HABERLER>EGE
3 Ağustos 2021 Salı - 10:08

Muğla yangını durdurulamıyor... İçimiz yanıyor!

Muğla'nın Marmaris, Milas, Kavaklıdere, Seydikemer ile Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile birlikte alevlerin arasında kaldığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Bölgedeki felakette 1 can kaybımız oldu' dedi. Çıkan orman yangınları sonucu toplam can kaybı 9'a yükseldi. Milas yangınında alevler bölgede bulunan termik santrale kadar dayandı. Başkan Tokat, durumu sosyal medya hesabından paylaştı.

Muğla yangını durdurulamıyor... İçimiz yanıyor!

Marmaris-Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda 6 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu.

Ekipler, yangını kontrol altında tutmak için gece boyunca karadan çalışmasını sürdürdü. Bölgeye sevk edilen helikopterler ile uçaklar yangınlara havadan müdahale ediyor.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı grup da Marmaris'te söndürme çalışmasına katılıyor.

Büyükşehirler, çevre illerden gelen itfaiye, ve arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

ALEVLER TERMİK SANTRALE KADAR DAYANDI!
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda yangınların bölgede bulunan termik santrale kadar dayandığını gösterdi. Başkan Tokat, "Uyarılarımızın, haykırışlarımızın ne denli haklı olduğunu ciğerimiz yanarak, korkuyla izliyoruz. Bunu söylemek istemezdim ama Termik santralle ateş ilk defa yüz yüze geldi…" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI YANGINLARIN ARASINDA SIKIŞTI
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’la birlikte yangın bölgesinde sıkıştıklarını açıkladı.

Tokat, sosyal medya hesabından, “Yangının ortasında CHP Grup Başkanvekili Sayın Engin Altay ve çalışma arkadaşlarımızla sıkıştık. Şimdilik durumumuz iyi” paylaşımı yaptı.

Milas Belediye Başkanı Tokat’ın, Twitter hesabından saat 15:39’da yaptığı paylaşım şöyle:

“Ne yazık ki Türkevleri mahallesinde, yangının ortasında CHP Grup Başkanvekili Sayın Engin Altay ve çalışma arkadaşlarımızla sıkıştık. Deniz kenarına doğru ileri kısma sığındık. Şimdilik durumumuz iyi.”

YATLAR AÇIĞA DEMİRLEDİ
Alevlerin ilerlediği Orhaniye Mahallesi’nde marinadaki yatlar ve tekneler, önlem amacıyla açığa demirledi. Marinada bulunan az sayıda kişi ise gece saatlerinde botlarla tahliye edildi. Alevler, Orhaniye ve Hisarönü mahallerinde evleri de tehdit ediyor.

1 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'daki orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Koca, '' Bölgedeki felakette 1 can kaybımız oldu'' dedi. Çıkan orman yangınları sonucu toplam can kaybı 9'a yükseldi.

KÖYCEĞİZ VE SEYDİKEMER
Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının da kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor.

Öte yandan, Seydikemer ilçesi Çökek Mahallesi'nde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Seydikemer ilçesinde Çökek ve Dereköy mahallerinde yangının riskinden dolayı vatandaşların bölgeyi tahliye etmesi istendi.

Öte yandan Köyceğiz'e bağlı Çayhisar ile Zeytinalanı Mahalleleri tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yangın bölgelerinde incelemelerini sürdürüyor.

MİLAS
Milas'ın Beyciler Mahallesi'nde 3 gün önce başlayan orman yangını Ören Türkevleri, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri ile Bodrum'un Aşağı Mazı, Yukarı Mazı mahallelerinde etkili oluyor.

Gece boyunca karadan yürütülen söndürme çalışmalarına havadan da müdahale ediliyor.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen arazözler ile itfaiye ekipleri de geniş bir alanın etkilendiği yangında çalışma yürütüyor. Tahliye edilen mahallelerde kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kissebükü Koyu'na kadar ilerleyen alevler havadan ve karadan çalışmayla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Arazözlerin yanan alanlara ulaşabilmesi için iş makinelerince orman yolu açılıyor. Gönüllüler ve bölge halkı da ekiplerin çalışmalarına destek veriyor.

Yangının bölgedeki diğer yerleşim alanlarına sıçramaması için ise güvenlik önlemi alınıyor.

 

ÇÖKERTME VE GÖKBEL TAHLİYE EDİLDİ
İtfaiye ve belediye işçileri, Aşağı Mazı Mahallesi'ndeki söndürme çalışmalarını sürdürürken, alevler bu kez Çökertme Koyu ve Gökbel Mahallesi'nde etkili oldu. Milas ilçesinden başlayarak rüzgarın yön değiştirmesiyle pek çok noktada etkili olan yangın nedeniyle Milas'ta Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri, Bodrum'da Mazı olmak üzere 6 mahalle tahliye edildi.

ALEVLER TÜRKEVLERİ MAHALLESİNDE 
Gece boyunca karadan müdahalenin sürdüğü Çökertme Mahallesi'ndeki yangına, bugün sabah saatleri itibarıyla 3 helikopter ile yeniden havadan müdahaleye başlandı. Ören Mahallesi'ne doğru ilerleyen alevler, 826 nüfuslu Türkevleri Mahallesi'ne ulaştı. Ekipler, mahallede yoğunlaştı. Dağınık yerleşimin olduğu mahalledeki 3 ev, kullanılamaz hale geldi. Havadan mücadelenin başlamasıyla Çökertme'deki alevler, kontrol altına alındı.

BELEDİYE BAŞKANI TOKAT 'KRİTİK EŞİK AŞILDI' DEDİ
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'tan yangınlarla ilgili yeni bir paylaşım geldi. Yangın kritik eşiği aştığını söyleyen Tokat, "Eyvah… Yangın kritik eşiği aştı ve siteler tarafına geçti. Böyle olacağı belliydi…" ifadelerini kullandı.

KAVAKLIDERE
Kavaklıdere ilçesindeki orman yangınına ise havadan ve karadan müdahale sürüyor.

 
AK Partili Kırkpınar, Bodrum’da yangın bölgesinde
 
Bakan Pakdemirli'ye 'yetki' eleştirisi: Ya öğrensin ya da istifa etsin!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuba 3 Ağustos 2021 Salı 20:36

başkana bak ya deniz tarafına sıgınmıs ulen sen baskansı nen onde gideceksin yangın sondurmeye sen kendin kacıp sıgındıgını itiraf ediyorsun

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 3 Ağustos 2021 Salı 13:31

Kandil'e kara harekatı acilen düzenlenmeli.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salihli'de orman yangını: 10 dönüm alan zarar gördü
Manisa'nın Salihli ilçesinde çıkan orman yangınında 10 dönümlük alan zarar gördü.
Yangınla boğuşan Muğla'da 5 büyüklüğünde deprem!
Datça depremleri sürüyor. Gece saatlerinde 56 dakika arayla gerçekleşen ...
Aydın'da başlayan yangın Muğla'ya sıçradı!
Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüyüp, ...
 
Muğla'da 4 büyüklüğünde deprem!
Datça açıklarında 4.0 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.
Manisa'da 10 dönüm meyve bahçesi küle döndü!
Manisa'nın Ahmetli ilçesinde çıkan yangında 10 dönümlük meyve bahçesi hasar gördü.
Bir yangın da Denizli'den!
Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesine çalışılıyor.
 
Yangında can veren orman işçisi Cinbaş için son görev
Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale ederken hayatını ...
Seydikemer yangını kısmen kontrol altında
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dünden bu yana devam eden orman yangını, ...
Korkunç kaza iki ölü... Otomobil kağıt gibi yırtıldı!
Aydın'ın Karacasu ilçesinde, ekmek dağıtılan hafif ticari araçla çarpışan otomobildeki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva