HABERLER>POLİTİKA
15 Eylül 2021 Çarşamba - 14:36

MP İzmir'den 'videolu' afiş yanıtı ve Soyer’e çağrı: Parasını cebinde ödesin!

Memleket Partisi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan 'afiş' tartışmalarına Valilikten alınan MOBESE görüntüleri ile yanıt veren MP İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, "Ben yalancı değilim. Gerçekleri edinmek için ortaya çıkardığımız görüntüleri paylaşarak gerçek yalancıların kim olduğunu kamuoyuna bırakıyorum. Partimiz için oluşan zararın da İBB Başkanı tarafından kendi cebinden karşılaması gerekmektedir" diye konuştu.

MP İzmir den  videolu  afiş yanıtı ve Soyer’e çağrı: Parasını cebinde ödesin!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrıldıktan sonra kendi partisini kuran Muharrem İnce, teşkilat çalışmaları doğrultusunda İzmir’e gelmişti.

Kültürpark İsmet İnönü Konferans Salonu’nda düzenlenen Memleket Partisi İzmir İl Örgütü’nün kongresine katılım sağlayan İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kendi partisinin afişlerini söktüğünü iddia ederek, Tunç Soyer’i hedef aldı. İnce, konuşmasında “Sen kimle dans ettiğini bileceksin. Kimsin sen benim afişlerimi söküyorsun? Sen kimsin? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip akrabası çıkıyor. Bak başkan, bu afişler diğer partilerin afişlerine benzemez. Bunlar Memleket Partisi afişleri. Onlarda belediye rantı yok, onlarda hazine parası yok. Burada gönüllülerin parası var o ve parayı senden alırım” ifadelerini kullanırken, Başkan Soyer ise sosyal medya hesabı üzerinden, Lozan Kapısı’nın önündeki güvenlik kamera görüntülerini saat saat paylaşmıştı. Soyer, “Halk her zaman gerçeklerin yanındadır ve onu karanlıkta bırakanları asla unutmaz. Ama ‘Adam kızmış’!” notuyla görüntüleri yayınlamıştı.

Soyer'in ifadeleri sonrası İzmir İl Başkanlığında basın açıklaması düzleyen Cüneyt Oğuz, Valilikten Fuar önündeki alan için video kayıtları isteyeceğini ve böylelikle gerçeklerin ortaya çıkacağını belirtmişti.

BEN YALANCI DEĞİLİM
Yaşanan gelişmeler sonrası ise Valilikten video kayıtlarına ulaşan Memleket Partisi düzenlediği basın açıklaması ile afiş krizi ile ilgili yeni iddiaları gündeme getirdi.  Düzenlenen basın toplantısında konuşan MP İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, kongre sonrası yaşanan 'afiş' tartışmalarına videolu yanıt verdi. Oğuz açıklamasında "22 Ağustos günü Memleket Partisi İzmir'de geniş katılımlı İl Kongresi düzenledi. Kongre öncesi yaşananlar ise MP'lileri İzmirlilerin ve ülkemizde yaşayan tüm demokrasi savunucularının zihninde soru işareti bıraktı. Kongre öncesi Cuma akşam parti ve Türk bayrakları zorbaca indirilmiştir. Burada en gurur kırıcı olan hoşgörünün başkenti olan İzmir'de ilk kongresini yapmak için büyük heyecan içinde bayrak asan parti emekçilerinin astığı bayrakların kopartılarak kamyonların arkasına atılmasıdır.  Bu bayraklar için harcanan paralar MP gönüllüleri tarafından karşılanmıştır.  Bunların satın alınmasında partimizin hiçbir hazine yardımı olmadığı gibi hiçbir belediye müteahhidinin de katkısı yoktur. Kongre yapılmadan bir gün önce İBB Başkan Vekili'ni aramış olmama rağmen telefonuma cevap verilmemiştir. Belediye başkanının eşi ile yurt dışında olduğunu öğrendikten sonra aracılar ile kendisini bu durumdan haberdar ettim. Kongre günü öğlesinde kadar 'bir hata sonucu indirilmiştir' denmesini beklememize rağmen bize bir şey bildirilmemiştir. Mağdur edilmemize rağmen sanki haksızlık yapan bizmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Bu onur kırıcı durum sonrası amacımız İzmir'deki siyasi tartışmayı büyütmek değil, sadece partimize ve şahsıma yakıştırılan 'yalancı' ifadesini ortadan kaldırmaktır. Bizler kimseye yalan söylemedik ve iftira atmadık. Ben yalancı değilim. Gerçekleri edinmek için ortaya çıkardığımız görüntüleri paylaşarak gerçek yalancıların kim olduğunu kamuoyuna bırakıyorum. Partimiz için oluşan zararında İBB Başkanı tarafından kendi cebinden karşılaması gerekmektedir" diye konuştu.

ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR
Başkan Tunç Soyer'den özür beklediklerini de belirten Oğuz, "Her platformda söyledik. Biz özür bekliyoruz. Bu tür çatışmaların ne olursa olsun yok olması gerektiğini savunuyoruz. İzmir siyasetine yeni bir nefes getirmek için yola çıktı. Özür dilemek küçülmek değil erdemdir. Bizde belki hatalar yapabilir ancak bu hatalardan kurtulmak için masum birisini hedef alarak iftira atmak doğru değildir" dedi. 

İŞTE O GÖRÜNTÜ:

 
Türkiye'nin ilk yerel festivali Bergama Kermesi coşkuyla sona erdi
 
El öpmeye gitti... Kiraz’a iki müjdeyle döndü!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Eylül 2021 Perşembe 08:27

parti kurmanın amacı nedir? iktidara talip olmaktır değilmi? bunlar ana muhalefete çatıyor. böyle salak parti görmedim.

Yorumu oyla      3      3  
Kesin iktidar olursunuz 15 Eylül 2021 Çarşamba 17:14

Milletin derdi geçim, bunların ki afiş.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya, Buca mesaisinde yerel yönetime yüklendi: CHP varsa plansızlık var!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da gerçekleştirdiği ...
Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Diyarbakır Valiliğini ziyaretinde, "Bugün ...
Aksoy’dan bakanlığa göreve iade çağrısı: Dosyası olmayan başkan mı var?
İçişleri Bakanlığı tarafından mahkeme sürecinde görevden uzaklaştırılan ...
 
Muharrem İnce: 2023'te aday olacağım
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ...
'Semazen' polemiği! Büyükşehir'den açıklama geldi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin, ...
AK Partili Dağ'dan 2023 mesajı: Oy oranımız yüzde 50'nin üstünde!
2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarını yürüttüklerini ...
 
CHP'li Beko'dan Balkan göçmenlerine ziyaret
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim ...
Sürekli'den esnafla 'kuru-pilavlı' sohbet ve belediyeye eleştiri: 3. Sanayi Sitesi kaderine terk edildi
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bornova 3. Sanayi Sitesi’ni ...
CHP'li Bakan 'karbon vergisini' meclis gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Avrupa Birliği`nin (AB) “2050’de Karbon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva