HABERLER>EGE
23 Ağustos 2014 Cumartesi - 10:54

Muğla’da alevlerle 18 saatlik savaş!

Milas İlçesi'ne bağlı Akçakaya Mahallesi yakınlarında başlayıp şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen ve 18 kilometre uzaklıktaki Gökova Körfezi'ne kadar ulaşan yangın, 18.5 saat sonra bugün saat 07.30'da tamamen kontrol altına alınabildi. Yangının tehlike yarattığı çok sayıda sitenin sakinleri geceyi sahilde ve araçlarında geçirdi. Dumandan 3 orman işçisinin etkilendiği, sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Ormanlık ve tarım alanları dışında köylünün zeytinlikleri ile kovanlarına da zarar veren yangının etkilediği alanın zarar tespit çalışmaları sonucu netleşeceği açıklandı.

Muğla’da alevlerle 18 saatlik savaş!

MUĞLA - Milas'a bağlı Fesleğen Mahallesi'nde dün saat 13.00 sıralarında başlayan yangın, Akçakaya ile Gürceğiz Mahallesi'ndeki ormanlık alan ve tarım arazilerinin ardından 18 kilometre uzaklıktaki Gökova Körfezi sahilindeki Ören, Türkevleri Çökertme Sahili'ne kadar ulaştı. Alevlerin, Gökova Sahil şeridinde bulunan ve yaklaşık 3 bin kişinin oturduğu Gözdekent, Denizyıldızı, Bakra, Sertaş, Havacılar, Doğuş, Ünlüsoy, Rüyakent, Sılay tatil sitelerine oldukça yaklaşması üzerine, olası olumsuzluğa karşı, buradaki evler jandarma tarafından tahliye edildi.
 
Tahliye çalışmalarına Sadettin Uslu liderliğindeki 30 kişilik Bodrum AKUT ekibi de katıldı. Yangın ayrıca Kılıç balıkçılığa ait kuluçkahane ve yem fabrikası ile Türkevleri'nde bulunan Kemerköy Termik Santrali'ni tehdit etti.
 
Çalışmalara 3 söndürme uçağı, 6 helikopter, 40 arazöz ve 300 orman işçisi müdahaleye başladı. Bölgelerde önlem alan ekiplerin çalışması sonucu alevler herhangi bir yerleşim yerine zarar vermedi.
 
Gece çalışmalarına ara veren helikopter ve uçakların gökyüzünün aydınlanmasıyla birlikte tekrar görev alması üzerine yangın bugün 07.30'da tamamen kontrol altına alınabildi. Çalışmalar sırasında 3 orman işçisinin dumandan etkilendiği, hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
 


TATİLCİLER GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ
Korkan yerli ve yabancı tatilciler ile bölgede yerleşik oturanlar, geceyi başta sahil olmak üzere araçlarında geçirmeyi tercih etti. İstanbul'dan tatile gelen emekli öğretmen 65 yaşındaki Nedim Uzun, "Alevlerin evlere yaklaştıklarını söylediklerinde hemen eşim ile evden ayrılıp sahile gittik. Yapacak bir şey yoktu. Orman ekipleri tüm güçleri ile çalıştı ve evleri yanmaktan kurtardılar" dedi.
 
Hanay Sitesi sorumlusu Mehmet Aydın ise, "Yangın başladığında buraya kadar geleceğini tahmin edemedik. Gece boyunca devam eden yangın nedeniyle siteyi tamamen boşalttık. Sabah uyandığımızda asırlık çam ağaçları ile kaplı sitenin etrafını küle dönmüş görünce büyük şok ve üzüntü yaşadık. Evlerimizin kurtulduğuna sevinemedik" diye konuştu.
 
ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILACAK
Köylünün zeytinlikleri ve kovanlarına da zarar veren yangınla ilgili zarar tespitinin yapılacağı, tarım arazileri de dahil yanan ormanlık alanın ne kadar olduğunun inceleme sonucu açıklanacağı belirtildi.

VALİ: 600 HEKTAR ZARAR GÖRDÜ
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milas'taki Akçakaya Mahallesi yakınlarında başlayan, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen ve 18 kilometre uzaklıktaki Gökova Körfezi'ne kadar ulaşan yangında, içinde tarım arazi ve zeytinlik alanların da bulunduğu 600 hektarlık bölgenin zarar gördüğünü söyledi. Vali Güvençer, net rakamın zarar tespit çalışmaları sonrası belirleneceğini kaydetti. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Datça’da şezlong işgaline son!
Muğla’nın Datça İlçesi Karaincir Plajı'nda izinsiz şemsiye işgali sona ...
Muğla alev alev: Orman gece boyunca yandı
Muğla'daki yangına sabahın ilk ışıklarıyla 4 uçak, 8 helikopter ile müdahale edilmeye başlandı.
Lunapark’ta dehşet: Öldüren Max!
Bodrum’da, bindiği 'Adrenalin Max' adı verilen lunapark aracının güvenlik ...
 
Tanker şoförlerinin kavgasında kan aktı: 1 ölü
Manisa’da büyükşehir belediyesinde görevli iki su tankeri şoförü arasındaki ...
Muğla'da korkutan yangın
Muğla'nın Milas İlçesi'nde, bugün saat 13.30 sıralarında başlayan orman ...
Aydınlı besicinin ikiz buzağı sevinci
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde hayvancılık yapan 47 yaşındaki Osman Demir'e ...
 
‘Yeni hayat’ teknesinde yangın: 1 ölü
Ege Denizi'nin uluslararası sularında kalan bölgede, 50'ye yakın kaçağın ...
Denizli’nin ciğeri yandı!
Denizli’nin Çivril İlçesi'nde, kızılçam ağaçlarının bulunduğu bölgede ...
Otomobil su kanalına uçtu: 3 yaralı
Muğla’nın Köyceğiz İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobilin orta refüjü ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva