HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2013 Pazartesi - 12:00

MHP seçim ateşini Bayraklı'dan yaktı

2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde Bayraklı Belediye Başkanlığı için ilk aday adayı MHP’den Mehmet Toptaş oldu.

MHP seçim ateşini Bayraklı dan yaktı

İZMİR - Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2009 yerel seçimlerindeki Bayraklı adayı olan Mehmet Toptaş 2014 yerel seçimleri içinde aday adayı olduğunu açıkladı. Bayraklı Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Örgütü Başkanları ve Basın Mensupları ile Tepekule Kongre Merkezi’nde kahvaltına bir araya gelen Toptaş, büyük ilgi gördü.
 
18 mahalle muhtarı, 15 dernek başkanı çok sayıda STK temsilcisi ve basın mensubunun katıldığı kahvaltıda konuşma yapan Toptaş, amaçlarının Bayraklı’yı ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.
 
 “İMAR REZALETİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ!”
Bayraklı gerçekten İzmir’in en müstesna ilçesi olduğunu dile getiren Toptaş, Bayraklı’nın mükemmel bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi. Toptaş, “Ancak etrafınıza baktığınızda hiç hak etmediği bir şekilde imar rezaleti ile karşı karşıya. Yabancı konuk ve arkadaşlarımız geldiğinde Altınyol’dan Bayraklı’ya baktığında hissettiklerini çok iyi anlıyorum. Hele hele içerilere Cengizhan veya Alparslan’a girdiklerinde labirent gibi yollardan seyahat ettiğini görsek çok şaşırırız. Yani biran önce yapılacak bir imar planı ile bu sorunun çözülmesi lazım. Bu ortak akılla ve el birliği ile olur” dedi.
 

“HERKES = BAYRAKLI”
Belediyeler sadece belediye başkanı tarafından yönetildiğini vurgulayan Toptaş ,”Ekibinin çok iyi olması lazım. Muhtarların ve STK’ların fikirlerine önem verecek. Ben 2009 belediye başkan adaylığımda yeni belediye olduğumuzda yeni işçiler istihdam edeceğimizi her belediye meclis üyesine 10’ar tane işçi alımı kontenjanı vereceğimi her mahalle muhtarına mahalle büyüklüğüne göre işçi kontenjanı vereceğimi seçime giren siyasi parti ilçe başkanlarına kontenjan vereceğimi asla ve asla partizanlık yapmayacağımı açık açık söylemiştim. Gerçekten niyetimde buydu. Ben herkesin belediye başkanı olmak istiyorum. Bu seçimdeki sloganımızda zaten Herkes = Bayraklı. Etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun, Atatürk sevgisi olan Vatan Millet sevgisi olan Bayrak sevgisi olan herkesle bu ilçede kucaklaşmak isteriz” dedi.
 
“32 PROJE HAZIR”
2010 yılının Haziran ayından itibaren hazırlıklar yaptığını belirten Toptaş, “Mimar Mühendis arkadaşlarımız şuanda Bayraklı için 32 proje hazırladılar. İl Başkanlığı’mızın Ar-Ge’si var. Onlarda Bayraklı için 5 mükemmel proje hazırlamışlar. Derdimiz ve işimiz Bayraklı. Bayraklı’da yaşayan yaşlımızı, gencimizi, kadınımızı, engellimizi, çocuğumuzu nasıl çamurlu sokaklardan kurtarırız. Buradaki yapılaşma sorunu nasıl çözülür. Nasıl insanlarımız refaha erer. Onun için çalışıyoruz. Kimse mağdur edilmeden geleceği gören çok ciddi bir imar planı hazırladık. Bayraklı’daki müteahhitler yeni çıkan imar yönetmeliğindeki bazı sorunlardan dolayı ruhsat alamıyorlar. Büyükşehir belediyesi’nin yaptığı yanlış imar yönetmeliğinden dolayı yatırımcılar yatırım yapamaz hale geldi. Yani işi bilmeyen insanlarla yola çıkarsanız yolda kalırsınız” dedi.
 
“BAYRAKLI’DA BİRİNCİ DURUMDAYIZ!”
MHP Bayraklı İlçe Teşkilatı olarak Belediyeyi çok önemsediklerini vurgulayan Toptaş, “Evet geçen dönem 21 bin oy aldık. Azımsanacak bir oy değil ama dengeleri alt üst ettik. Oğlum Ege Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi’nde okuyor. 2 defa arkadaşları ile Bayraklı’da bilimsel anket çalışması yaptı. Özellikle Bayrak Mitingi’nden sonra MHP’nin Belediyeyi kazanacak durumda görünüyor. Büyük anket firmalarına 15-20 bin TL vererek yaptırdığımız bir anket değildi. Sadece öğrencilerin yol ve yemek giderlerini karşıladık. Sonuç MHP’nin Bayraklı’da başkanlığa en yakın parti durumunda. Bayrak Mitingi sonrası gençlerin ve yaşlıların MHP’ye teveccühü bir hayli arttı. Önceden partimize üye bulamıyorduk. Şimdi yolda üye yapıyoruz.” dedi.
 
“GÖZYAŞI AKARKEN EĞLENCE YAPMAK AĞRIMA GİDİYOR”
Muhtarlarımıza büyük önem düştüğünü dile getiren Toptaş, “Mahalle muhtarları mahallesindeki bütün sorunları biliyorlar. Onların fikirlerinin belediyecilikte çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başkan Karabağ’la bir dostluğum var. Bayraklı’da herkesle olduğu gibi onunla da iyi ilişkilerim var. Zaman zaman telkinlerde bulunuyoruz. Yanlışları söylüyoruz. Örneğin yarın 19 Mayıs. Milli mücadelenin başladığı Türk milletini esaretten kurtarmak için yola çıktığı çok özel bir gün. Gönül isterdi ki çok şaşalı kutlayalım. Eğlenceler yapalım. Gençlerimiz eğlensin. Ama ne acıdır ki Reyhanlı’da haince bir saldırı oldu. 51 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüzlerce yaralı var. Böyle acılı günlerde duyarlı olmamız gerekiyor. Dün başkanla birlikteydik. Karşıyaka Belediyesi, İzmir Valiliği, Hükümet bu tür organizasyonları iptal etti. Sizde edin dedik. Oda sponsorları olduğunu ve organizasyondan vazgeçmeyeceğini söyledi. Benim rahmetli babam komşumuzun bir acısı olduğunda radyoyu televizyonu açmayın derdi. 51 vatandaşımız ölmüş. Bir tarafta gözyaşı ve acı varken biz burada gençlerimizi eğlendirmemiz gerçekten ağrımıza gidiyor. Bunların olmaması lazım. Bu güne kadar kimsenin stepnesi olmadık. Doğrularına evet yanlışlarına hayır dedik. Bakınız 5 yıl oluyor. Hala belediye hizmet binamız yok” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Aliağa’dan anlamlı proje
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü’nün parti okulu projeleri devam ...
AK Parti Karabağlar görüşme odasında!
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın görevinden istifa etmesinin ...
İlknur Denizli’den Kocaoğlu’na ‘64. Akil’ benzetmesi
Avrupa Parlamentosu’nda Kılıçdaroğlu ile yaşadığı diplomatik krizin ardından ...
 
AK Parti'den sandıkta 3-8-11 formülü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "3-8-11 formülü"ne göre ...
Milletvekillerine 'kıyak' yasası 'seçmeli' oluyor
‘Milletvekillerine kıyak’ yasa teklifi, ‘Seçmeli’ hale getiriliyor. Yasal ...
Beşir Atalay'dan çok tartışılacak polis açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Üniversitelerimizde özel güvenlik yerine ...
 
Bakan Eroğlu: İzmir, İzmir olalı böyle yatırım görmedi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 2013- 2014 yılında ...
CHP Gaziemir’den alternatif 19 Mayıs kutlaması
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı alternatif ...
Erdoğan' yanıt, MIT'e El Muharaberat önerisi!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Beşşar Esad benzetmesi nedeniyle kendisini mahkemeye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva