HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2019 Çarşamba - 12:26

MHP’li Başkan Şahin: Genel merkez ‘dur’ diyene kadar devam edeceğim!

MHP İzmir İl Başkanlığı görevindeki birinci dönemini sürdüren Veysel Şahin, 2020 yılında kongre sürecinin start alacağını açıkladı. Şahin, “Ben ülkücüyüm, Türk milliyetçisiyim, 30 yıldır da bu partinin her alanında hizmet etmiş bir adamım. Genel merkezimiz beni nereye uygun görürse orada çalışırım. Ben şunu istiyorum falan diyecek biri değilim. Genel merkezimiz şu anda bana bu vazifeyi uygun görmüş bu vazifeyi yapıyorum, dur diyene kadar devam edeceğim” dedi.

MHP’li Başkan Şahin: Genel merkez ‘dur’ diyene kadar devam edeceğim!

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk oldu ve gazeteciler Mehmet İşler ile Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Başkan Şahin, kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE, ABD’NİN MEKTUBUNA MERMİYLE KARŞILIK VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, “Biz doğru bir iş yapıldığını düşünüyoruz. Görüşmeden bir iş çözülmez. Doğru bir iş yapılıyor ama sabah Kılıçdaroğlu’nu dinledim, gitmesin mektubu götürmesin falan diyor. Bana bunlar sapır saçma geliyor. ABD’nin mektubuna karşı Türk devleti mermiyle karşılık vermiştir. ABD Türkiye’ye mektup yazdı, Türkiye’de ona karşı fırtına obüslerini kullandı yani cevap verildi. Şimdi görüşme ile çözüm olmalı diyoruz. Bizim buradan görüşsün veya görüşmesin dememiz bile münasip değildir yani. Şu anda devlet ne dediğini de ne istediğini de biliyor. Ben her koşulda devletin bundan karlı çıkacağını biliyorum. ABD’nin bize süt tozu gönderdiği günden bu yana ilk defa Türkiye 2 yıldan beri ABD’den ne istediğini biliyor” dedi.

AĞAÇ DİKME ELEŞTİRİSİ CHP’NİN ‘İSTEMEZÜKÇÜ’ TAVRINDAN KAYNAKLANIYOR
Bakanlık tarafından 11 Kasım’da düzenlenen fidan dikme etkinliği ile ilgili konuşan Şahin, “Fidan etkinliği ile ilgili ilk sözü bu stüdyodan söylemiştim, henüz yangın devam ediyordu. Daha sonra o bilgiler doğrultusunda böyle bir proje oluştu. Biz bize yakın STK’ların tamamına fidan dikme sertifikalı eğitim verdik. 11 Kasım’da devletimizin gerçekleştirdiği kampanyaya da katılarak fidanlarımızı diktik. Arkadaşlarımız tarafından 17 lokasyonda fidanlar dikildi. Fidan dikme derslerine ben de bizzat katıldım ve bilmediklerimi öğrendim. Her bölgeye özgü, uygun fidanlar dikildi. Ancak hayvanların da beslenmesi için yüzde 10 oranında meyveli ağaçlar da dikiliyor. Ağaç dikme mevsimi değil söylemi, CHP’nin ‘istemezükçü’ tavrından kaynaklanıyor. Ormancı mısın kardeşim, eğer o ağaçlar için uygun zaman olmasa mevsimi beklenirdi. Burası hepimizin vatanı. PKK’nın yaktığı orman için bizler ne yapmamız gerekiyorsa yaparız dedik. İzmirli arkadaşlarım, ülküdaşlarım da bizlerle aynı düşündüklerini göstererek bize katıldılar. Başta ülküdaşlarım olarak, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu millet hakikatten büyük millet, ben taşımızı toprağımızı seviyorum ama milletimizi de seviyorum. Bu topraklarda yaşayan herkes sevilmeye değer. Orada bir yandan yağmur yağarken herkes bir fidan dikme derdinde. Kimse kimin sağcı mı solcu mu olduğuna bakmıyor orada” diye konuştu.

GENEL MERKEZ BANA ‘DUR’ DİYENE KADAR DEVAM EDECEĞİM!
MHP İzmir teşkilatındaki görevlendirmeler hakkında konuşan Şahin, “Teşkilatın iç dinamikleri çalışıyor. Meclis üyeliği ve belediye başkanı adaylığı için istifa eden arkadaşlarımız olmuştu, onların yerini doldurmak için bir çalışma yapıldı. Kongreler için henüz bir süreç başlamadı. Talimat ne zaman gelirse başlarız. 2020 yılında başlayacaktır diye düşünüyoruz. Ben ülkücüyüm, Türk milliyetçisiyim, 30 yıldır da bu partinin her alanında hizmet etmiş bir adamım. Genel merkezimiz beni nereye uygun görürse orada çalışırım. Ben şunu istiyorum falan diyecek biri değilim. Genel merkezimiz şu anda bana bu vazifeyi uygun görmüş bu vazifeyi yapıyorum, dur diyene kadar devam edeceğim. Bana dur, şimdi burada olacaksın diyene kadar devam edeceğim. İlk dönemdeyiz, çalışıyoruz, takdir-i ilahi. Biz 60’ına merdiven dayamış insanlarız, yarın ne olacağı belli değil. Biz öyle kendi başımıza bir şey söyleyecek insanlar değiliz. Ben partinin bile değil, bu davanın insanıyım, nerede görev olursa çalışırım. Ben buraya dışarıdan gelmiş biri insanım, teşkilatım beni nereye münasip görürse oraya hizmet edeceğim” açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİLİLERE KAPIMIZ AÇIK
MHP Lideri Bahçeli’nin İYİ Partililere yaptığı dönün çağrısı üzerine konuşan Şahin, “Biz bir siyasi partiyiz, dışarıdan kimse gelmesin, istemeyiz falan demeyiz. Ne kadar fazla insan gelirse o kadar partiyiz, insan gelmezse zaten parti olmayız. Gelen herkesi ayakta karşılayıp, ayakta uğurluyoruz. İYİ Partili, kötü partili değil, herkese kucağımız açık” ifadelerini kullandı.

İLK DEFA 200 BİN ASKERİMİZ BAŞKA ÜLKENİN TOPRAKLARINDA
AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı hakkında değerlendirmelerde bulunan Şahin, “Cumhur İttifakı sağlam temeller üzerine kurulu, ana gayesi ülkenin bekası. Beka üzerine kurulduğu için aksaklık olacak bir durum yok. Biz menfaatsiz destek olacağımızı baştan ifade etmişiz. Genel başkanımız 2023’e kadar diyor, Cumhurbaşkanı 2071’e kadar diyor. Bu millet 300 yıldır geri çekiliyor. İlk defa şu anda 200 bin askerimiz başka ülkelerin toprağında, daha kime ne diyeceğiz? Ordumuzun arkasında olmayacağız, devletimizin arkasında olmayacağız da Kılıçdaroğlu’nun kayığına mı bineceğiz yani? Mesele vatan olunca herkesle karşı karşıya gelebiliriz” dedi.

SOYER’E KIBRIS ELEŞTİRİSİ: HİÇBİR ŞEY SÖYLEMİYORUM, SELAM SÖYLÜYORUM!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Kıbrıs, Kıbrıslılara bırakılmalı” söylemleri üzerine konuşan Şahin, “Kıbrıs, 1571 senesinde 50 bin askerle 200 gemiyle 11 ayda kuşatarak teslim aldığımız bir ada. Biz bu adayı alınca, Konya’dan ve İç Anadolu’dan insanları oraya gönderip yerleştirmişiz. Türklerin iyi niyetinden kaynaklı oradaki Rumlar gitmemiş birlikte yaşamışlar. Bu sadece Türklerin geniş yüreğinden kaynaklanan bir sonuç. Şimdi bir Türk beldesine, Soyer çıkmış, Kıbrıs’ı Kıbrıslılar’a bırakın diyor. Bizim içimizde yaşayan o Rumlar, İçelliler ve Konyalılar cevap veriyor. Onlar şimdi nerelidir aslen. Güneyimizin güvenliği Hatay’dan başlamaz, Şam’dan başlar. Buraların tahkim edilmesi gerekir ki ülke güvende olsun. Bir sürü ülke gelmiş, Kıbrıs’ın etrafını kuşatmış, Soyer de diyor ki Kıbrıslılar karar versin diyor. Soyer’in söylediğini İsrailli söylüyor, Yunan söylüyor, İngiliz söylüyor. Ben şimdi bu Soyer’e ne söyleyeyim? Hiçbir şey söylemiyorum, selam söylüyorum” diye konuştu.

SEÇİMDE BENİM AMATÖRLÜĞÜM YÜZÜNDEN KAYBETTİK!
Seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Başkan Şahin, “Sonuçlar gayet umut verici. Bize verilen ilçeler Dikili, Aliağa, Çeşme, Foça. Yani sahiller verildi bize. Dikili’de 40, Foça’da 44, Çeşme’de 45 oy aldık, Aliağa’da kazandık. 1250 oyla 1300 oyla seçim kaybettik. Bu bize geleceğe dair çok büyük umut verdi. Bu ilçelerde hem cumhur ittifakı tuttu hem de biz seçmenimizden 2023 için büyük umut aldık. Biz Çeşme’yi alırsak, Dikili’yi alırsak, Kemalpaşa, Bergama, Torbalı, Tire’yi alırsak bir daha kimseye vermeyiz diyoruz. Önümüzü ve ufkumuzu açtı. Bizim bu ilçeleri kazabilecek olduğumuzu gösterdi. Benim amatörlüğümden kaybettik, eğer profesyonel olsaydım o üç ilçenin ikisini daha alırdık. Genel Başkanımıza da bunu aynen bu şekilde izah ettim. Eğer profesyonel olarak baksaydık kazanırdık. Biz bundan sonra bu ilçeleri, Kemalpaşa’yı Torbalıyı güle oynaya alırız” açıklamasını yaptı.

2023’TE KALELERİ YIKARIZ!
CHP’nin İzmir’i çantada keklik olarak gördüğünü ifade eden Şahin, “CHP İzmir insanını çantada keklik görerek zulüm ediyor. Şehir dışından bir adamı getirip koyuyor, bu adam buranın belediye başkanı diyor ve o seçiliyor. Bence bu CHP’li seçmene de yapılan ayıp. Böyle bir zulüm yok yani. Şimdi sen Seferihisar’ı yönetememiş bir insanı getirip İzmir’e koyuyorsun. Bu millere bu fazla, millet bunun cevabını verir, göreceksiniz. 2023’te biz bu kaleleri yıkarız. Yüzde 12 aldığımız Çeşme’yi yüzde 45’e çıkarmışız, bu bize ümit verdi. Biz buralarda böyle oy aldıysak, Ödemiş’te, Tire’de rahat kazanırız diyorum. İzmir insanı kandırılıyor, İzmir insanı bunu kabul etmez” ifadelerini kullandı.

FOÇALILAR DENİZE GİRMEK İÇİN ALİAĞA’YA GİDİYOR
MHP’nin İzmir’deki tek belediyesi olan Aliağa hakkında konuşan Şahin, “Aliağa örnek gösterilecek çalışmalar yapıyor. Foça’dan inanın insanlar Aliağa’ya denize gidiyorlar. Başka bir şey söylememe gerek var mı? Bu Foçalı insanlara zulüm değil mi, hakaret değil mi? İnsanlar oradan çıkıyor, İZBAN’a biniyor Aliağa’ya gidiyor. Oradaki tesisler, plajlarda denize giriyor. Aliağa’nın 100 yıllık mezbeleliklerinin tamamı çözüldü. Aynı örneği ben Salihli için, Turgutlu için, Manisa için de veriyorum. İşten çıkarmalar ve arazi satışları, Kemalpaşa’da da oluyor, Ödemiş’te de oluyor, her yerde oluyor. Daha dün Karşıyaka’da sendikacı çalışanları işten çıkardılar. Yerel yönetimler adına böyle şeyler oluyor” dedi.

ZEYBEKÇİ’NİN O SÖZÜ O ANLAMA GELMEZ
Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’nin ‘İttifak olmasaydı İzmir’de birinci olurduk’ sözü hakkında açıklama yapan Şahin, “Zeybekçi bizim adayımızdı, kendisi ile çalıştık. O sözü o manaya gelecek bir söz değil. Bizi rahatsız edecek bir söz değil. Bizimle çalışmış olmaktan keyif ve güç aldı. O yanlış bir yansıma olmuş. Biz o konuda kendisiyle de konuştuk, öyle bir şey olma ihtimali yok. Bizim için öyle bir kelime kullanma ihtimali olamaz. Birlikte adım adım çalıştık çünkü” diye konuştu.

İŞSİZLERE KAPIMIZ AÇIK
Ülkemizdeki ekonomik durum hakkında konuşan Başkan Şahin, “İşsizlik çok kötü bir şey, insanın çalışmak isteyip çalışamaması ve ekonomik özgürlüğünün olmaması kadar kötü bir şey yok. Siz de takdir edersiniz ki ülkemizin durumu da ortada. Ben buna çok üzülen bir insan olarak, kapımızın işsizlere açık olduğunu ifade etmek isterim. Onun dışında ben bir şey söylemeye yetkili biri değilim. Kapımızın açık olduğunu, birçok insanımıza yardım etmeye çalıştığımızı söylemek isterim” açıklamasını yaptı.

 
İzmir'de feci kaza: TIR'ın altında metrelerce sürüklendi!
 
4 akrabasını öldürdü! İzmir'deki korkunç olayın perde arkası
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MHP li 14 Kasım 2019 Perşembe 15:20

Bir MHP li olarak İzmir de MHP yi temsil eden en üst makamdaki kişinin öncelikle İZMİR ile kan uyumunun olması İZMİR lilere hitap etmesi gerektiğini düşünüyorum

Yorumu oyla      5      5  
Cankuş 14 Kasım 2019 Perşembe 15:09

Adamın vizyon ve diksyonu İzmir de muhtarlık yapmaya bile yeterli değil ama MHP de İl Başkanı olmuş :)

Yorumu oyla      4      5  
ksk li 14 Kasım 2019 Perşembe 04:23

:) 20 ilçeyi alırız diyordun. tee Allam yaa

Yorumu oyla      4      5  
sabuncu 13 Kasım 2019 Çarşamba 19:52

Hayal gücü çok geniş

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 13 Kasım 2019 Çarşamba 16:09

freni,dingili,lastiği geçtim..araba dağılmış..

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım İzmir'de stat inşaatlarını gezecek
Eski Başbakan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, AK Parti İzmir ...
CHP'li Sındır: Çevre katliamlarına neden olan genelgeyi yürürlükten kaldırın!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin açıklama
MHP lideri Bahçeli, "Bölgesel ve küresel gelişmelerin sarpa sarıp ülkemizin ...
 
Binalardaki asbeste dikkat... CHP'li Polat'tan iki bakana 10 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, asbesti ...
Dikili'deki 'kişiye özel imar planı' meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’in ...
Erkan SEVİNÇ yazdı... Tunç Soyer’in tavrı?
Erkan SEVİNÇ yazdı... Tunç Soyer’in tavrı?
 
Erdoğan ABD'de: Gözler bugünkü kritik görüşmede!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti ...
İl yönetiminde flaş Karşıyaka kararları: Komisyon kuruldu, o isme artık görev yok!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleşti. Karşıyaka’nın Alaybey ...
CHP Bornova’da flaş gelişme: Mahallesinde kaybetti, seçimi iptal etti!
İlçe Başkanı Asım Güven, mahallesi olan Kazımdirik’te beyaz listede yer ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva