HABERLER>GÜNCEL
28 Eylül 2019 Cumartesi - 10:15

Minik Ceylin davasında yeni gelişme

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 10 yaşındaki Ceylin Atik'in kaybolduktan 3 gün sonra cesedi evlerinde bulunan Şükriye Türkmen'e(30) verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile eşi Serkan Türkmen (37) ve Raziye Ö.'nün (62) beraat ettirilmelerine yapılan istinaf başvuruları reddedildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy Sevindik, ret kararı üzerine dosyayı, Şükriye Türkmen’in yargılama boyunca Ceylin’i eşiyle birlikte öldürdüklerini söylemesini gerekçe göstererek, Yargıtay’a taşıdı.

Minik Ceylin davasında yeni gelişme

Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran 2017 günü, arkadaşlarıyla oynamak için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'na gitti. Ceylin'in uzun süre ortalıkta görünmemesi ve eve dönmemesi üzerine dede Mustafa Atik ile babaanne Ülkü Atik, torunlarını merak etti. Çift tüm aramalarına rağmen torunlarını bulamayınca, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu.

Sosyal medyadan da küçük kızın fotoğrafları paylaşılarak, bulunması için yardım istenirken, dede Mustafa Atik'in cep telefonuna, "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesaj geldi. Böylelilke anne babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesiyle kalan Ceylin'in kaçırıldığı anlaşıldı.

Polis, gelen mesajdan yola çıkarak, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ceylin'in, en son parkın yakınındaki Şengül Sokak'ta bulunan apartmanın 4'üncü katında oturan komşuları oto tamircisi Serkan ve eşi Şükriye Türkmen'in evinde su içerken görüldüğü belirlendi. Serkan-Şükriye Türkmen çifte ile halaları Raziye Ö. yakalanıp, gözaltına alındı. Küçük kızın cansız bedeni ise çiftin evinde bulundu.

Tutuklanan Şükriye Türkmen ve Serkan Türkmen hakkında 'çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, tutuksuz sanık Raziye Ö. hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonunda tutuklu sanıklardan Şükriye Türkmen'e 'çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Cezada indirim yapılmazken, Serkan Türkmen ve tutuksuz sanık Raziye Ö. beraat ettirildi. Kararla birlikte Serkan Türkmen de salıverildi.

İSTİNAF BAŞVURULARI REDDEDİLDİ
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy Sevindik, Atik ailesi avukatı ile savcılık, Serkan Türkmen’in ceza almayarak tahliye edilmesine ve Raziye Ö. hakkında verilen beraat kararına, itiraz ederek, istinafa başvurdu. Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 1. Ceza Dairesi, yaptığı inceleme sonunda itirazı reddetti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Şükriye Türkmen'in avukatının yaptığı istinaf başvurusu da kabul edilmedi.

BAKANLIK AVUKATI YARGITAY’A BAŞVURDU
Ret kararı üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Ersoy Sevindik, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Sevindik, Şükriye Türkmen’in yargılama boyunca küçük kızı eşi Serkan Türkmen ile birlikte öldürdüklerini söylemesine rağmen sanığın ceza almamasını ve tahliye edilmesini başvuru gerekçesi olarak gösterdi. Dosya, Yargıtay’da incelendikten sonra kararlar onanacak. (DHA9

 
Bayraklı'da öğrencilere iş güvenliği eğitimi
 
Sınırında helikopter hareketliliği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de gece yarısı silahlı kavga: 2 yaralı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı.
Cevap verdi: Davet edildi mi, edilmedi mi?
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliği ...
Öğretmene öğrencilerinin gözü önünde dayak!
Mersin’de sınıf öğretmeni 30 yıllık eğitimci Nigar Özçelik (50), öğrenci ...
 
Eski istihbaratçıya FETÖ'den 12 yıl hapis cezası
Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nda ...
İki ilde 6 terörist etkisiz hale getirildi
Mardin'in Derik ve Siirt’in Eruh kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda ...
İzmir'de feci kaza: Yola savruldular
İzmir'de, TIR'ın traktöre arkadan çarptığı trafik kazasında 1'i ağır, 5 kişi yaralandı. 
 
Mehmet KARABEL yazdı... Gözünü seveyim evdeki telefonun!
Mehmet KARABEL yazdı... Gözünü seveyim evdeki telefonun!
Hisarcıklıoğlu'ndan üniversiteli gençlere girişimcilik dersi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
Öğretim görevlisi tartıştığı arkadaşını asansör boşluğuna itti
Konya'da bir üniversite öğrencisini tartıştıklarını sırada asansör boşluğuna ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva