HABERLER>GÜNCEL
19 Ağustos 2017 Cumartesi - 08:20

Minik Alperen'i ölüme götüren 9 ihmal

İzmir’de serviste 9 saat unutulan Alperen’in ölümüne, servis ve eğitim kurumları yönetmeliklerinde belirtilen 9 şarta uyulmaması neden oldu.

Minik Alperen i ölüme götüren 9 ihmal

1-) OKULDA KAYDI YOK: Minik Alperen’in okula kayıtlı olmadığı öğrenildi. Alperen Sakin, gittiği okulun öğrencisi değilmiş.

2-) REHBER PERSONEL 22 YAŞINI DOLDURMAMIŞ: Yönetmeliğe göre, rehber personel için 22 yaş ve en az lise mezunu olma şartı bulunuyor. Ancak Doğan Haber Ajansı’nın geçtiği bilgilere göre, Alperen’in bulunduğu servisin rehber personeli D.K. 18 yaşında.

3-) İZİN BELGESİ BULUNMUYOR: İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası’ndan alınan bilgiye göre, araç için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden servis izin belgesi alınmamış. Bu araçların “Servis çekmeye uygundur” diye çalışma ruhsatı gibi bir belge alması gerekiyor, bu belge de yok.

4-) MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP DEĞİL: Servis şoförünün ve rehber personelin, sorumlu ve yetkili olduğu hizmetin niteliklerini taşıması gerekiyor. Şoförlerin ise ‘Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Sürücü Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması şartı var. Ancak bu maddeler de ihlal edilmiş durumda. 

5-) ‘OKUL TAŞITI’ YAZISI EKSİK: Okul servis araçlarının arkasında, ‘Okul Taşıtı’ yazısını kapsayan numunesine uygun renk, ebat ve şekilde reflektif (yansıtıcı) bir kuşak bulunmalı. Ancak aracın arkasında bu da yok.

6-) CAM GÖRÜNÜR OLMALI: İzmir Büyükşehir Belediyesi Servis Araçları Yönergesi’ne göre, servis araçlarında aracın camları, tekerlekleri, ön ve arka kısımları dışındaki bölümlerde toplam 2 metrekareyi geçmeyecek şekilde, ilan ve reklam vergisini yatırmak koşuluyla aracın trafik tescil belgesinde kayıtlı şirketin logo ve reklam amblemi bulundurulabilir. Bu araçta ise reklam, tüm camları kaplamış durumda, dolayısıyla araç içi görülemiyor. 

7-) YOKLAMA YAPILMADI: Millî Eğitim Bakanlığı’na (MEB) Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esas. Çocuklar servisten indirilip okula alındığında yoklama yapılması gerekiyor. Ancak yoklama yapılmadığı için Alperen’in serviste unutulduğu anlaşılmadı.

8-) GÖZETİM TEDBİRLERİ ALINMADI: MEB Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, okul müdürü kurumda öğle yemeği saatlerinde çocukların düzenli olarak yemek yemelerini ve günlük eğitimin sona ermesinden velilerin çocuklarını teslim almalarına kadar geçen sürede okul-aile birliğiyle de işbirliği yaparak çocukların gözetimleriyle ilgili tedbirleri alır. Ancak olay, bu gözetim tedbirlerinin de alınmadığını gösteriyor.

9-) ARAÇ KURUMUN ÜZERİNE KAYITLI DEĞİL: Aracın kurumun üzerine kayıtlı olması gerekiyor. İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, “Yaptığımız araştırmalara göre aracın okul taşıtı olmadığını, anaokulunun adına kayıtlı olmadığını öğrendik” dedi. (Hürriyet /Esra Ülkar)

 
Gözaltına alınan Göztepe taraftarları Antalya'da!
 
İzmir'de vahşice öldürülen kadın kim? 1200 kadına takip!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gözaltına alınan Göztepe taraftarları Antalya'da!
Soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı verilen 72 şüpheliden ...
İzmir Otoyolu'nda talihsiz ölüm: Karşıya geçmek isteyince...
İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde yolun karşısına geçmek isterken otomobil ...
ABD açıkladı... Türkiye'ye geliyor...
ABD Savunma Bakanlığı, Bakan Jim Mattis'in 23 Ağustos'ta Türkiye'yi ziyaret edeceğini bildirdi.
 
İzmir'de faciaya kıl payı: 6 yaralı!
Tire ilçesinde iki otomobil ve bir motosikletin karıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
İzmir'de feci ölüm: Öğretmen, 4. kattan ölüme düştü!
İzmir'in Bornova ilçesinde evinin balkonundan düşen öğretmen hayatını kaybetti.
Atalay Demirci için flaş gelişme!
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, ...
 
Flaş: 950 yeni hakim ve savcı alınacak
950 yeni hakim ve savcı alınacak. Sınav 24 Aralık'ta yapılacak.
Adana'da düşen ABD hava aracıyla ilgili şok gerçek
Adana'nın Ceyhan İlçesi’ne bağlı Çokçapınar Mahallesi yakınlarında dün ...
İzmir'de sır intihar: Kendisini tarladaki ağaca astı!
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde emekli infaz koruma memuru 60 yaşındaki Hüseyin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva