HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2019 Salı - 15:53

Millet İttifakı’nda 'istihdam' çıkışı bu kez CHP’den: Beklentimiz daha yüksekti!

İYİ Parti’nin İzmir’de iktidar olduğu tek ilçe olan Tire’de belediyenin istihdam hamleleri için konuşan CHP İlçe Başkanı İsmail Güleç, “Seçim zamanı çalışan gençlerimizden 11 kişi kadarı işe alındı. Toplamda belediyeye giren işçi sayısına baktığımız zaman, meclis üyelerimizden aldığımız bilgilere göre 50-60 civarı personel alımı yapılmış Tire Belediyesi’ne… Oyları kıyasladığımız zaman biraz bizim de beklentilerimiz var. Beklentilerimiz biraz daha yüksekti” dedi.

Millet İttifakı’nda  istihdam  çıkışı bu kez CHP’den: Beklentimiz daha yüksekti!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimleri kapsamında birçok ilde başarılı sonuçlar elde etmesinin ardından İzmir’de kazanılan belediyelerde istihdam konusunda sıkıntıların yaşandığı kamuoyuna yansıdı.

İki parti arasında yöneticiler tarafından süreç uyum içinde götürülmeye çalışılsa da İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gönderdiği, ‘6 aydır bekliyoruz. CV’lere dönüş yok’ şeklindeki net mesaj dikkat çekmişti. Başkan Soyer daha sonra bu çıkışa, ‘Art niyet yok, her yere yetişemiyoruz’ minvalinde cevap verdi.

İlçelerde de bazı sıkıntıların olduğu kulislere yansıdı. CHP’nin iktidar olduğu ve İYİ Parti’nin talep eden konumunda bulunduğu belediyelerin durumu kamuoyunda tartışılırken gözler bu kez tam tersi bir ilişkinin yaşandığı Tire’ye çevrildi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde ittifak pazarlıkları yapılırken CHP’nin iktidarda olduğu ilçeyi İYİ Parti’ye bırakma kararı açıklanmıştı. Gelişme CHP içindeki büyük bir kesimi şaşkınlığa uğratmıştı. Fakat iki partinin genel merkezleri seviyesinde gerçekleşen görüşmeler sonrasında Tire’nin İYİ Parti’ye bırakılması kesinleşmişti. CHP’li seçmenden İYİ Parti’nin adayı olan Salih Atakan Duran’ın desteklenmesi istenmişti. 31 Mart akşamında Millet İttifakı’nın adayı olan sahneye çıkan Duran Tire’de yarışı zaferle noktaladı. İYİ Parti’nin İzmir’deki ilk ve tek kamu görevlisi olma unvanını da elde etmiş olan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın seçimler sonrasında izlediği yol haritası dikkat çekmişti. İttifak ortağı olan CHP’nin iktidarda bulunduğu ilçeyi İYİ Parti’ye bırakmasına ve kendisini desteklemesine rağmen önceki dönemin borçlarını çıkaran ve büyük afişle sergileyen Duran’ın istihdam hamleleri de merak edildi. Geçmiş dönemde CHP’li başkan sıfatıyla görev yapan Tayfur Çiçeği hedef alan Duran’ın uygulamasının ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandığı da aktarılmıştı.

BEKLENTİMİZ DAHA YÜKSEKTİ!
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç, süreç hakkında konuşurken istihdam konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’li Güleç, “Seçim zamanı çalışan gençlerimizden 11 kişi kadarı işe alındı. Toplamda belediyeye giren işçi sayısına baktığımız zaman, meclis üyelerimizden aldığımız bilgilere göre 50-60 civarı personel alımı yapılmış Tire Belediyesi’ne… Oyları kıyasladığımız zaman biraz bizim de beklentilerimiz var. Beklentilerimiz biraz daha yüksekti” dedi.

AFİŞ ASMA BİZİM TASVİP ETMEDİĞİMİZ BİR OLAYDI
Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile olan iletişimi üzerine konuşan Güleç, “Ulaşabiliyorum, sıkıntı yok. Ama ilk başlarda belediyede bir borç asma olayı olmuştu. Bunlar bizim tasvip etmediğimiz olaylardı. Sonuçta önceki belediye CHP’li, bizim belediyemizdi. Bu konularda biraz sıkıntımız oldu. Biz her türlü uyumlu olmaya çalışıyoruz. Bu ittifaka zarar verecek açıklamalardan kaçınıyoruz” ifadelerini kullandı.

BEKLENTİLERİMİZ SÖYLEMLERİN İCRAATA DÖKÜLMESİDİR
CHP’li İlçe Başkanı Güleç ayrıca, “Burada CHP çok büyük fedakarlıklar yapmıştır. İlçe başkanlarının işi çok zor... Bizden beklenti çok! Dolayısıyla halk böyle bir ittifak olduğu, İYİ Parti’ye destek verdiği için bizim seçmenimiz, muhtarlarımız bize geliyor. Gerek istihdam olsun gerek mahallelere hizmet noktasında talepler bize geliyor. Bunların belediye tarafından karşılanmasını beklemek bu insanların en doğal hakkıdır. Sonuç olarak biz burada icracı değiliz. İcracı olan İYİ Parti, biz ricacıyız. Biz talepleri alıyoruz, iletiyoruz. Tavır olarak ‘belediye hepimizin’ söylemleri var. Hamidiye suya destek var. Bunlar güzel adımlar ama bizim beklentilerimiz söylemlerin icraata dökülmesidir” dedi. 

 
Bu çarşıda tarihi biriktiriyorlar
 
Denizlispor'da Yücel İldiz dönemi sona erdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
balçova 9 Ekim 2019 Çarşamba 08:32

chpli belediyelerde akpliler, akpli belediyelerde chpliler işe alınıyor. ohh ne güzel.

Yorumu oyla      6      5  
Beklenti mi ? 8 Ekim 2019 Salı 20:17

İzmir’in çevre ilçelerinin CHP ilçe başkanları ; İzmir BB nin toplu taşımada 10.02.2016 tarihinde iptal ettiği 90 dk. aktarma hakkı konusunda ne düşünüyorsunuz . Sahi çevre ilçeli vatandaşlar vergi ödemiyor mu ? İzmir BB ‘si çevre ilçelerde ödenen vergilerden payını almıyor mu ? Çevre ilçelerden Aliağa , Kemalpaşa , Torbalı ilçelerinde ödenen vergilerden İzmir BB nin aldığı payı çıkarın bakalım geriye ne kalacak ? Merkez ilçelerde toplu taşıma aracına ilk binişten sonraki binişler bedava olacak , çevre ilçe belediye otobüslerinde zaman tanımlaması olmadan dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödenecek . Böyle hakkaniyet ve adalet li hizmet mi olur ? Vatandaş olarak CHP ilçe ( çevre ilçe ) başkanlarından beklentimiz ; çevre ilçelere 90 dk aktarma haklarının iadesi için İzmir BB ne baskı yapmaları .İzmir’de Toplu taşımada 90 dk aktarma hakkı uygulamasında merkez ilçe , çevre ilçe ayrımcılığı ortadan kaldırılmadığı sürece CHP ne oy yok .

Yorumu oyla      4      5  
Şahin 8 Ekim 2019 Salı 17:23

Sizler birde Chp yi desteklediğimiz ilçelerin işçi alımlarına bakın, kaçı chp li kaçı AKP li . Solcu görünen kişileri aday gösterirseniz sonuç ta dava ya ihanet eden şahsiyetler meydana çıkar, bir dahaki sefere aldığımız belediyeleri elimizle tepside sunarız artik.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan Trump açıklaması
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump'ın ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Mehmetçiğe moral fotoğrafı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Fırat'ın doğusuna yapılması ...
CHP'li Polat'tan bakanlığa '3 ay sonra cevap' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Polat, “15 gün içinde cevaplandırılması gereken ...
 
CHP'li Sertel'den Adalet Bakanlığı'na kritik soru
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, cezaevlerinde ...
Mansur Yavaş: 10 bin lira maaşlı çaycı var
Anakara Büyükşehir Belediyesi'ndeki tartışmalara ilişkin konuşan Başkan ...
Akşener’den Trump’a İsmet İnönü’lü yanıt
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hazırlıkları devam eden Suriye'nin ...
 
MSB: Harekat için tüm hazırlıklar tamam!
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri ...
'Nöbetçi bakan' uygulaması başlıyor
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin değerlendirmesi kapsamında alınan ...
CHP'den harekat için gizli anlaşma iddiası
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Fırat’ın doğusuna operasyon gerçekleştirilmesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva