HABERLER>EKONOMİ
16 Ağustos 2017 Çarşamba - 16:52

Milyonlarca kart kullanıcısını ilgilendiriyor: O süre uzatıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, "e-ticarette herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermemek için hem bankalarımızın görüşlerini hem de gelen taleplerini aldık ve kurul olarak bu süreyi 31 Aralık 2017'ye kadar uzattık." dedi.

Milyonlarca kart kullanıcısını ilgilendiriyor: O süre uzatıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, banka kartlarının elektronik ticarette kullanılabilmesi için kart hamilinin talebinin alınması şartı getirdiklerini ve bankalardan 17 Ağustos'a kadar bunun tamamlanmasını istediklerini hatırlatarak, "e-ticarette herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermemek için hem bankalarımızın görüşlerini hem de gelen taleplerini aldık ve kurul olarak bu süreyi 31 Aralık 2017'ye kadar uzattık." dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, banka kartlarının elektronik ticarette kullanılabilmesi için kart hamilinin talebinin alınması şartı getirdiklerini ve bankalardan 17 Ağustos'a kadar bunun tamamlanmasını istediklerini hatırlatarak, "e-ticarette herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermemek için hem bankalarımızın görüşlerini hem de gelen taleplerini aldık ve kurul olarak bu süreyi 31 Aralık 2017'ye kadar uzattık." dedi.

Akben, yaptığı açıklamada, kartların elektronik ticarette kullanılabilmesi için kart hamilinin talebinin alınması şartı getirdiklerini, bunun için 16 Şubat'ta kurul kararı aldıklarını ve bu süreci bankalardan 17 Ağustos'a kadar tamamlamalarını istediklerini anımsattı.

ÖNCELİK SİBER SALDIRILARA KARŞI TEDBİR ALMAK
Burada önceliklerinin kart sahiplerini herhangi bir olumsuzluğa karşı korumak, dolandırılmasını önlemek ve siber saldırılara karşı da tedbir almak olduğunu aktaran Akben, bugün geldikleri noktada her ne kadar talepler alınmış olsa da, bu işin banka bazında farklı hızlarda yürütüldüğünü gözlemlediklerini kaydetti. 
Akben, bankaların farklı kanallardan müşterilerine ulaşmaya çalıştığını ancak yaz dönemi olması nedeniyle müşterilere ulaşmada birtakım güçlükler olduğunu ifade etti.

Gelinen noktada önemli sayıdaki kartlara olumlu ya da olumsuz cevap alınamadığını vurgulayan Akben, "Buradaki gayemiz, kart hamillerinin korunması. e-ticaretin engellenmesi gibi bir gayemiz olamaz. e-ticarette herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermemek için hem bankalarımızın görüşlerini hem de gelen taleplerini aldık ve kurul olarak bu süreyi 31 Aralık 2017'ye kadar uzattık. Bu süreyi yine takip edeceğiz." şeklinde konuştu. 

98 MİLYON CİVARINDA KART
Mehmet Ali Akben, Türkiye'nin kart açısından çok önemli bir ülke olduğunu, bütün kartlar sayıldığında 175 milyona yakın kart bulunduğunu bildirdi. Bu sayının bankaların kartlarla ilgili birimlerine ciddi bir yük yüklediğini belirten Akben, herhangi bir mağduriyet oluşmaması için süreyi uzatma kararı aldıklarını söyledi. 
Akben, 98 milyon civarında kartın internet üzerinden işlem yaptığına işaret ederek, "Bunların önemli bir bölümü bu işe ret veya onay vermiş. Ama hala önemli sayılacak bir bölümünde eksiklikler var. O yüzden bu süreyi uzattık." dedi.

ŞUBAT AYINDA GÜNDEME GELDİ
BDDK, şubat ayında aldığı bir kararla Türkiye'deki tüm banka ve kredi kartlarının internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılabilmesi için kart hamilinin onayının alınması şartı getirmişti. Kart hamillerinin herhangi bir mağduriyete uğramadan taleplerinin alınabilmesi için gerekli altyapının kurulabilmesi ve talep toplanması amacıyla bankalara 6 aylık süre verilmişti.(AA)

 
Almanya'dan çok önemli Türkiye açıklaması
 
Irak Parlamento Başkanı: Referandum konusunda tarafsız olacağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... İşsizlik artıyor, çünkü iş beğenmeyen çok!
Mehmet KARABEL yazdı... İşsizlik artıyor, çünkü iş beğenmeyen çok!
İkinci el otomobil satışında yeni dönem!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el araç satışına çekidüzen ...
Bakan Özlü'den İzmir mesajları: Sanayi siteleri şehir dışına gidiyor
86. İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF) programı için kente gelen Bakan Özlü, ...
 
İzmir’de yeni pazarlama taktiği: Kurbanlıklar internete düştü!
Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlar bütçelerine uygun hayvan ...
TÜGİAD Ege'de bayrak devri: Yeni başkan Yavaş oldu
TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Hüseyin Canpolat, TÜGİAD Genel Merkez’deki yeni ...
İzmir şölene doyacak: İEF'de Folkart rüzgarı esecek
Folkart’ın Ana Sponsoru olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarı, Uluslararası ...
 
İzmir vergi rekortmenleri açıklandı
İzmir'de 2016 yılı tahakkuklarına göre kurumlar vergisinde Philsa Philip ...
Beyaz ette sular durulmuyor: Civciv şoku!
Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği dün 8 ilde Banvit’e fason üretim ...
Yumurta skandalı 19 ülkeye sıçradı!
AB üyesi 15 ülkenin yanı sıra İsviçre, Hong Kong ve Güney Kore'de görülen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva