HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2020 Pazartesi - 12:43

MHP ve AK Parti'den Soyer'e 'festival tepkisi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Mizah Festivali katılımcılarının ırkçı, cinsiyetçi ve İslamafobik çizerler ile Ermeni soykırımını savunanlar olduğunu söyledi. Kalyoncu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, millete ve İslam’a husumeti geçim kapısı yapanlara ev sahipliği yapamaz! Yapamamalıdır! Belediye İzmir Mizah Festivali adlı programdan düşmanları kaldırmazsa, programı kaldırmalıdır!” dedi. Festivale AK Parti'den de tepki geldi.

MHP ve AK Parti den Soyer e  festival tepkisi!

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Mizah Festivali katılımcıları üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklendi.

Kalyoncu açıklamasında “İzmir halkının beklediği hizmetler dururken, İzmirlinin tahsis ettiği kaynakları Türk ve Türkiye düşmanlarına peşkeş çekmeye hakkınız yoktur! İzmir Büyükşehir Belediyesi, millete ve İslam’a husumeti geçim kapısı yapanlara ev sahipliği yapamaz! Yapamamalıdır!” dedi.

Sosyal medya hesabından tepkisini gösteren Kalyoncu’nun açıklaması şöyle:

“Demokratik siyaset, farklı düşüncelerin kamuoyu önünde rekabeti ile #millet menfaatine işler yapmak veya yapılan işlerde kamu yararını artırmaya uğraşan bir faaliyettir. Daha doğrusu böyle olması beklenir. Dolayısıyla başka vatandaşların bizden farklı düşünmelerini yadırgamak değil, daha doğruyu birlikte bulmamıza katkı sağladığı için şükranla karşılamak gerekir. Demokrasilerde çoğulcu düşüncenin gerek şart olduğunu ayrıca belirtmek bile yersizdir. Tam burada, büyük harflerle “ANCAK” diye bir soluklanmak gerekir. ANCAK düşünce özgürlüğü demokrasinin imhasına maske yapılamaz. ANCAK farklılık, toplumun varlık ve birliğini tehdit edemez. ANCAK rekabet, millete ve değerlerine savaş açma hakkı tanımaz. ANCAK siyasette çoğulculuk devletin bölünmesi, parçalanması veya yıkılmasına kamuflaj yapılamaz.

TUNÇ SOYER KARA MİZAH AKTÖRÜ
İzmir Büyükşehir Belediye İzmir Mizah Festivali adıyla yine müthiş bir kültürel etkinlik hazırlıyormuş. Müthiş derken kelimenin gerçek anlamında dehşet verici bir program var. Uluslararası katılımcılar arasında ırkçı, cinsiyetçi ve İslamafobik çizerler ile Ermeni soykırımı yalanının bayrağını sallayan tipler doluşmuş. 16- 26 Aralık günlerinde İzmirTube kanalından gerçekleşecek internet etkinlikleri ve sergiler planlanıyormuş. Bu Tunç Soyer’in kendisi hakikaten bir kara mizah aktörü. İçeride terörist sevicilik yetmemişti, Kıbrıs’ta Rum tezlerine gönüllü sözcülük yapmıştı. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk milletine, İslam dinine hakareti mizah sayan ve kadınları özellikle Müslüman kadın tipini aşağılayıp terörist olarak sunan katılımcılarla festival yapacakmış. Yapmamalıdır! Yapamamalıdır!

İzmir halkının beklediği hizmetler dururken, İzmirlinin tahsis ettiği kaynakları Türk ve Türkiye düşmanlarına peşkeş çekmeye hakkınız yoktur! İzmir Büyükşehir Belediyesi, millete ve İslam’a husumeti geçim kapısı yapanlara ev sahipliği yapamaz! Yapamamalıdır!

Belediye bu etkinliği veya katılımcılarını gecikmeden gözden geçirmelidir.İzmir’in vatansever halkını, sağduyulu sivil toplum kuruluşlarını ve CHP başta olmak üzere bütün siyasi partileri harekete geçmeye çağırıyorum. Belediye İzmir Mizah Festivali adlı programdan düşmanları kaldırmazsa, programı kaldırmalıdır!”

AK PARTİLİ SÜREKLİ DE TEPKİ GÖSTERDİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de festivale tepki gösterdi. Sürekli açıklamasında "Mizaha evet; ama ‘hakaretin ve ihanetin’ sanatı olmaz! Türkiye ve İslam düşmanı karikatüristleri İzmirliler’le buluşturmaya soyunan ve yine milletimizin kırmızı çizgilerini, İzmir’in değerlerini hiçe sayan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i şiddetle kınıyoruz" dedi.

 
Bornova’da yuvaları ısıtan çalışma
 
AK Parti İzmir’de sürpriz istifa!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2024 14 Aralık 2020 Pazartesi 14:58

Seçim 2024 yılında.izmir 'de 4.olan parti seçime daha 3 yıldan fazla var. 2018 seçimlerinde aldığınız oy oranı yüzde 6.12

Yorumu oyla      3      3  
Portakal b.çaklayıp, kolayı yere dökmek 14 Aralık 2020 Pazartesi 13:59

Kimmiş bu düşmanlar?

Yorumu oyla      3      3  
KSKLİ 14 Aralık 2020 Pazartesi 13:08

3 Gün önce kentte su yok 3 gün sonra insanlar suda boğuluyor. Siyaset mizah şarki türkü cambaza bak işte.

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: Ömür biter, bu yol bitmez!
Ulaştırma eski Bakanları Binali Yıldırım döneminde söz verilen, Ahmet ...
Kahramanmaraş'ta atışma! Gündem İzmir'in suyu oldu
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Kabine toplanıyor! Gündem; kira, kredi, yapılandırma
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı bugün yapılacak. ...
 
İzmir'de işten atılan gardiyan meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
CHP'li Polat'tan 'helal akreditasyon' eleştirisi!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ticaret Bakanlığı’nın ...
CHP'li Bakan: Su bizden yönetim Katar'dan!
TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çevre ...
 
Bakan Soylu: Yurt içindeki terörist sayısı 320'ye indi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yurt içindeki terörist sayısı 320'ye indi" dedi.
MHP’nin acı kaybı! Mahir Çınar koronaya yenildi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir il yönetim kurulu üyesi Mahir Çınar hayatını kaybetti.
CHP, teşkilatındaki taciz iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı
CHP yönetimi, bir kadına tacizde bulunduğu iddia edilen CHP Konya İl Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva