HABERLER>GÜNCEL
29 Ocak 2024 Pazartesi - 08:53

MMO İzmir’de çift listeli yarış!

TMMOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası seçimli genel kurula gidiyor. 1993 yılından beri şubede ilk kez ikinci liste çıktı.

MMO İzmir’de çift listeli yarış!

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ - MMO İzmir Şubesi Şubat ayında 32’nci genel kurula gidiyor. 17 Şubat saat 10:00’da genel kurulun toplanacağı MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde 18 Şubat’ta ise saat 9:00 ile 17:00 arası sandıklar kurulacak.

1993 yılından bu yana Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nde tek liste seçime girerken bu yıl ilk defa Demokratik Değişim Grubu adıyla ikinci listenin çıkması dikkat çekti. Seçimlerde Çağdaş Demokrat listesi ile Demokratik Değişim Grubu’nun listesi yarışacak.

'TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYUYORUZ'
Demokratik değişim grubu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler, değişimin kaçınılmaz olduğuna inanan mühendisler olarak, bu dönem MMO İzmir Şubesini sizlerle birlikte yönetmek amacıyla seçimlere katılma kararı aldık. Çağdaş, demokrat, katılımcı, yenilikçi ve özgürlükçü bir anlayışla yola çıkan Demokratik Değişim Grubu olarak: Taşın altına elimizi koyuyoruz. Geçmişten bugüne aktarılan birikimleri yok saymadan, dinamizm ile şubemizin çeşitli kademelerinde çalışmaya adayız. Yönetici, delege, işyeri temsilcisi, komisyon üyesi olarak görevler üstlenecek, İzmir Şubeyi yeniden üretken bir yapıya dönüştüreceğiz. Bu devinimle değişimi, demokratik değişimle de gerçek anlamda yenilenmeyi sağlayacağız. Amacımız, şeffaf, katılımcı ve etkili bir yönetim anlayışıyla MMO İzmir Şubesini daha güçlü bir noktaya taşımak, üyelerimizin ihtiyaçlarına daha etkin çözümler sunmak ve mühendislik mesleğinin itibarını artırmaktır. Bu hedeflere ulaşmak için birlikte hareket etmeyi, demokratik değerlere olan inancımızla Şubemizi daha dinamik ve etkili kılmayı amaçlıyoruz”

İşte ilk kez liste çıkaran Demokratik Değişim Grubunun Asil adayları: Bahar Göçer, Erkan Bozkır, Ercan Ergiçay, Erdem Metin, Tevfik Burak Konyalı, Çağdaş Oruç, Çiler Güler

Yedek adayları: Tülin Gedik, Ömer Önder İnan, İsmail Erbaş, Ali Fedai Güngören, Sadullah Sert, Tolga Aslan, Ahmet Yıldız.

ÇAĞDAŞ GRUP: BİRLİKTE KARAR ALMA, YÖNETME
Çağdaş Demokrat Mühendisler Grubu’nun seçim bildirgesinde ise şu ifadeler yer aldı:

 Uzmanlık alanımızdan hareketle ülkemizin, bölgemizin, kentimizin, toplumumuzun sorunlarının çözümüne ilişkin yürütülebilecek çalışmalar için Meslek Odamız etkin, katılımcı bir organizasyon ortamı olarak değerlendirilir. Meslektaşlarımızın, mesleki, ekonomik, demokratik, özlük hak ve çıkarlarının her düzlemde korunması ve geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalar yapılır. Mesleki uzmanlık alanlarımızın düzenlenmesi, uygulama alanlarının geliştirilmesi yönünde merkezi ve yerel mevzuat düzenleme süreçlerine müdahil olunur. Ülkemizde, demokrasi kültürünün yerleşmesi, kurum ve kuruluşlarıyla yaşam bulması için meslek odamız etkin ve işlevsel bir rol üstlenir. Siyasi iktidarların neo-liberal politikaları sonucu gerçekleşen yaşam alanlarımızın yok edilmesi, hak kayıpları ve insan hakları ihlallerine karşı örgütlü gücüyle mücadele eder. Ülkemizde sanayileşme, enerji, bilim ve teknoloji politikalarının oluşturulmasında; çevreyi ve doğal yaşamı koruyucu yaklaşımlar ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının ve denetiminin sağlanması yönünde çalışmalar yapılır. Daha etkin ve güçlü bir Oda/Şube yaratılması yönünde örgüt içi demokrasi anlayışımızın gereği “Yerinden Yönetim ve Etkin Merkezi Koordinasyon” ilkesi doğrultusunda “birlikte üretme, birlikte yönetme” anlayışıyla katılım, paylaşım, iletişim mekanizmaları arttırılarak ve geliştirilerek uygulamaya geçirilir.  Rant alanı yapılarak talan edilmek istenen kentsel ve kırsal alanların, tabiat varlıklarının, koruma alanlarının, doğal sit alanlarının, milli parkların, meraların, yaylaların vb. alanların kamu yararı esas alınarak kullanılması ve/veya korunmasına ilişkin kamuoyu bilgilendirilir, halkımızla birlikte mücadele edilir.

Çağdaş Demokrat Grubu’n adayları şu şekilde:
Yönetim kurulu asil adayları: Ziya Haktan Karadeniz, Arslan Çağlayan Gürel, Evrim Aksoy,Ece Gültekin, Aslıhan Yılmaz, Utku Tutar, Hakan Kocaova

Yönetim kurulu yedek üye adayları: Barış Oğuz Gürses, Ayşegül Arslan Aydın, Sıdık Akman, Esra Uzel Baskan, Burcu Başpişirici, Hazal Demirok, Hüseyin Ertan Sezgin

 
Almanya'nın savaş planı ortaya çıktı: Sivillere sürpriz görev!
 
Karşıyaka’nın kalbinde plan revizyonu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Makina Mühendisi 29 Ocak 2024 Pazartesi 10:28

Demokratik bir yarış olsun. Burada önemli olan oy kullanmaktır.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç kaza... Otomobil hurdaya döndü!
İstanbul Kartal'da yağışın etkisi ile oluşan ıslak zeminde kontrolden ...
7 ilde mağaralara terör operasyonu!
7 ilde düzenlenen Kahramanlar-47 operasyonu kapsamında, 28 barınma alanı ...
Kazaya müdahale ederken otomobil çarptı!
Kartalkaya Kayak Merkezi yolunda meydana gelen trafik kazasına müdahale ...
 
Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde kamyonet ile otomobilin çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.
Ankara-Kırıkkale yolundaki kaza trafiği kilitledi
Ankara-Kırıkkale yolunda meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle ...
Gezeravcı'nın deneylerine ilişkin 'Deney Sözlüğü' yayımlandı
Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kilise saldırısı' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyer'de kiliseye giren saldırganların 1 kişiyi ...
İzmir'deki fabrika yangınında 12 gün sonra acı haber!
İzmir'in Çiğli ilçesinde bir süre önce faaliyetine son verilen parfüm ...
Dışişleri'nden Filistin'e yardımı kesen ülkelere çağrı
Dışişleri Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada "Bazı ülkelerin Birleşmiş ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva