HABERLER>POLİTİKA
19 Nisan 2020 Pazar - 18:50

MHP’nin Başkanı Şahin’den CHP’li Yücel ve Bakan’a: Adam gibi konuşmaya davet ediyorum!

İl Başkanı Şahin, CHP İl Başkanı Yücel ve İzmir Milletvekili Bakan’ın kendisine yönelik, ‘Yancı parti il başkanı’ tanımlaması karşısında, “Terbiyesizlik etmişler. İkisi de saygısızlık, izansızlık, ayıp etmişler. Onları adam gibi konuşmaya davet ediyorum” dedi. “Onların asıl rahatsızlıklarının ne olduğunu çok iyi biliyorum ben!” diyen Şahin, “Bunların tepkisi Demirtaş’ı, PKK’lıları, tecavüzcüleri, kadına el kaldıranları yasanın dışında bıraktık diye zorlarına gitti! Bak Murat Bakan, bak CHP il başkanı sizin daha çok zorunuza gidecek işler yapacağız! Hazırlıklı olun!” açıklamasını yaptı.

MHP’nin Başkanı Şahin’den CHP’li Yücel ve Bakan’a: Adam gibi konuşmaya davet ediyorum!

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Egedesonsöz canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgınıyla mücadele edilmesine değinen MHP’li Başkan Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i zaman zaman hedef aldı.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in kendisi için kullandığı ‘Yancı parti il başkanı’ tanımlamasına sert bir şekilde karşılık veren İl Başkanı Şahin net mesajlar verdi.

SÜRECİ ÜLKÜ OCAKLARIMIZLA TAKİP EDİYORUZ
11 Mart’ta ilk koronavirüs vakası ülkemizde yaşandı. İzmir’de uluslararası hareketlerin olduğu illerden olduğu için etkilendi. O günden bu yana valilik, Kızılay, MHP ve ülkü ocaklarımızla birlikte ‘evde kal’ kampanyası çerçevesinde yardım eli uzatıldı. Bu yardımlar artarak devam ediyor. Bu zor günlerde vatandaşımızın, devlet yetkililerimizin yanında maddi, manevi desteğimiz sürmektedir. Valimiz ve il sağlık müdürümüzle günlük temas halinde bilgi alarak süreci izliyoruz. Biz, bize gelen talepleri, ilçe başkanlıklarımız, ülkü ocaklarımız, muhtarlıklarımız vasıtasıyla yardım edilmesi gereken her yere hiçbir ayrım gözetmeden devletimizin yanında milletimizin hizmetindeyiz. Desteğimizi esirgemiyoruz. Heyetlerimiz sokakta çalışma halindeler. Devletin bilgisi dahilinde oluyor. Mesela ilçelerimizin tamamı kapıları çalıp yardım götürüyor. Ülkü ocaklarımız 65 yaş üstüne yardımcı oluyor” dedi.

BİZ BİLGİ ALIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in sağlıklı bilgi alamadığı yönündeki açıklamalarına değinen Şahin, “Büyükşehir belediye başkanımız kendilerine bilgi aktarılmadığını, şeffaf davranılmadığını ifade etti. Ben de arkasından doğruyu ifade etmek adına ‘bilgi istemişler de vermemişler mi?’ dedim. Çünkü ben günlük sağlıklı bilgiyi alıyorum. İzmir’de 4 il başkanı bir araya geldik ve müdür bize şeffaf bilgiler verdi. Bize cep telefon numarasını verdi, ‘beni 24 saat arayabilirsiniz’ demişti. Biz de gayet memnun olduk. Bu öngörü üzerine günlük bilgi alıyoruz. Büyükşehir belediye başkanının böyle bir açıklama yapmasına tepki gösterdim” açıklamasında bulundu.

BİLGİ ALSALAR NE OLACAK ALMASALAR NE OLACAK!
CHP’lilerin de benzer tepkiler vermesine ayrı bir parantez açan Şahin sözlerine devam etti ve “Benim ulaştığım bilgilere onlar niye ulaşamıyor? Amacı farklı onların! Süreci sulandırıyorlar. Bilgi alsalar ne olacak bilgi almasal ne olacak? Biz neyin hesabını soracağız? Sağlık sistemi düzgün yürüyor mu, yürümüyor mu? Bizim bakacağımız şey bu değil mi? Bu konu genel bir konu. Konu İzmir özelinde değil. CHP sürecin başından beri böyle değil sokağa çıkma yasağıyla yapılmasını istiyor. Devlet de, ’40 milyon vatandaş işine gidip evine günlük para getirerek geçiniyor’ diyor. Sokağa çıkma yasağı ne kadar sürdürülebilir? Devletin kendi öngörüsü buna yanaşmıyor! Sokağa çıkma yasağı ilan ederek değil, evde kal kampanyalarıyla sürdürüyor. CHP kapansın istiyor! Bundan muratlar ne? Bunu bilmiyorum” dedi.

SOYER’E: BU ADAM NEYİN BAŞKANI OLDUĞUNUN FARKINDA BİLE DEĞİL!
Şahin, “Devletin başarısı üzerine paniğe kapıldılar. Biz de onu, şunu yapıyoruz demeye düştüler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ne yapmışsınız? Ne yaptığını anlatacaksın! İzmir’de hangi hizmetleri yaptığını anlatacak? Bisiklete bindi, gezdi. 4 buçuk milyonluk şehrin belediye başkanı 15 kişiyi sokağa salmasıyla mı övünüyor? Bu adam neyin başkanı olduğunun bile farkında değil! 4 buçuk milyonun belediye başkanısın sen otobüs seferlerini yarıya düşürüyor. Milleti izdihama sürüklüyor, ne hakkın var? Bu süreci yürütmek istiyorsan devletin yanında olman lazım! İzmir Büyükşehir Belediyesi bir devlet kurumu, 4 buçuk milyonun belediyesidir. Devlet yanında görmez miyiz? Böyle bir hadsizlik yapar mıyız? Söylemek istediğimiz tam da tersi. Bizatihi yanında yer almalı. Şunları dağıttım demesine, Tunç Soyer destek ekibine gerek yok, ayıptır! 4 buçuk milyona koşacak, arkasından yürüyecek. Kolilerin üstüne CHP amblemi koymayacak. Babasının malını değil devletin malını dağıtıyor. Babanın malını dağıtıyorsan istediğini yazarsın. Benim devletimin malını, benim yaşadığım şehirde bunu yapamazsın. Kendi adına yapmayacaksın, İzmir Büyükşehir Belediyesi yazacaksın. Benim tepkim arkasına Tunç Soyer yazıp 15 kişiyi sokakta dolaştırmasına, kutuların üzerine CHP yazmasınadır. Cumhurbaşkanlığı kolilerine Engin Altay ‘resmini koysaydınız’ dedi, 3 gün sonra Tunç Soyer yanlış anladı altına resmini koydu!” ifadelerini kullandı.

KENDİNİ HALA SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI SANIYOR!
Başkan Soyer’e şahsi bir eleştiride bulunan Şahin, “Kendini hala Seferihisar Belediye Başkanı zannediyor. Bazen de kendisini başka bir şey zannediyor. Avrupa’ya gidip geldiğinde de kafası karışıyor. O zaman da başka konuşuyor” dedi.

RAMAZAN BAYRAMINDA BAYRAMLAŞACAĞIZ!
Salgının bitiş tarihine dair tahminin söyleyen Şahin, “Bu millet Ramazan bayramını eksisi gibi kucaklaşarak, bir arada bayramlaşarak geçirecek. Bir şey kalmayacak bayrama kadar. Ben öyle inanıyor ve iman ediyorum. Süreç kontrollü gelişiyor. İzmir’de yatakların doluluk oranı aşağı düştü. 15 gün öncekinden daha aşağıda” dedi.

BAK MURAT BAKAN BAK, BAK CHP İL BAŞKANI!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile İl Başkanı Deniz Yücel’in kendisine ‘yancı parti il başkanı’ tanımlaması kullanmalarına değinen Şahin, “Terbiyesizlik etmişler. İkisi de saygısızlık, izansızlık, ayıp etmişler. Siyasette bu üslup, saygısız üslup, hakaret üslubu, iyi bir üslup değil. Onları adam gibi konuşmaya davet ediyorum. Onların asıl rahatsızlıklarının ne olduğunu çok iyi biliyorum ben! Şu anda milletimiz beka mücadelesi veriyor. Ben kime niye muhalefet edeceğim? Düzgün giden işe ne için muhalefet edeceğim? Kendilerini iktidar saymıyorlar mı? Kendileri nedir? Kendileri 4 buçuk milyonluk şehrin belediyesini yönetiyorlar! Kendilerini muhalefet mi sanıyorlar? Onlara aynısıyla iade ediyorum saygısızlıklarını. Onların rahatsızlığı bu değil, onların rahatsızlığı Türk Devleti’nin koronavirüs salgınını dünyanın çok önünde olarak atlatmış olmalarıdır. Bunu beklemiyorlardı.  Bunların tepkisi Demirtaş’ı, PKK’lıları, tecavüzcüleri, kadına el kaldıranları yasanın dışında bıraktık diye zorlarına gitti! Bizler bu tiyatroyu gördük. MHP mi yancı, Demirtaş’ın karısıyla tiyatro oynayanlar mı yancı? Millet kimin yancı olduğunu biliyor. Biz bu yasayı çıkarınca bunların çok zorlarına gitti. Bak Murat Bakan, bak CHP il başkanı sizin daha çok zorunuza gidecek işler yapacağız! Hazırlıklı olun! Önce sizi, milleten yana, vatandaştan yana olmaya davet ediyorum. Siz bu milleti düşünüyorsanız, PKK’dan yana tavır koymayacaksınız arkadaş! Bu ülkede 30 bin insanımızı şehit eden köpeklerden yana tavır koymayacaksınız. 70 senedir tavrınız bu, değişmiyor! 1960-65’te tavrınız neyse 2020’de de aynı! Türk’ten yana, milletten yana değilsiniz! Kimden yanasınız? Ağır açıklamayı yapanlar, ağır sözleri duymaya hazır olacaklar!” diye konuştu.

NİYE TOPA ARADAN GİRMİŞ?
CHP İl Başkanı Yücel’in iktidarı hedef alarak, ‘gölge etmesinler başka ihsan istemez’ şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Şahin, “O ne demek istemiş anlamadım! Niye topa aradan girmiş? Nasıl eleştirmeyeyim? 4 buçuk milyonun belediye başkanını eleştirmeyeceğim de kimi eleştireceğim!”  ifadelerini kullandı.

MASKEYE DE ÇOK ÜZÜLDÜLER!
Maskelerin dağıtımıyla ilgili yaşanan sıkıntıya dair kısaca açıklama yapan Şahin, “Maskeye de çok üzüldüler! Nereden ulaşamıyorlarmış? Vatandaşlarımızı bizi bilgilendirirse yardımcı oluruz!” dedi.

PKK PARDON HDP’Lİ VEKİLLER…
İnfaz yasası ve sağlıkta şiddet yasasının kabul edilmesine değinen Şahin, gelen eleştiriler için de, “Bu asla af değil” diyerek cevap verdi. Şahin, “Algı operasyonu yapıyorlar. Rahatsızlığın kaynağı PKK ve Demirtaş! CHP’nin kaç milletvekili oylamaya katılmış? Kaç vekil evet, kaç vekil hayır vermiş? Onu desinler. Bunlar tamamen yalan. 139 CHP’li vekilden 18’i katılmış! 65 HDP vekilinden 24’ü katılmış. 37 İP vekilinden 8’i katılmış. Bu manidar değil mi? 61 PKK pardon, HDP’li vekilin 242ü katılmış! Bu manidar değil mi?” açıklamasını yaptı.

ŞİDDETİN HİÇBİR TÜRLÜSÜNÜ ONAYLAMIYORUZ
Sözlerine sağlıkta şiddet yasası için devam eden Şahin, “Şiddetin hiçbir türünü onaylamıyoruz da sağlıkta şiddeti hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Böyle bir dönemde geçmesi sağlıkçılarımıza jest oldu. Kanunun geçmesine biz de destek olduk. Şu anda sağlık emekçilerimiz her türlüm övgüye layık olduklarını gösterdiler. Şoföründen sağlık bakanına kadar alayına bu millet teşekkür ediyor” dedi.

DEVLETİN YAPTIKLARI OLUMLU OLUNCA BUNLAR ARAF’TA KALDILAR!
Aliağa Belediyesi’nin çalışmalarına değinen Şahin, “Sürecin hemen başında Aliağa Belediye’miz örnek bir çalışma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de arkasından Serkan Acar’ı örnek alarak böyle bir çalışma yaptı. Gayet iyi yaptı. Hem üretici hem de vatandaş destekleniyor diye memnuniyetle karşıladık. Aliağa’daki çalışmayı da Büyükşehir’in çalışmasına da destek oluruz, diye karşıladık. 30 ilçe belediyesinin bir şey yapmadığını söylemiyorum. Bizim tepkimiz Büyükşehir Belediyesi’nin nerede duracağına karar vermemesinde! Yoksa Konak Belediye ilaçlama yapıyor, çalışma yapıyor, koli dağıtıyor, bir sürü iş yapılıyor. Ben bir şey yapmıyorlar demiyorum. İlçe belediyelerinin çalışmalarını görüyorum. Her belediye üzerine düşeni azami ölçüde yapıyor. Bizim tepkimiz Büyükşehir Belediye Başkanının koordinatörlüğü, yol göstericiliği. Buna karar veremedi Büyükşehir Belediye Başkanı. Şu ana kadar Ankara’ya bakıyor, CHP, ‘sokağa çıkma yasağı ilan edilsin’ diyor. Hükümetin tersine bakış açısı içindeler. Süreç iyi gelişince bunlar sürece dahil olmadılar. Süreç düzgün gidince arada kaldılar. Onun sıkıntısını yaşıyorlar. Devletin yaptıkları olumlu olunca bunlar Araf’ta kaldılar” diye konuştu.

 
Bakan Koca açıkladı: Can kaybı 2 bin 17'ye yükseldi
 
Bodrum açıklarında satılık ada! İşte fiyatı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misket 20 Nisan 2020 Pazartesi 09:34

pardon sizin hangi parti ?

Yorumu oyla      4      4  
Z.B 20 Nisan 2020 Pazartesi 09:09

Allah'ınızı severseniz sayın ŞAHİN'i ciddiye almayın ve işinize bakın derim.

Yorumu oyla      6      4  
Bu adam! 20 Nisan 2020 Pazartesi 01:34

Bu anlayışın İzmir'de karşılık görmediğini ne zaman anlayacaklar diye merak içinde bekliyorum. Belediyenin başarılı bir yardım kampanyası sürdürmesi neden bazılarını rahatsız ediyor anlaşılması mümkün değil. Belediye(ler) bu devletin bir kurumu değil mi? Bir ihtiyaç, yapabileceğimiz bir şey var mı diye belediyeye bir ziyaret yapılmış veya sorulmuş mu? Virüsten şu ana kadar kayıp sayısı 2 bini geçmiş ama bakıyorsun hiçbir şey olmamış, süreç çok iyi gidiyor havası var. Vaka sayısı da Çin'i bile geçti.

Yorumu oyla      6      4  
Bu ne biçim uslup? 19 Nisan 2020 Pazar 21:46

Parti il başkanı mı? Yokas mahalle kabadayısı mı?

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hükümetin ayrım yapması vicdani değildir'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Hükümetin belediyeler ...
AK Parti'li Mahir Ünal'dan CHP'ye sert eleştiri
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP'yi virüsle mücadeleye ...
CHP Gaziemir’de kriz masası kuruldu: Örgüt kapı kapı dolaşıyor!
Koronavirüs salgını dolayısıyla hayat akışları sekteye uğrayan, normal ...
 
CHP İl Başkanı Yücel'den AK Parti'ye cevap: Gölge etmesinler yeter!
Yeni tür Koronavirüs Covid-19 salgını sebebiyle İzmir’de büyükşehir ve ...
Bakan Albayrak: Vatandaşımızın yanında duracağız
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Devlet olarak tüm imkanlarımızla ...
AK Parti'den Kılıçdaroğu'na Adana yanıtı!
AK Parti Sözcüsü Çelik, "Adana'da sahra hastanesi" tartışması üzerinden ...
 
Sürekli Erdoğan’ın açıkladığı kampanya için bilgi verdi: İzmir 25 milyon TL’yi geçti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs salgınının başladığı ilk günlerde ...
İzmir siyasetinde sert rüzgarlar: MHP'den CHP'li Bakan'a 'yancı parti' yanıtı!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın ...
CHP'li Polat'tan AK Parti'ye 'İzmir verileri' eleştirisi!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, AK Parti’li İzmir Milletvekilleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva