HABERLER>GÜNCEL
24 Mart 2017 Cuma - 12:42

MİT tırlarının durdurulmasında 'FETÖ' izi

MİT tırlarının aranması olayında tutuklanan, sonrasında TSK'dan ihraç edilen eski Adana Jandarma Alay Komutanı Özkan Çokay'ın, FETÖ elebaşı Gülen'in toplantısına katıldığı, evlere giderek Gülen'in kasetlerini izlediği belirtildi.

MİT tırlarının durdurulmasında  FETÖ  izi

MİT tırlarının aranması olayında tutuklanan, sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen eski Adana Jandarma Alay Komutanı Özkan Çokay'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in toplantılarına katıldığı, evlere giderek Gülen'in kasetlerini izlediği, devre arkadaşının ifadelerine yansıdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Beytepe'deki Jandarma Okullar Komutanlığında meydana gelen FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin eylemlerle ilgili 317 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, eski Şırnak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sami Özturhan'ın şüpheli sıfatıyla verdiği ifade de yer aldı. İfadede, Adana'da MİT tırlarının aranması olayında tutuklanan, sonrasında TSK'dan ihraç edilen dönemin Adana Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'a yönelik söylemler dikkati çekti.

Lise sınavlarına hazırlandığı dönemde bir yurtta özel matematik ve fen dersleri almaya başladığını belirten Özturhan, ders arasında dini sohbetlerler yapıldığını, Fetullah Gülen'in kasetlerini izlediklerini ifade etti. Askeri liseyi kazandıktan sonra da çarşı izinlerinde evlere giderek Gülen'in kasetlerini izlemeyi sürdürdüklerini anlatan Özturhan, 1986'da irtica faaliyetlerinde bulunanların okuldan uzaklaştırmaları nedeniyle söz konusu kişilerle görüşmeyi lise sonuna kadar bıraktığını vurguladı.

Kara Harp Okulu öğrencisi olduğu dönemde, sivil olan Tahsin Gül ile irtibat kurduğunu, hafta sonları Aydınlıkevler'deki bir evde buluştuklarını kaydeden Özturhan, evde dini sohbetler gerçekleştirdiklerini, Gülen'in konuşmalarını izlediklerini, dinlediklerini bildirdi. Kendisine, devre arkadaşı olan ve 2014'te MİT tırlarının durdurulmasında önemli rol oynayan Özkan Çokay'ın da katıldığı bilgisini paylaşan Özturhan, Harp Okulundan mezun olana kadar bu faaliyetlerinin devam ettiğini aktardı.

Özturhan, "Tarihini tam olarak hatırlamıyorum ancak 1991 ya da 1992 yılında yaz tatili döneminde yanılmıyorsam Tahsin Gül'ün organizesiyle İzmir'deki Yamanlar Kolejinin üstünde Fetullah Gülen'in yaptığı bir toplantıya Özkan Çokay ile katıldım. Burada Gülen'in sohbetini canlı olarak dinledim." ifadelerini kullandı.

"Gülen'in sohbetine katıldım"
Teğmen olduktan sonra Tuzla Piyade Okulunda kurs gördüğünü, bu sürede devre arkadaşlarıyla hafta sonları kaldıkları evde Gülen'in kasetlerini izlemeyi sürdürdüklerine işaret eden Özturhan, "Piyade okulu döneminde Emin isimli şahsın vasıtasıyla İstanbul'da Altunizade FEM dershanelerinin üst katında bulunan toplantı salonunda tahminimce 15-20 kişilik bir grup halinde Fetullah Gülen'in sohbetine katıldım. Arkadaşlarımdan Özkan Çokay'ın da katıldığını biliyorum." bilgisini verdi.

Sonraki yıllarda Jandarma Okullar Komutanlığında da Çokay ile kursiyer olarak bir araya geldiklerini vurgulayan Özturhan, birlikte bir ev tuttuklarını belirtti. Hafta sonları evde bir sivilin de katılımıyla dini sohbetler ve faaliyetlerinin bulunduğu dile getiren Özturhan, Şırnak'a, sonrasında Siirt'e tayin olduğunu, ardından FETÖ ile bağının koptuğunu savundu.

"Bu örgütü lanetliyorum"
Toplantılara dini bilgileri öğrenmek için katıldığını öne süren Özturhan, şu bilgileri paylaştı:

"Bu faaliyetler haricinde hiçbir faaliyete katılmadım. FETÖ'nün bu şekilde terörist bir eylemde bulunacağını hiç tahmin etmedim. Bu tür eylemi yapan her kim olursa olsun teröristtir, haindir ve şerefsizdir. Böyle bir örgüt içerisinde bulunmam mümkün değildir. Ben böyle bir olayın olabileceğini daha önceden öğrenmiş olsaydım kesinlikle üst makamlarıma bilgi verirdim ve içerisinde de yer almazdım. Kesinlikle bu örgütü lanetliyorum. Örgüt içerisinde bulunmadım ama cemaat kapsamında bulunmaktan dahi şu anda pişmanım. Bildiklerimi samimi olarak söyledim, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum." (AA)

 
İddianameden: İtirafçı 'Büyük Patron'u açıkladı!
 
Erdoğan'dan 47 kanuna onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İddianameden: İtirafçı 'Büyük Patron'u açıkladı!
Sivil imamın şu iddiasına yer verildi: “Bir toplantıda Kemal Alkan kendisinin ...
İzmir’de çökertilen ‘suç ordusu’ hakkında ilk karar!
İzmir'de yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle ...
İzmir merkezli büyük terör operasyonunda 16 tutuklama
Terör örgütü PKK'ya yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ...
 
Fırat Çakıroğlu davasında kritik harddisk çözülemedi
Ege Üniversitesi’nde 2 yıl önce Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu ...
Bakan Arslan anlattı: Yasak nasıl uygulanacak?
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere’nin uçaklardaki elektronik ...
Koruma Kurulu'nun sokağındaki eski ev çöktü
İzmir'in Konak ilçesinde, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma ...
 
Marble Fuarı’nda atölye: Kadim dost taş!
Heykeltraş Çıdam Melek, IV. Uluslararası Taş Kongresi’nde taşın kadim dostluğunu anlattı.
CHP'li ünlü spor adamının yeğeni şehit oldu
Eski hakem Selçuk Dereli'nin kuzeni sözleşmeli er Onur Deniz, Hakkari'nin ...
İzmir'de korkunç son: Uyuşturucu kurbanı mı?
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde dün gece okul bahçesinde baygın bulunan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva