HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mart 2019 Perşembe - 09:51

Mordoğan'ın beklediği müjde geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırlarına dahil edilen Mordoğan’ın evsel atık su  ve yağmur suyu sorununu çözmek için  yapım ihalesine çıkıyor. 110 kilometrelik kanalizasyon ile 8 kilometrelik yağmur suyu şebekesi döşenecek turistik mahalleye  ileri biyolojik atık su arıtma tesisi de kurulacak.

Mordoğan ın beklediği müjde geldi

Karaburun'un tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan bölgesindeki en büyük problemlerinden biri olan evsel atık su sorunu çözülüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, kanal alt yapısı olmayan ve Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir  sınırlarına dahil edilen Mordoğan’a kanalizasyon şebekesi döşemek ve ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapmak için sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. İlçe belediyesince de eş zamanlı olarak imar uygulaması yapıldı. Mayıs ayında yapım ihalesine çıkmaya hazırlanan İZSU, 110 kmatık su ve 8 km yağmursuyu hattı döşeyecek. Ayrıca farklılık gösteren arazi kotları nedeni ile 8 tane de terfi merkezi yapacak. Kurulacak alt yapı sistemi Mordoğan Merkez, Ardıç ve eski köy yerleşimi de dahil olmak üzere Mordoğan’ın tamamına hizmet verecek.

Mordoğan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin de projelerini hazırlayan İZSU, arıtma tesisi ve deniz içindeki deşarj hattının yapımını kanalizasyon imalatları ile eş zamanlı tamamlanacak şekilde ihale edecek.  Sulucadere mevkisinde 17 bin metrekarelik alanda kurulacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin projesi Çevre ve Şehircik Bakanlığı’nca da onaylandı. Mahallenin yaz ve kış dönemine ait değişen atık su debisi doğrultusunda hazırlanan tesis "koku giderimli" olacak ve arıtılmış sular ultraviyole sistemi ile dezenfekte edilecek.

 
Konak’ta gecekondu sahiplerinin tapu sevinci
 
CHP Buca Adayı Kılıç'tan 'iyi tarım' projesi: 3 aşamada kalkınma modeli
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nerelerdeydin 22 Mart 2019 Cuma 02:52

Oooo, Lombak hoşgeldin :) Özledik seni yahu Doğru diyorsun, geç kaldı da, neden geç kaldığını yazmıyorsun? Seninkilerden izin almadan adım bile atılmadığını neden yazmıyorsun ahbap? Foçada, Çeşmeden su ve kanalizasyon hattı döşeyebilmek için hem karayollarından hem tarım bakanlığından yıllarca izin beklendiğini neden yazmıyorsun? Neden Ankara adayınız, eski şehircilik bakanınızın kaprisi yüzünden her yıl 4 milyon avro fazla faiz ödeneceğini yazmıyorsun? Yazamazsın! Sizin eski bakanınız, Eroğlu bile 'Reisim, biz bi halt ettik, Gördesin dibi delik, İzmire su veremiyoruz ama maşallah veremediğimiz suyun parasını tıkır tıkır alıyoruz bu gavur izmirlilerden' diyemedi, korktu, hala yanlış bilgiyle çıkıyor Reis meydanlara! Sizin bakanlarınız, danışmanlarınız bile korkudan koskoca Cumhurbaşkanına yalan bilgi veren insanlar! Neyi konuşuyoruz ki biz?

Yorumu oyla      5      5  
SÜHA ÖNDER 21 Mart 2019 Perşembe 21:13

BASİT BİR HESAP YAPTIM DOĞRUMU BİLEMEM. 2 SENE ÖNCE VERİLEN BU İŞ 1 AY SONRA ONAYLANSAYDI O ZAMAN BU İHALENİN 1,000,000 TL. ÇIKACAĞINI VARSAYIMLA MERKEZ BANKASI KURU ÜZERİNDEN 2017 NİSAN AYI İÇİNDE $ 273,972 LIK MALZEME ALINIRDI. BUGÜN İSE İHALE BEDELİNİN Kİ AYNI KALMAZ TABİKİ AMA 1,000,000 TL. OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK BU GÜNKÜ KUR ÜZERİNDEN $ 184,162 MALZEME ALINACAK ARADAKİ $ 89,810 FARK VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKAR.

Yorumu oyla      7      5  
Nurizade 21 Mart 2019 Perşembe 14:02

Demek ki çevre ve şehircilik bakanlığı nihayet izin verebilmiş. Neredeyse 2 yıl oldu. Buna da şükür. İzin vermeyebilirdi de.

Yorumu oyla      14      5  
Mister No 21 Mart 2019 Perşembe 13:56

He cok gec kalmis. Zaten Belediyenin Trilyonluk bütcesi vardida her seyi zamaninda yapabilirdi. Sen bugünden yarina tüm ilceleri Büyüksehire bagla sonrada bir kac sene icerisinde tüm sorunlarin halledilmesini bekle. Olur canim.

Yorumu oyla      10      6  
Lombak 21 Mart 2019 Perşembe 10:20

Çok geç kalmış bir adım.

Yorumu oyla      4      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta gecekondu sahiplerinin tapu sevinci
Gültepe semtinde yer alan ve halk arasında 'Çıtak Arazisi' olarak anılan ...
Kaya: MARBLE’ın ulaştığı seviyeden gurur duyuyorum
25. MARBLE İzmir Fuarı’nı heyecanla beklediklerini belirten Ege Maden ...
Buca yeni çarşısına kavuştu
Buca Belediyesi, Buca’yı estetik tasarım ve işlevsellikte çığır atlatan ...
 
Karabağlar'a modern semt merkezi
Modern ve yaşanabilir bir kent için planladığı projeleri ardı ardına hayata ...
Bornova'da örnek farkındalık
21 Mart Dünya Down Sendromular Farkındalık Günü, Bornova Belediyesi'nin ...
Kocaoğlu’ndan flaş sözler: Gelen boyunun ölçüsünü alır gider!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş'te üreticilere ...
 
Karşıyaka'da kelebek çocuklar için zumba
Kültürel ve sportif organizasyonlarını sosyal dayanışma projeleri ile ...
Konak'ta yenilenen parklarda çocuk şenliği
Konak Belediyesi’nin bağışçı firmaların desteğiyle baştan sona yenilediği ...
Çiğli'de çifte park açılışı
Çiğli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yenimahalle Atiye – İbrahim ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva