HABERLER>EKONOMİ
12 Mart 2018 Pazartesi - 09:43

Mobilya sektörünün nabzı İzmir'de attı

Mobilya sektörünün yerli ve yabancı paydaşlarını Fuar İzmir’de bir araya getiren MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı başarıyla tamamlandı. Sektörün güçlü 310 üreticisi firmanın katılımı ile gerçekleşen fuar 50 bin metrekare alanda düzenlendi

Mobilya sektörünün nabzı İzmir de attı

Türkiye’nin en köklü fuarı olan MODEKO 2018 katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile kendi rekorunu kırdı. Türkiye’nin mobilya sektöründeki önemli isimleri, yerel ve genel yönetimlerin MODEKO’ya ilgi gösterdiğini belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Mobilya Sektörünün nabzı 5 gün süre ile İzmir’de attı”dedi.

İLGİ ODAĞI OLDU
MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’na, Almanya, İtalya, İspanya, İran, İngiltere, Kosova, Ukrayna, Umman, Ürdün, Filistin, Libya, Lübnan, İsrail, Katar, Tunus başta olmak üzere 30’un üzerinde ülkeden çok sayıda alım heyeti geldi. Ferdi katılımlar yüz ülkeye yaklaştı. Modern, klasik, eskitme ve modüler mobilya, yatak ve yatak grupları, koltuklar, sandalyeler ve kanepeler, bebek ve genç odaları ile mobilya aksesuarlarından oluşan ürün grupları, zincir mağazaların yetkilileri, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya mağaza sorumlularının ilgi odağı oldu. Üniversitelerin sunumları dikkat çekti.

FUAR İZMİR VİZYON ADRESİ OLDU
Mobilya fuarı organizasyonunu 29 yıldır gerçekleştirmenin tecrübesine sahip Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “MODEKO geçen yıla oranlar her anlamda yüzde 25 bir büyüme gerçekleştirdi. 20 binin üzerinde sektör profesyoneli ziyaret etti. Yapılan iş bağlantılarının memnuniyetiyle alanda bulunan firmaların yüzde 80’i 2019 sözleşmelerini yaptı. Fuara yeni katılmak isteyen firmalar ön başvurularını gerçekleştirdi. İstanbul Mobilya İhracatçıları Birliği ve Mobilya Dernekleri Federasyonu MOSFED Başkanı Ahmet Güleç başta olmak üzere birçok oda ve sektörel dernek sektörün geleceğini yaptıkları toplantılarda masaya yatırdılar. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İl Başkanı eski Milletvekili Aydın Şengül başta olmak üzere iktidar partisinin temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve birçok belediye meclis üyesi Fuar İzmir’de sektörün bu günü ve yarınını değerlendirdi. Türk Mobilya Endüstrisinin nabzı 5 gün süre ile İzmir’de attı. Kentimiz ve ülke ekonomimize katkı sağlamanın haklı onurunu yaşıyoruz”dedi.

BAHÇE VE OFİS MOBİLYALARI İÇİN EN BÜYÜK BÖLÜM
Ege ve Akdeniz Bölgelerinde en fazla talep gören Bahçe Mobilyaları için MODEKO kapsamında oluşturulan özel bölüm Türkiye’nin yüzde 80 üreticisini çatısı altında topladı. Bahçe ve Ofis Mobilyaları özel bölümleri Türkiye’nin en büyük konseptini oluşturdu. Gelecek sene daha da büyüyeceği tahmin ediliyor.

KATILIMCI DESTEĞİ KATLANDI
MODEKO İzmir Mobilya Fuarı’nın Uluslararası nitelik kazanması ile KOGEB destekleri ikiye katlandı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) desteklerini arttırdı. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri,  Ege Bölgesi Sanayi Odası,  İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası ile EGEMOB, OFİSMOD ve EMODER sektörel dernekler tarafından MODEKO desteklendi.

Yılların bilgi birikimi ile fuar platformuna çıkan yerli mobilya üreticileri başarılı geçen organizasyonun ardından stantlarını toplarken gelecek yıl hazırlıklarına başladı. Katılımcıların büyük bölümü gelecek yıl için katılım sözleşmelerini imzaladı. MODEKO 30. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nın  6-10 Mart 2019 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

 
Putin: Uçağın düşürülme emrini ben verdim!
 
Avrupa'nın dört bir yanından Fuar İzmir’e akın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler...
Dolar, geçen haftanın son gününde ABD'nin tarım dışı istihdam verisiyle ...
MODEKO Mobilya Fuarı'nda muhteşem final
MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı muhteşem bir final yaptı. ...
İZTO Başkan adayı Özgener: Hedefimiz tasarım ve üretim üssü olmak
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, İzmir’in 15 yıl ...
 
300 koyun projesinin tarihi belli oldu
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 300 koyun projesine ...
Kadınların gözdesi oyma sanatı: Meraklısı çok, yapanı az
MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nda oyma sanatı ilgi odağı ...
İYTE'den 2023 hedefine 'ileri teknoloji' desteği
Türkiye'nin ileri teknoloji üretimini artırması hedeflenen İzmir Teknoloji ...
 
Özgener 'Hal' sordu, müjde verdi
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Buca’daki meyve ...
Karaburun'a yargı müjdesi: Tümden iptal!
İzmir’in Karaburun ilçesinde, rüzgar enerjisi santrali (RES) projesini ...
DİSK’ten taşeron düzenlemesi için İzmir'de eylem: En geç bir haftada geri dönülmezse bu kez…
Hükümetin 696 Sayılı KHK ile yaptığı taşeron düzenlemesine karşılık DİSK’te ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva