HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ağustos 2019 Perşembe - 12:47

MHP'li belediyenin mali yapısı o isme emanet edildi!

Yerel seçim sonrası AK Parti ile MHP arasında krize neden olan işlere imza atan Aliağa Belediyesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar belediye şirketlerinin ve belediyenin mali denetim işini AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül’ün yardımcısı olarak çalışan Nihat Baç’a verdi. Baç, Şengül döneminde mali işlerden sorumlu olarak görev yapmıştı.

MHP li belediyenin mali yapısı o isme emanet edildi!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimin ardından yüzlerce işçinin çıkartılması ile gündeme gelen İzmir’in Aliağa İlçesi’nde haraketlilik sürüyor.

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adayı olarak seçime giren MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar ikici kez başkanlık koltuğuna oturduktan sonra belediye kadrolarına yönelik çalışmaları ile ön plana çıkmaya başladı. Acar, aralarında memurlar da dahil birçok kadrolu işçinin yerini değiştirirken 400’e yakın sözleşmeli ve geçici işçinin de görevlerine son verdi. Sendikaların tepki gösterdiği ve işçilerin sürekli eylem halinde olduğu Aliağa’da, MHP listesinden seçime giren AK Partili altı meclis üyesinden dördü partisine geri dönmeyince kriz yaşanmış, AK Parti’den istifa etme kararı almıştı.

AK Parti ve MHP’nin genel merkez düzeyine kadar taşınan Aliağa krizinin gölgesinde Başkan Acar kadro değişikliklerinde kendisine yakın AK Partili isimlere görev vermeyi sürdürüyor. Aliağa Belediyesi’nin şirketi olan Jeotermal A.Ş’nin yönetim kurulu üyesi olarak Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi ve Kemalpaşa Belediyesi’nin Şirketi KEM-BEL A.Ş’nin eski Genel Müdürü Mustafa Alper Güldalı’yı atayan Başkan Acar, belediye şirketleri ve belediyenin mali denetimini başka bir isme teslim etti. Acar’ın onayıyla AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Nihat Baç, serbest muhasebeci ve mali müşavir kimliği ile İzkent Mali Müşavirlik A.Ş üzerinden belediye ile anlaşma yaptı. AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül döneminde partinin kasası ve mali işlerden sorumlu ismi olarak görev yapan Baç’ın aylık 20 bin TL gibi bir rakamla sözleşme imzaladığı belirtildi. Birçok özel şirkete de danışmanlık görevlerinde bulunan Baç, Denizcilik Müsteşarlığı eski Bölge Müdürü olarak da İzmir’de görev yapmıştı.

İL BAŞKANI SÜREKLİ ÇÖZÜM ARAYIŞINDA
Öte yandan AK Parti ile MHP arasında tartışmalara neden olan işlere imza atan Belediye Başkanı Serkan Acar’ın tavırları nedeniyle MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve AK Parti’nin yeni İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bir araya gelmişti. Sürekli ve Şahin, yani yol haritasına yönelik çalışmalar yaparken konuyu il başkanlıklarının üzerinde bir noktaya yani genel merkez yerel yönetimler başkanlıklarına taşıma kararı almıştı. AK Partili Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Serhat Aras, Eda Kılıç, Ferhat Lek ve İbrahim Halil Özer’in partiden istifa kararı sonrasında Sürekli, çözüm arayışına girmiş, Başkan Acar’ı makamında ağırlayarak durum hakkında ayrıntılı bilgi almıştı. Acar ise istifalarla bir alakasının olmadığını, AK Partili isimlerin kararlarında bir etkisinin bulunmadığını vurgulamıştı.

 
Bulgaristan'dan zorunlu göçü kitapla anlattı
 
İzmir siyasetinde AK Parti-CHP buluşması! Neler konuşuldu?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 31 Ağustos 2019 Cumartesi 15:08

Mhp il başkanı ve serkan acar nihat ı bir araştırsınlar rant çıkar gerçeğini öğrensinler milliyetçi ve türkçü olmayan biri şimdiden bu ismi duyan Aliağa da yaşayan mhp liler tepki vermeye başladılar.

Yorumu oyla      6      5  
akp li 29 Ağustos 2019 Perşembe 15:28

akparti il başkanlığını bitirdi sıra aliağa belediyesine geldi bu adam çok tehlikeli ve rantçı SERKAN BAŞKANI BİTİRİR YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN MHP YEDE BÜYÜK ZARAR VERİR.

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de sorunlara anında çözüm
Narlıderelilere daha hızlı, etkin ve kaliteli hizmet sunmak için ‘WhatsApp ...
İzmir'de nostalji zamanı: Seferler başlıyor
Hizmete girdiği 1951 yılından bu yana İzmirlilerin gönlünde taht kuran ...
Bayraklı'da şampiyon belli oldu
Profesyonel futbol karşılaşmalarını aratmayan Bayraklı Belediyesi Başkanlık ...
 
Menderes’te yangın mağdurlarına destek
Menderes Belediyesi ve Cumaovalılar Derneği tarafından geçen hafta çıkan ...
Başkan Karakayalı’dan Zafer Bayramı mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı 30 Ağustos Zafer Bayramı için bir mesaj yayımladı.
Bornova'da atıklar hayat buluyor
Bornova Belediyesi, Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 (Horizon 2020) programı ...
 
Selçuk EFEST'e hazır
İlham veren kent Efes Selçuk 50. Uluslararası kültür, sanat ve yaşam festivaline ...
Güzelbahçe’de Halk Dansları Şöleni
Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan ülkelerin halk dansları ...
Balçova Belediyesi'nden ailelere kreş müjdesi
Balçova Belediyesi, çalışan annelere destek olmak ve çocukların sağlıklı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva