HABERLER>SAĞLIK
12 Nisan 2017 Çarşamba - 12:03

Muayene başladı: İzmir'e bir dijital hastane daha!

İzmir’in Bornova semtinde bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda planlanan 200 yataklı Dijital Bornova Devlet Hastanesi dün Poliklinik hizmeti vermeye başladı.

Muayene başladı: İzmir e bir dijital hastane daha!

Poliklinik hizmetinin başladığı ilk günde İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur ve İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, hastane Başhekimi Uz. Dr. M. Zeki Yaşar’ı ziyaret ederek, hastanede incelemelerde bulundu.

Çok yakında açılışı gerçekleştirilecek olan Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nin, yataklı tedavi hizmeti de vermeye başlaması ile bölgenin sağlık hizmeti beklentisini en üst düzeyde karşılayacağını belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur, “Hastanenin; üstün fiziki koşulları, teknik donanımı, tıbbi cihazları ile bölgeye en yüksek kalitede sağlık hizmeti vermeyi beklenilen ve çok yakında açılışı gerçekleştirilecek olan Bornova Devlet Hastanemiz; 6 Bloktan oluşmaktadır. Elips şeklinde bir mimariye sahip olan bina, gün ışığından ve ısısından sürekli faydalanmaktadır. Trijenerasyon sistemi denilen doğal gazdan kendi elektriğini üreten akıllı bina sistemine sahip olan hastane bu özelliği ile enerji tasarrufu sağlamaktadır. Aynı zamanda tüm hizmet alanlarında bulunan üst düzey teknolojiye sahip merkezi iklimlendirme sistemi sayesinde binanın ısı yönünden konforu da sağlanmıştır" diye konuştu.



HASTANE HAKKINDA 
Daha önceden 4000 metrekarelik toplam alana sahip olan hastanede, kapalı alan 38.200 metrekareye çıkarılarak kişi başına düşen alan 10 kat daha arttırıldı. Hastanın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde oldukça konforlu ve geniş şekilde dizayn edilen hasta odaları ise son haliyle hazır bulunuyor. Hastane suit, tek ve çift kişilik olan odaları, geniş ve ferah bekleme alanları, özel peyzaj düzenlemesine sahip bahçesi, 500 adet aracın park edilebileceği otoparkı ile Bornova ve bölge halkına yeni nesil sağlık hizmetini vermeye hazır... 

Bir blokta 4 ayrı kat olarak planlanmış 60 adet poliklinik odası, 2’si özel (Acil, Doğumhane), 7’si yüksek donanımlı ve genel olmak üzere 9 adet ameliyathane, 28 adet yoğun bakım yatağı olan hastanede yeni olarak, Plastik Cerrahi, Kalp Damar Cerrahisi, Gastroenteroloji ve Beyin Cerrahi Servisleri de yer alacak. Gastroenteroloji Servisinde ise Endoskopi Ünitesinin yanında safra ve pankreas kanalı hastalıklarının teşhis ve tedavisinde üst düzey bir gastroenteroloji uygulaması olan ERCP Ünitesi bulunacak.

Ayrıca içinde ameliyathanesi, müdahale odası, yeni doğan ünitesi, 5 adet SDL (Sancı, doğum, lohusa) odası ve 2 adet LDRP’si (Suit Doğum Odası) bulunan Kadın Doğum Servisiyle Hastane, Anne Dostu ve Bebek Dostu Hastane özelliklerine sahip olarak açılacak.

Poliklinik bloğunun hemen altında ulaşım rahatlığı açısından Laboratuvarlar ve Görüntüleme Merkezi yer alacaktır. Dijital olan Görüntüleme Merkezi, son teknolojiye sahip MR, BT, Kemik Dansitometresi ve Dijital Röntgen sistemleri ile donatılmıştır. Diyalize giren kronik böbrek hastaları için ise 15 hasta kapasiteli Hemodiyaliz ünitesi şifa dağıtacaktır. Ayrıca zemin katta modern cihazların bulunduğu Fizik Tedavi Ünitesi hastaların hizmetine sunulmuştur.

 
Türkiye’nin kebabı
 
O kentte kimyasal alarm: 40 işçi hastanelik oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hikmet 13 Nisan 2017 Perşembe 09:46

Memleketimize hayırlı olsun

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akdağ: Sarin gazı kullanıldığı...
Sağlık Bakanı Akdağ, Suriye'de Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine ...
Hem sakızı hem otu şifa kaynağı
Türkiye'nin çeşitli yörelerinde ilkbaharda doğal olarak yetişen, dikeni, ...
İzmir'de hastalara sandık servisi!
İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, 16 Nisan'da yapılacak referandumda ...
 
Kansere karşı kritik uyarı
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce düzenlenen seminerde konuşan ...
Korkutan rapor: 322 milyon kişi...
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), depresyonda olan kişi sayısının dünya genelinde ...
Yaz öncesi sağlıklı yöntemlerle kilo verin
Yaza formda girmek isteyenler için tavsilerimiz var… Siz de yaza kadar ...
 
Çocuk hastanesinde tartışma yaratan rapor!
İzmir'de, çocuk hastanesine gönderilen Hasta Mahremiyeti Uygulamaları ...
Korkunç istatistik: Sigara içen her 10 kişiden biri...
Sigara içmenin, dünya genelinde 10 kişiden birinin ölümüne neden olduğu bildirildi.
'Bahar alerjisini soğuk algınlığı ile karıştırmayın'
Bursa Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ocak, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva