HABERLER>SPOR
14 Ekim 2015 Çarşamba - 00:39

Mucize gerçek oldu: Milliler EURO 2016'da!

Milli Takımımız, EURO 2016 Elelmeleri grubundaki son maçında İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89. dakikadaki golüyle 1-0 yendi. Kazakistan'ın da Letonya'yı yenmesiyle Millilerimiz "En İyi Üçüncü" olarak EURO2016 finallerine doğrudan katılma hakkı elde etti.

Mucize gerçek oldu: Milliler EURO 2016 da!

2 ay öncesine kadar umutlarımızı yitirme noktasına geldiğimiz EURO 2016 Elemelerinde, son 5 maçta 13, son 3 maçta 9 puan alarak finallere doğrudan gitmeye hak kazandık!
 
Millilerimiz, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti galibiyetlerinin ardından grubundaki son maçında Konya'da İzlanda'yı ağırladı.
 
Hollanda'nın evinde Çeklerden üst üste goller yediği, Kazakistan'ın da Letonya deplasmanında öne geçtiği maçta Play-Off biletini cebine koyan Milliler, Paris bileti anlamına gelen golü aradı. Ve Türkiye'yi ayağa kaldıran gol, 89. dakikada Selçuk İnan'dan geldi.
 
Millilerimiz bu golle EURO 2016 finallerine doğrudan katılmaya hak kazandı! İki takım da maça kontrollü oyunu tercih ederek başladı.
 
3. dakikada ceza sahasında topla buluşan Bödvarsson yerden kale önüne çıkardı ancak Volkan Babacan topu rahatlıkla kontrol etti.
 
4. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza yayının hemen gerisinden şutunu çekti ancak İzlanda defansına çarpan top uzaklaştı.
 
18. dakikada sağ kanatta topla buluşan Volkan Şen'in ortasında penaltı noktasındaki Ozan Tufan topu hemen gerisindeki Oğuzhan Özyakup'a aktardı. Oğuzhan, ceza yayından şutunu çekti ancak top kalenin yanından az farkla auta çıktı.
 
 
26. dakikada hızlı gelişen atağımızda Oğuzhan Özyakup'tan pası alan Hakan Çalhanoğlu, topu kale önüne çevirdi. Savunmada Aron Gunnarsson'un uzaklaştırmaya çalıştığı top, ceza sahası içi sol çaprazındaki Arda Turan'a geldi. Arda'nın uzak direk tarafından filelere göndermeye çalıştığı aşırtma vuruş, kaleci Ögmundur Kristinsson'un ellerinde kaldı.
 
29. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun serbest vuruştan ceza sahasına yaptığı ortada penaltı noktasına gelen topu Arnason karşıladı. Dönen topla ceza yayında buluşan Volkan Şen'in gelişine şutu, kalenin sağından az farkla auta çıktı.
Kalan dakikalarda hem Milli Takımımızın hem de İzlanda'nın gol girişimlerinde vuruşlar savunmalardan geri geldi ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.
 
Maçta ikinci yarı İzlanda'nın vuruşuyla başladı.
 
49. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında topla buluşan Selçuk İnan ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekti ancak kaleci Kristinsson topu kontrol etmeyi başardı. 54. dakikada Gylfi Sigurdsson'un ceza sahası dışından şutunda top üstten auta gitti.
 
72. ve 75. dakikalarda Terim gol için son hamlelerini yaptı ve Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Cenk Tosun'u, Volkan Şen'in yerine de Umut Bulut'u oyuna aldı.
 
74. dakikada Saevarsson'un sağ kanattan ortasonda topla buluşan Sigthorsson, altıpasın solundan kafa vuruşunu yaptı ancak top kalenin yanından auta çıktı.
 
Finallere doğrudan katılmak için gol atmaya çalışan Mililler, 77. dakikada ağır bir darbe yedi. Oyuna 14 dakika önce dahil olan Gökhan Töre, orta alanda rakibi Jon Bödvarsson'a son derece gereksiz ve çok sert bir faul yaparak direkt kırmızı kartla atıldı.
 
Milli Takımımız, finişi müthiş bir şekilde gördü! 89. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan şutunu çekti ve top ağlarla buluştu! Bu gol şu demekti:  Türkiye, EURO 2016 finallerinde.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN MORAL
Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ,Başkanvekili Servet Yardımcı, kulüp başkanları ve yöneticiler Türkiye-İzlanda maçını şeref tribününden izlediler.
 
30 BİN BAYRAK DALGALANDI
Türkiye Futbol Federasyonu maç öncesi tribünlere gelen taraftarlar için 30 bin ay yıldızlı bayrak dağıttı.

12 sponsor stat bölgesinde stand açarak çeşitli aktiviteler oluşturdular ve taraftarları maç öncesi karşılaşmaya ısındırdılar.

İSTANBUL VE ANKARA'DAN ÖZEL TERÖR TİMLERİ GELDİ
Konya'da milli maç öncesi yapılan ihbar nedeniyle 750 sivil olmak üzere 2500 güvenlik gücü karşılaşma öncesi önlemler aldılar. Şeref tribününe gelenler ve basın tribününe girenler tek tek arandı. Stada girenler 3 güvenlik kontrolünden geçirildiler. Konya Valisi Muammer Erol, İstanbul ve Arkara'daki terör uzmanları ile sürekli toplantı yaptı.
 
KONYA ESNAFINDAN TEŞEKKÜR
Konya Sivil Toplum Kuruluşları ve Esnaf Sanatkarları Dernekleri Milli Takıma ve Futbol Federasyonuna teşekkür eederek Konya'ya ekonomik kazanç getirdiklerini belirtti.
 
KONYA'DA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Konya Torku Arena’da gerçekleşecek maç öncesi polis stat çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Karşılaşmanın oynanacağı statta 750’nin üzerinde özel güvenlik görevlisi, 2 binin üzerinde de polis görev yaptı. Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı nedeniye tüm seyirciler, detaylı üst aramasından geçirildi. Seyircilerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki sprey, su ve bira şişeleri de stada alınmadı.

 
James Bond Kıbrıs'ta
 
Saygı duruşuna ıslıklı ve tekbirli karşılık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şike davasında beraatlere itiraz
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere spor dünyasından ...
Özdeş: Yaptım, yine yaparım!
PTT 1'inci Ligi'nde ilk 7 haftada 1 galibiyetle zirvenin 9 puan gerisinde ...
Göz-Göz’de Mehmet’in fendi, Maah’ı yendi
Göztepe’de geçen sezon sergilediği futbolla şampiyonluğa önemli katkı ...
 
Pınar Karşıyaka’ya 1 iyi 1 kötü haber
Tarihinde ilk kez yer aldığı Turkish Airlines Euroleague yolculuğuna perşembe ...
Göztepe Koca Kaptan'ını unutmadı
Göztepe'nin unutulmaz kaptanı Gürsel Aksel, ölümünün 37. yılında mezarı başında anıldı.
Bucaspor’da yönetimin yüzü gülmedi
Tarihinin en çalkantılı günlerini geçiren Bucaspor'da Çetin Kayışlı başkanlığındaki ...
 
İsmail Kartal'ın yeni takımı belli oldu
Eskişehirspor'da Michael Skibbe'den boşalan teknik direktörlük görevine İsmail Kartal getirildi.
Tarihi başarı: Karşıyakalı Emre, Cebelitarık'ı yüzerek geçti
İzmirli yüzücü Emre Erdoğan, koruma kafesi, özel kıyafeti ve herhangi ...
Milli Takım'dan Avrupa Şampiyonası yolunda kritik zafer
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva