HABERLER>EKONOMİ
25 Mayıs 2017 Perşembe - 08:42

Milyonları ilgilendiriyor: Kıdem tazminatı...

Kıdem tazminatında yeni sistem netleşiyor. Çalışanlar fondaki birikimlerini isterse ihtiyacı oldukça parça parça, isterse de toplu olarak bir seferde çekebilecek. Bakan Müezzinoğlu, ‘Erken çekim ihtiyacı varsa çekecek’ dedi..

Milyonları ilgilendiriyor: Kıdem tazminatı...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren, Kıdem Tazminatı Fonu çalışmasında önemli detaylar yer aldı. Çalışanlar kurulacak Fon'dan birikimlerini isterse parça parça isterse toplu olarak bir seferde çekebilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çalışanların 'İstersem kullanırım' diyeceği ama 5 yıl beklediğinde de şu kadar olacağını bileceği bir hesap olacak. Erken çekim ihtiyacı varsa çekecek. Yeni sistemde ikili güvence olacak" dedi.

EKK'YA SUNULDU
Çalışma Bakanlığı'nca teknik çalışmaları tamamlanan kıdem çalışması Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunuldu. Kıdem tazminatının ana hatları Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılacak toplantıda netleştirilecek. Ardından da işçi-işveren sendikalarının da yer aldığı Üçlü Danışma Kurulu ile paylaşılacak. Bakan Müezzinoğlu, "EKK ilave çalışma yapılmasını isterse yeniden yapılabilir" dedi. Sistem Bireysel Emeklilik Sistemi şeklinde işletilecek, devlet de katkı sunacak.

30 GÜN KORUNUYOR
Mevcut kıdem tazminatı sistemi, primli fon sistemine dönüşürken; fona yatırılacak prim oranı yüzde 8.33 olacak. Mevcut sistemde bir yıllık çalışmaya karşılık 30 günlük ücret tutarında kıdem tazminatı alınabiliyor. Hükümet yeni dönemde de bunu korurken, bir gün dahi çalışanın kıdem alması sağlanacak. Kıdem fonuna da belli bir süre dokunulmaması öngörülüyor. Ancak sınırlı özel durumlarda erken çekme imkanı getirilecek. Bakan Müezzinoğlu, Fon'dan birikimlerin ister tamamının isterse ihtiyaca göre parça parça çekilebileceği bir sistem getireceklerini söyledi

DÜŞÜK TAZMİNAT KORKUSU BİTECEK
Kıdem Fonu İşsizlik Fonu'nda olduğu gibi ortak hesap olmayacak. Bireysel hesap açılacak. Çalışanlara birikimlerini değerlendirmesi için yatırım araçları konusunda seçenekler sunulacak. Her ayın sonunda hesap takip edilebilecek. İşten ayrılma gibi durumlarda aynı hesap üzerinden kıdem sürecek. Çalışanların düşük tazminatla işten çıkarılması önlenecek. Sözleşmesi sona erdiğinde kıdem kazanmayanların da paraları birikmiş sayılacak.

Geçmişte kıdem tazminatını emeklilikte ev, araba, arsa ya da çocuklarının düğün, eğitim masrafı için toplu para olarak gören çalışanlar, artık farklı düşünüyor. Çalışanların yüzde 43.5'lik bölümü, biriken parayı 5 yıl sonra çekmek istiyor. Yüzde 23'ü emekli olunca, yüzde 19.9'u 10 yıl sonra, yüzde 6.5'i 15 yıl sonra biriken parayı çekmek istiyor. Tazminatın emekli maaşına ilave edilmesini isteyenlerin oranı da yüzde 36.6..(Takvim)

 
'Yılın oğlu' da terör kurbanı: Annesi Türk çıktı
 
İzmir'de sır ölüm: Kan donduran detaylar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kartal 25 Mayıs 2017 Perşembe 10:23

Benim yillardir calsitigim gozum gibi korudugum cocuklarimin gelecegine kimsenin el uzatmasina izin vermem eyy işçi kardeş sende hakkina sahip cik. Cocuklarinin Gelecegini koru. Peki sayin muezzinoglu bu hesaplar iscinin rahat bir sekilde kendi hesabinda parayi nasil kullaniyorsa onun gibi bireysel bir hesap mi olacak. Yoksa devlet ne isterse ne verirse o mu olacak. Hakkimiz kimseye gecmiycekdir insallah. Bakicaz gorucez.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çelik'ten 2 bin 700 kişiye iş müjdesi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Bakanlığımız bünyesine 2 bin, ...
İzmir'den Kiev'e direkt uçuşlar başladı
TAV'dan yapılan açıklamaya göre, İzmir'den Kiev'e direkt uçuşların başladığı bildirildi.
Türkiye'den Rusya'ya son dakika hamlesi
Türkiye ile Rusya arasında bir dizi konuda varılan anlaşma sonrası, dakikalar ...
 
Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu
Ramazanda 300 gram pide 2 liradan satılacak. Pide fiyatlarında gram ve ...
Bakan açıkladı: Ne kadar borç yapılandırıldı ?
Maliye Bakanı Ağbal, "Vergi dairelerine yaklaşık 80 milyar lira, Sosyal ...
Bakanlık İzmir’in o ilçesinde maden arayacak!
İzmir Valiliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı olan Maden ...
 
Borsa günü yine rekorla tamamladı
BIST 100 endeksi yüzde 1,37 yükselerek 97.717,48 puanla tüm zamanların ...
Rekabet Kurulu'ndan yazılım devine soruşturma
Rekabet Kurumu, yazılım devi Microsoft hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Türkiye-Rusya ticaretinin önündeki engeller kalkıyor
Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkilerin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva