HABERLER>GÜNCEL
27 Ağustos 2019 Salı - 11:58

Müdür Yahşi’den velilere ‘bağış’ uyarısı: Baskı görürseniz bana ulaşın!

İl Milli Eğitim Müdür Ömer Yahşi, yeni kayıt sırasında velilerden ‘bağış’ adı altında talep edilen ücret konusunda net açıklamalarda bulundu. Yahşi, “Kesinlikle zorunlu bir bağış yoktur. Zaten ilkokul ve ortaokulda çocuğun otomatik olarak hangi okula gideceği kayıtlıdır. Kitaplar hazır. Hangi sınıfa hangi okula düştüğünü görüyor ve sırasına giderek kitaplarına kavuşuyor. Velilerimiz bu anlamda en ufak bir baskı gördüklerinde bize ulaşsınlar. Valimizle bu konuda hassasız. Bakanımız zaten açıklama yaptı. Biz gerekli uyarıları yapıyoruz. Ama haddi aşan olursa gereken müdahaleyi yaparız” dedi.

Müdür Yahşi’den velilere ‘bağış’ uyarısı: Baskı görürseniz bana ulaşın!

EGEDESONSÖZ- İzmir İl Milli Eğitim Müdür Ömer Yahşi, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Müdür Yahşi, İzmir’deki öğrencilerin başarıları üzerinden net ifadeler kullanırken okullardaki güvenlik, hijyen ve tehlikelere karşı yürütülen çalışmalara dair bilgiler verdi.

Yahşi, İzmir’de 3 gün süren orman yangınları hakkında konuşurken yeni eğitim-öğretim sezonunun ilk dersi için çarpıcı bir açıklamaya imza attı. Bazı okullarda idarenin yeni kayıt yaptıracaklardan zorunlu bağış toplanması konusunda velilere uyarılarda bulunan Yahşi ayrıca yerel yöneticilerden gelecek desteklere de kapılarının açık olduğunu belirtti.

İZMİR’İN ÇOCUKLARININ BAŞARISININ SIRRI VELİLERİN İLGİ VE ALAKALARIDIR
İzmirli öğrencilerin başarılarının arkasında velilerin ilgisinin yattığını ifade eden Yahşi, “İzmir’de velilerin eğitime verdiği destek sonucunda öğrencilerimizin başarıları artıyor. Dünyada bile İzmir liselerinden mezun olan kişilerin çok önemli kurumlarda görev aldığını görüyoruz. NASA’da olsun çok önemli kurumların CEO’ları İzmir’i temsil ediyor. Bu gelenek devam ediyor. Biz ilham veren buluşmalar yapıyoruz. İzmir’den çıkan dünyada ses getiren isimleri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Gelenlerin yüzde 90’ı İzmir liselerinden mezun olmuş, başarı hikayesini yazmış kişiler. Öğrencilerimiz onları gördüğünde, ‘ben de yapabilirim’ diyor. Öğrencilerimize müthiş bir azim, çalışma isteği ve aşk geliyor. İzmir’de özellikle olimpiyatlara baktığımızda çok başarılar kazanıldı. Akademide başarılı olmuş öğrencileri İzmir’de topladığımız zaman bir salona sığmıyorlar. Gerçekten İzmir’in çocuklarının başarısının sırrı velilerin ilgi ve alakalarıdır. Çocuklarına sevgiyle, aşkla bakıyorlar. Üniversitelere yerleşme oranına baktığımızda da bu sayı çok yüksek. Türkiye’de derece yapmış öğrencilerimiz olduğunu görüyoruz. Dezavantajlı bölgelerden bile çıkan, bireysel hikayeleri olanlar var. Valimiz de onlarla bir araya geliyor ve ödül veriyor” dedi.

MUTLAKA GELSİNLER OKULLARIMIZI GÖRSÜNLER
Velilere seslenen Yahşi, “İzmir’deki tüm okullarımız velilerimize açık. Mutlaka okul hijyeni, güvenliği, servis anlamında gelip yerinde görmelerini istiyoruz. Hangi öğretmenle eğitim göreceğini yerinde öğrensinler. Sadece okula göndererek eğitim bitmiyor. Çocuğuyla birlikte olsunlar, zaman geçirsinler, elinden tutup yürüsünler. İletişim dili geliştirilebilir ve varsa okula katkı sunabilirler. Bir eksilik varsa da bize bunu mutlaka yatsınlar. Velilerimizin içleri rahat olsun. Ama öğretmenlerimizle de iyi diyalog kursunlar. Öğretmenlerimiz de morallerini yüksek tutsun” diye konuştu.

KAYIT PARASI İSTEYEN OLURSA VELİLER BİZE ULAŞSIN
Okul idareleri tarafından yeni kayıt yaptıracak öğrenci ve velilerden bağış adı altında istenen ücrete değinen Yahşi, “Kesinlikle zorunlu bir bağış yoktur. Liseler bile mahalli yerleştirme alanı oldu. İzmir’de 54 bin lise öğrencisi kendi isteğiyle kendi okuluna girdi. Bu çok büyük bir başarıdır. Zaten ilkokul ve ortaokulda çocuğun otomatik olarak hangi okula gideceği kayıtlıdır. Kitaplar hazır. Hangi sınıfa hangi okula düştüğünü görüyor ve sırasına giderek kitaplarına kavuşuyor. Velilerimiz bu anlamda en ufak bir baskı gördüklerinde bize ulaşsınlar. Valimizle bu konuda hassasız. Bakanımız zaten açıklama yaptı. Biz gerekli uyarıları yapıyoruz. Ama haddi aşan olursa gereken müdahaleyi yaparız” dedi.  

MATEMATİĞİN SEÇMELİ OLMASI GİBİ BİR ŞEY BEN HİÇ DUYMADIM
Biz izleyicinin matematiğin seçmeli ders olması yönündeki talebi üzerine konuşan Yahşi, “Matematik dersinin seçmeli olması gibi bir şey ben hiç duymadım. Böyle bir şey yok” şeklinde kısa bir cevap verdi.

BU YIL İLK DERS ORMAN YANGINLARI
İzmir’de geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 5 bin hektarlık ormanlık alanın yok olmasına yol açan yangınlar için konuşan Yahşi, “Geçen yıl ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilerimiz kendi adına bir fidan dikerek okula başladı. Bu yıl ise 850 bin öğrenciyle birlikte İzmir dağlarındaki yangınla birlikte, yangın yerlerini öğrencilerimizle ziyaret edeceğiz. Ne yandı? Yananı bizzat yerinde görmeleri lazım! Sadece ağaç mı yandı? Hayvanların, canlıların yok olduğunu hissetmeleri, küle dokunmaları, geleceği görmeleri anlamında çok önemli. 60 bin öğretmen ve 850 bin öğrencimizle birlikte her birimiz adına ağaç dikeceğiz. Bu yıl ilk dersimiz yanan ormanlarımız olacak. Bütün öğretmenlerimiz derse girdiği zaman bilgiler verecek. İzmir’de neyi kaybettik? Ne zararları oldu? Nasıl hassasiyet gösterebiliriz? Bunlar anlatılacak. Hem kampanyaya destek vereceğiz hem de bunu yapacağız” dedi.  

KARŞIYAKA’DAKİ ÖĞRETMENEVİ İZMİR’E KAZANDIRILDI
Karşıyaka öğretmenevinin tadilatına dair bilgi veren Yahşi, “Öğretmenevinin onarımını yaptık. Bütün öğretmenlerimiz gidecekler orada güzel vakit geçirecekler. Dün çok geç vakitte gittim, inceledim. Birçok şey bitti. Öğretmenlerimizin ve tüm İzmir’in hizmetine o tarihi eseri kazandırdık. Yine öğretmenlerimizin emrinde olacak. En kısa sürece açılışını yapacağız” diye konuştu.  

ÇOCUĞUN SAĞLIĞI VE HUKUKU HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR
Kantinler özelinde açıklama yapan Yahşi, “Kantincilerle ilgili sıkıntıları biliyoruz. Onların da çocukları var. Çocuğun sağlığı ve hukuku her şeyden önce gelir. Her şeyin dikkatle takip edildiğini paylaşmak isterim” dedi.

ZEHİR TACİRLERİNE KARŞI VELİLERİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN
Zehir tacirleri noktasında konuşan Yahşi, “Her polisin görevli olduğu bir okul var. Emniyetin hassasiyeti en üst seviyede… Yöneticilerimiz, müdürlerimiz emanetlere kendi çocukları gibi sahip çıkıyor. Zehir tacirlerine karşı velilerimizin içi rahat olsun. Sadece madde bağımlılığı değil teknoloji bağımlılığı noktasında da mücadele çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.  

BELEDİYELERE KAPIMIZ AÇIK
Yerel yönetimlerin vermiş olduğu desteklere ilişkin bilgiler veren Yahşi, “İzmir’deki hangi belediye olursa olsun okulların sorunlarıyla ilgili bize destek olduklarında, problemleri sırtladıklarında biz bunu önemsiyoruz. Aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de kapımız açık. Hayırseverler de yapıyor. Ancak bazı belediyeler üst düzey hassasiyet gösteriyor bazıları da kayıtsız kalıyor. Okulların imar konularında kolaylık gösteren, sorunu çözen, öğrencilerin gelecek sancısını yüreğinde hisseden belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. İzmir deprem bölgesi… 122 inşaatımız var. Okullarımız yenileniyor. Binali Yıldırım’ın burada büyük katkısı var. Hayırseverleri bu işin içine kattı. Kendisi de iyi bir bağışçı olarak İzmir’e 2 tane okul yaptı. Tanıdıklarına da söyledi. 22 insanın İzmir’e okul yapmasına vesile oldu” diye konuştu.

İZMİR’DE 17 BİNE YAKIN MÜLTECİ ÖĞRENCİMİZ VAR
Mülteci öğrenciler özelinde konuşan Yahşi, “Suriyeli çocuğu gördüğümüz zaman biz çocuk olarak bakıyoruz. Soyu, ırkı beni ilgilendirmiyor. Biz öğretmeniz. İzmir’in çocukları da onlarla çok iyi kaynaştı. O çocuk eğitim almak istiyor, biz de Türk kültürünü İzmir’in anlayışını aktarıyoruz. Bir tane sıkıntı yaşamadık okullarda. O çocuklar yarın gittikleri zaman İzmir’de almış olduğu güzelliği mutlaka yansıtacaktır. Biz bunu fırsat olarak görüyoruz. İzmirliler olarak onları bağrımıza bastık. Ben çocuk olarak bakarım. Sadece Suriyeli öğrenci değil ne olursa olsun. İzmir’de 17 bine yakın mülteci öğrencimiz var. Sadece Suriyeli değil genel anlamda yurt dışından gelen öğrenciler bunlar. Biz İzmir’in adabını güzel anlamda o öğrencilerimize aktarıyoruz” dedi.  

 
23 asker hakkında FETÖ'den yakalama kararı
 
TMSF'den İzmir'de satılık santraller!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İrfan 27 Ağustos 2019 Salı 14:58

Mesele okula kayıt olurken alınan para değil ki. Öğretmenleri ayırmışlar, öğretmenin verimine göre bir tarife belirlemişler. Veli gidiyor okula, müdür ya da müdür yardımcısına biz çocuğumuzun öğretmeninin şu kişi olmasını istiyoruz diyor, bedelini "kayıt" adı altında ödüyor. Zorunlu maaş safsatası da bu zaten.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 asker hakkında FETÖ'den yakalama kararı
FETÖ'nün TSK'deki yapılanmasına yönelik Gaziantep merkezli 15 ilde düzenlenen ...
İzmir'in asayiş raporu: 1 ayda 207 kişi!
İzmir'de Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince 19-25 Ağustos 2019 ...
PKK'lı teröristlere 'Kıran' darbesi!
Terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen Kıran Operasyonu kapsamında, Van'ın ...
 
Savcıdan Emine Bulut'un katili için uyarı: İnanmayın!
Büyük infial yaratan Emine Bulut cinayetine ilişkin Kırıkkale Cumhuriyet ...
Emine Bulut'un katili başka cezaevine nakledildi
Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u öldüren Fedai Varan'ın Bolu F Tipi ...
Bir kadın cinayeti daha: Eşarbıyla boğdu!
Konya'nın Ereğli ilçesinde Alaaddin Karasu, bir yıl önce evlendiği Gülsüm ...
 
İzmir'de 41 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 41 düzensiz göçmen yakalandı.
İzmirli kadınlar Emine Bulut için tek yürek oldu
İzmir Kadın Meclisleri öncülüğünde İzmirli kadınlar, başta Kırıkkale’de ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Hangi 26 Ağustos?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Hangi 26 Ağustos?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva