da 8 grubun seçime katılacağını söylüyoruz. Bunun demokratik bir hakla birlikte gruplaşmanın gücü böldüğü için üzülüyoruz” diye konuştu.

“EKONOMİK TEDBİRLER ALMAK ZORUNDAYIZ”
Başkanlık döneminin oldukça aktif geçtiğini ifade eden Adak, “3 yıl çok yoğun bir süreç olarak geçti. Her yıl vergi affı ya da yapılandırma geçirdik. Bunların ülkemize ne kadar zarar verdiğini anlatmaya çalıştık. Seçimlerle hatta yaşanmaması gereken seçimlerle ekonominin ne kadar kötüye gittiğini gördük. Buna rağmen ülkede hala seçimler konuşuluyor bu da bundan sonraki günlerde de bizi güzel günlerin beklemediği gözüküyor. Doların gidişinden de bunu görebiliyoruz. Bir an önce normalleşmeli ve bir an önce ekonomik tedbirleri almak zorundayız” dedi.

“BU GENEL KURULDA SLOGANIMIZ ‘ZEYTİN GİBİ’”
Genel Kurula Çağdaş Grup olarak girdiklerini ve Çağdaş Grubunodanın kurucu unsuru olduğunu belirten Adak,“Çağdaş Grup odanın kuruluşunu gerçekleştirmiş kadroların devamı. Çağdaş demokrat ve şeffaf bir yapıya sahip. Çağdaş grup İzmir gibi, zaten geçen genel kurulda sloganımız ‘İzmir Gibi’ idi. İzmir ne ise Çağdaş Grup odur. Bu yılki seçim sloganımız da ‘zeytin gibi’ olacak. Çalışmalarımızda hep zeytin temasını işledik, köklü ve verimli bir geçmişe işaret ediyor. Karşımızda zamanında bizimle birlikte olan veya mesleğe yeni başlayan arkadaşlar var. Bölünen tüm arkadaşlar birlikteliği güçlendirmek için ayrıldıklarını ifade ediyorlar ancak bu büyük bir çelişki yaratıyor. Hem bölünmek hem birlik amaçlamak gerçekçi değil. Samimiyetsiz talepleri genel kurulumuzda göstereceğiz. Çağdaş Grup olarak biz üretmeye ve odamızı en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz. Yeter ki katılım sağlansın bizim için kime oy verildiği önemli değil. Biz güçlü olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Diğer meslektaşlarımıza ve kamuoyuna gücümüzü en iyi gösterebileceğimiz yer genel kuruldur. Çağdaş Grup yeni projeler ve yeni ekiple hizmetine devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMİN TEKRARLANMASINDAN NASIL BİR FAYDA SAĞLAYACAKLAR”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenme kararını da değerlendiren Başkan Adak, “Siyasi olarak bu seçimi tekrarlamaktan nasıl bir fayda sağlayacakları merak uyandırıcı. Seçimin tekrarlanması Cumhur İttifakı tabanını bile rahatsız etti. 23 Haziran’da normal koşullarda ben farkın açılacağını düşünüyorum. Umarım normal olmayan bir şey yaşamayız. Bir hareketi yaparsan bazı şeyleri önceden görebilirsin ancak burada bizim öngöremediğimiz bir olayın olabilecek olması beni endişelendiriyor. Umarım İstanbul’da kazananın bir kez daha kazanma mücadelesi başarılı olur” dedi.

“EKONOMİ KONUSUNDA PARTİLER ÜSTÜ ÇALIŞMA YAPILMALI”
Ülkemizdeki ekonomik gelişmeleri değerlendiren Adak, “Sürekli tüketim ekonomisi ile gelinecek nokta buraya kadardı. Sıcak paranın olduğu dönemde inşaat yatırımı yapmanın bir sonucu olması gerekiyordu. Ülkede hiçbir şey üretilmiyor, pamuğu patatesi dışarıdan alır hale geldik. Bizim okul çağımızda kendi kendimize yetebilen bir ülke idik. Şimdi her neredeyse her şeyi dışarıdan alan bir ülke haline geldik. Üretene değil tarlasını boş bırakan çiftçiye teşvik verilmesinin sonucu budur. Sıcak paranın da ortadan kalması ile duvara toslama noktasındayız. Artık üreten bir ekonomiyi nasıl işleve geçireceğimiz konusunda partiler üstü bir çalışma yapılmalı. Temel ekonomi bilgisine sahip insanların işsizlik reçetesi var, dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Üretime geçtiğimizde hem ekonomik olarak rahatlamış hem de istihdam açısından iyileşme durumuna gelecektir. Fiili işsizliğin yüzde 15, üniversiteli işsizliğin ise yüzde 25lerin üzerinde olduğu biliniyor ama iktidar her şeyin çok güzel olduğu ifade ediliyor. İktidar yüzde 88 işliliğe bakıyor, işsizliği görmüyor” diye konuştu.

“GELİRDE ADALETSİZLİK OLDUĞU GİBİ VERGİDE DE ADALETSİZLİK SÖZ KONUSU”
Ülkemizdeki vergi sisteminin yanlış olduğunu ifade eden Adak, “Bu vergi anlayışının yanlışlığını hep söyledik. Ülkede toplanan vergiler hep dolaylı vergi. Dolaylı vergi çağ dışı ve adil olamayan bir vergi sistemidir. Öncelikle doğrudan gelirden alınan vergilerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Ancak bir kararname ile bütçe açıklarının bu şekilde kapatılması daha kolay geliyor. Gelirde adaletsizlik olduğu gibi vergide de bir adaletsizlik söz konusu. Vergi alabilmek için de üretim lazım. Katma değeri ileri teknoloji üretmemiz ile sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz” dedi.

“SONUCU TAHMİN ETMEK KOLAY, ÖNEMLİ OLAN KATILIM”
Son olarak hafta sonu yapılacak genel kurulu Çağdaş Grup olarak kazanacaklarını söyleyen Başkan Aday, “Seçim sonucunu tahmin etmek kolay, Çağdaş Grubu seçimi açık ara farkla kazanacaktır. Bunu 30 yıllık tecrübe ile söylüyorum ama en önemlisi katılım. Yüksek bir katılımla bir genel kurul gerçekleştirmemiz gerekiyor. Dostluk ilişkisi ile değil bu işi en iyi kimin yapabileceğinin düşünülerek oy kullanılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 
Gaziemir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı!
 
Çiftçiye şok! Hırsızlar dalda erik bırakmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e yeni endüstri alanı: 2.8 milyar TL’lik hamle!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bürokrasiyi azaltan yatırımcı ...
İzmir'de 'askıda iyilik' uygulaması
Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Nejdet Durmuş, bazı üyeleri tarafından ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL, işlemlerin sığ olduğu spot piyasada sahur vakti bankalararası ...
 
Yorgancılar’dan risk çıkışı: Ne zaman normalleşeceğiz?
CHP’li İmamoğlu’nun ‘herkes konuşacak’ çıkışıyla birlikte sosyal medya ...
Merkez Bankası'ndan piyasalara ikinci müdahale!
Merkez Bankası, "finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler" nedeniyle 1 ...
İzmir'de Anneler Günü hareketliliği
İzmir'de çiçekçilik sektörü Anneler Günü nedeniyle en hareketli dönemlerinden ...
 
Dolar ve euronun ateşi yükseldi!
9 Mayıs sabahı dolar kuru düne göre hafif bir gevşemeyle 6.16'larda başlasa ...
İZBAŞ'tan Başkan Soyer'e başarı ziyareti
İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
8 Mayıs günü dolar yukarı yönlü başladı ve 6.17 üzerinde. Piyasalarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva