HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2018 Cumartesi - 15:26

Muharrem İnce'den "5 sütunda" seçim manifestosu

CHP'nin 24 Haziran'da yapılacak seçimlerdeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim manifestosunu Samsun'da açıkladı. İnce, "5 ana sütuna" dayandırdığı manifestosu için, "Bunlar hukuk sütunu demokrasi sütunu, ekonomi sütunu dış politika sütunu ve eğitim sütunudur" dedi.

Muharrem İnce den  5 sütunda  seçim manifestosu

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Samsun'da açıkladığı seçim manifestosununun satırbaşları:

-İktidarın kutuplaştırıcı dili her gün daha da artarak zehrini akıtıyor. Dış politikada bozgun dönemi yaşanıyor. Pasaportumuzun Edirne'den öteye değeri yok. Uluslararası ilişkilerimizin kaderi saray koridorlarının keyfiliğine terk edilmiştir. Ortadoğu batağına saplandık. Ülkemiz 5 milyona yaklaşan bir göçmen sorunu ile karşı karşıya bırakılmıştır. Dini her şeyi alet eden bir ekibin tahakkümü altındayız. Tek adamla aynı düşünmeyen herkes hain. Olağanüstü hal uygulaması olağanlaşmıştır. En temel hak olan yaşam hakkı tehlikededir. Karanlık bir tablo ve bunalmış bir millet var. Karanlık bir yola girmek üzereyiz.

-İzlenen enerji politikaları milli olmaktan çıkmış, dışa bağımlı hale getirilmiştir. Madenlerimiz yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Her ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak dışında düşündükleri başka bir şey yok. Rakamlara baktığımızda ekonomik tablo tam bir felakettir.

"5 SÜTUNUN ÇATISI PARLAMENTER SİSTEM"
-Bu dönemde hak ve güç arasındaki bağ koparıldı. Adalet sadece mülkün değil, hukuk başta olmak üzere bütün unsurların temelidir. Kamu yöneticileri tek adamın temsilcisi haline geldi. Devlet, ayaküstü kararlarla idare edilir hale geldi. Hesap verme ile utanma arasındaki bağ koparıldı. "Yanıldık, kandırıldık, affedin" demek adet edinildi.

-Ülkeyi içinde bulunduğu duruma düşürenlerin kurtarması beklenemez. Memeleketin yaralarını sarmak hedefiyle onarım politikalarımız 5 ana sutuna dayanakcaktır. Bu sütunlar; hukuk sütunu, demokrasi sütunu, ekonomi sütunu, dış politika sütunu ve eğitim sütunudur. Bu sütunların çatısını parlamenter sistem oluşturacaktır.

"İLK ADIM OHAL'İN KALDIRILMASI OLACAK"
-Hukuk: Hukuk devleti kavramını standart hale getireceğiz. Hukuk devleti için ilk adım olağanüstü halin kaldırılması olacaktır. Hakim ve savcıların talimatla hareket etmelerine son verilecektir. Etkin ve gecikmeyen bir yargı düzeni kurulacaktır. Yargı üyelerinin göreve başlaması siyasi erkin dışında olacaktır. Özel hayatın gizliliği en önemli önceliklerimizdendir.

-Demokrasi: Güçlü bir parlamenter rejim oluşturulacaktır. Yerel yönetimler ve sivil toplum ön plana çıkarılacaktır. Her türlü ayrımcılığa son verilecektir.

"HEDEFİMİZ HER YIL EN AZ YÜZDE 7 BÜYÜME"
-Ekonomi: Tüketim, israf borçlanma sarmalına bağlı ekonomik model terk edilecek, refah ekonomisine geçilecektir. "Her şeyi ithal edebiliriz" anlayışı gidecektir. Yaratıcılık ve girişimcilik teşvik edilecektir. Merkez Bankası para politikasını bağımsız bir şekilde uygulayacaktır. Hedefimiz Türkiye ekonomisinin her yıl en az yüzde 7 büyümesidir. Enflasyon yüzde 5'e düşürülecektir. İşsizlik oranları 5 yıl içerisinde yüzde 5'e düşürülecektir. Yüksek teknoloji bölgeleri kurulacaktır. İhracatımız 5 yıl içerisinde 2 katına çıkarılacaktır. İthal kömüre dayalı termik santral yapımına kısıtlama getirilecektir.

"BATI VE AB İLE İLİŞKİLER NORMALLEŞECEK"
-Dış politika: Uluslararası politikada ilkemiz "Her zaman yurtta barış, her zaman dünyada barış "olacaktır. Batı ülkeleri ve Avrupa Birliği'yle ilişkilerimizi normalleştireceğiz, sonuna kadar müzakere edeceğiz. Kıbrıs'ta adil ve hızlı bir çözüme ulaşmak hedefimizdir. Göçmen sorunu insani bir yaklaşımla acilen çözülecektir.

"EĞİTİMDE 2 AŞAMALI PLAN UYGULANACAK"
-Eğitim: Akıl, bilim ve çağdaş standanrtlara dayalı olarak yapılandırılacaktır. Eğitim kalitesinin mevcut durumu ülkemizin en temel sorunlarından biri haline gelmiştir. 2 aşamalı bir çözüm planı uygulanacaktır. Devlet üniversiteleri özerkleştirilecektir. Üniversitelerin bölünmesi engellenecektir. Yurt sorunları tamamen çözülecektir. Her 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 TL burs verilecektir. Bilgisayar mühendisi sayısı 100 bine çıkarılacaktır. Okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecek, 2'li eğitim kaldırılacaktır. Proje okul uygulaması kaldırılacaktır. Hiçbir sınavdan giriş ücreti alınmayacaktır. Öğretmenlere her 24 kasımda bir maaş ikramiye verielcektir, sözleşmeli öğretmenlik kaldırılacaktır.

"18 YAŞINA KADAR HERKESE ÜCRETSİZ SAĞLIK"
-Sağlık: Sağlık hakkı bütünüyle piyasa koşullarına bırakılamayacak temel bir haktır. Devlet bu alanda halkın yararına olan gerekli bütün düzenlemeleri ve müdahaleleri yapacaktır. 18 yaşına kadar herkes nüfus cüzdanıyla bütün sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaktır.

"ŞEKERDE ÖZELLEŞTİRMELERİ İPTAL EDECEĞİZ"
-Tarım: Çiftçinin ezilmesine izin verilmeyecektir. Türkiye'yi kendi kendine yeter haline getireceğiz. Tarıma dayalı sanayi önceliğimizdir. Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. Şeker fabrikalarını özelleştirme kararlarını iptal edeceğiz. Meraların köyün ortak malı olarak kalmasını sağlayacağız. Devletin modern tarım ve hayvancılığa yol göstermesi, bilgi ve teknoloji üretmesi amacıyla bölgesel merkezler kurulacaktır. Yıllardır bir türlü bitirilemeyen GAP Projesi tamamlanacaktır.

"ASGARİ ÜCRET 2200 LİRA OLACAK"
-Asgari ücret 2.200 lira olacaktır. Pozitif ayrımcılık desteklenecektir. Kadına ve çocuklara yönelik şiddetle etkin bir şekilde mücadele edilecektir.
-Kültür ve sanat: Yaşam kalitesi kültürel boyutuyla da yükseltilecektir. Sanatçıların örgütlenmeleri sağlanacaktır.
-Spor: Sporun siyasallaşması engellenecektir. Başta atletizm olmak üzere bütün spor dalları özendirilecektir. Passolig uygulaması kaldırılacaktır.

"BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ, HAKÇA BÖLÜŞECEĞİZ"
İnce, konuşmasını, "Cumhurbaşkanlığını kazanacağız, Meclis çoğunluğunu alacağız, onarım politikalarını uygulayacağız. Hukuku güçlendireceğiz. Parlamenter demokrasiyi tüm kurumlarıyla hayata geçireceğiz. Cumhuriyetimizi çıkardıkları rotasına yeniden oturtacağız. 2023'te cumhuriyetimizin hak ettiği 100. yıl sevincini bütün yurttaşlarımızla birlikte huzur içinde kutlayacağız. Büyük miletimizin her ferdini bu gelecek bildirgesine ortak etmeye davet ediyoruz. Birlikte büyüyeceğiz, hakça bölüşeceğiz. Biz kazanacağız, cumhuriyet kazanacak" sözleriyle bitirdi.(Habertürk)

 
Narlıdere'de 19 Mayıs demokrasi korteji ve türkülerle taçlandı
 
O müdür İzmir Marşı ile uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhur 20 Mayıs 2018 Pazar 17:59

Sayın ince bisiklete binmiş, ama 16 yıllık vekilliği boyunca Meclis''e bisikletle gelmiş mi acaba???

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 20 Mayıs 2018 Pazar 00:09

Dünya yönelimlerine ters. Yüce Atatürk çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak ve geçmek demişti. Batı dememişti. Bugünün çağdaş medeniyet seviyesi Asya. Batı değil. Teğet geçiyorsunuz. Bir kere de 12 vurun.

Yorumu oyla      9      5  
enver 19 Mayıs 2018 Cumartesi 20:31

kazanmaya bu kadar yakınken bu kadar zayıf bir manifesto...yazık.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Yücel: 19 Mayıs meşalesini yakmaya devam edeceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 19 Mayıs Atatürk'ü ...
AK Parti son yaptırdığı anketi açıkladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şu anda ...
İYİ Parti İzmir vekil aday adayı Ulupınar: Türk gençliği geleceğimizin teminatıdır!
İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayı Yıldırım Ulupınar, 19 Mayıs'ın ...
 
CHP İzmir'den o ilçede kömür dağıtımına tepki!
İzmir’de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulundu. ...
Okuldaki iftara Kavalar’dan tepki: Siyaseti okullara soktunuz
CHP Bornova eski İlçe Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Nevzat Kavalar ...
 
MHP İzmir’de flaş gelişme: Koç istifa etti liste değişti!
İzmir eski Milletvekili Koç ikinci bölge dördüncü sıradan aday gösterilmesi ...
Aday gösterilmeyen Oktay Vural'dan ilk açıklama
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisinden 27. Dönem Milletvekili ...
AK Parti İzmir'in vekil aday adayı Öztürk: İşler kesat, evler fesat olmasın
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ender Öztürk, sivil toplum ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva