HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2019 Perşembe - 11:28

MHP’li Başkan Şahin’den '23 Haziran' çıkışı: İstanbul’daki İzmirlileri biz ikna edeceğiz!

İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran’da gerçekleşecek olan İstanbul seçimleri özelinde konuşurken, “Görünen o ki küresel emperyalizm hedefini İstanbul’a çevirdi. Biz de Cumhur İttifakı ortağımız Sayın Binali Yıldırım’a destek ve yardımcı olmak için tüm arkadaşlarımızla İstanbul’da olacağız. İstanbul’da nüfusu çok olan ilk 15 ilin başkanları gidecek. İzmir olarak biz de üstümüze düşeni yapacağız.  İstanbul’da MHP ile ilişkileri olan İzmirlileri biz ikna edeceğiz” dedi.

MHP’li Başkan Şahin’den  23 Haziran  çıkışı: İstanbul’daki İzmirlileri biz ikna edeceğiz!

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı'nda gazeteciler Fatih Yapar ve Aslı Eren'in konuğu oldu.

Gündeme dair önemli mesajlar veren İl Başkanı Şahin, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının iptal edilmesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Konak ilçesine milli mücadele döneminde şehit olan gazeteci Hasan Tahsin’in adının verilmesini öneren Başkan Şahin net ifadeler kullandı.

ARADAKİ FARK SONUCU ETKİLİYOR, ONUN İÇİN İPTAL EDİLDİ, BUNDA ANLAMAYACAK NE VAR?
Şahin YSK’nın İstanbul’daki iptal kararına ilişkin detaylı açıklamalarda bulunurken, “Bu hukuki bir karar. Bu karar üzerine tartışma yapmamız mümkün değil. Karardan memnun olduk. Biz de itiraz edenlerdendik. Saygı duyacağız. Çok tartışma var. Çünkü çok tartışma olması isteniyor. Bir yerlerden düğmeye basıldı ve ortalık toz duman! Herkes bir açıklama yapıyor ama hukuki gerekçe sorulmuyor. İptal gerekçesi olarak iki partinin arasındaki oy farkı 13 bin 750… Bu sayıyı karşılayan problem Büyükşehir’de olduğu için iptal edildi. Bizim Maltepe’de de itirazımız vardı. İtiraz ettiğimiz sandıklar oy sayısına yetmiyordu. Yani sonucu değiştirecek sayıyı karşılamıyordu, itirazımız reddedildi. Büyükşehir’deki fark da karşılanıyor. Bunda anlamayacak ne var?” dedi.

150 BİN OY DAHA FAZLA ALACAKLAR!
‘Bu karar siyasi mi?’ sorusunu yanıtlayan, “Siyasi bir karar olur mu efendim! Bu karar hukuki bir karardır. Bunu bizim anlatmamıza müsaade etmiyorlar. Bunu ABD, Almanya, Fransa, AB, PKK, HDP, CHP anlatıyor, bir tek biz anlatamıyoruz. Bu toz duman arasında bizim anlatmamızı dinleyen yok. İş İstanbul seçiminden de Türkiye seçiminden de çıkmış. ABD açıklama yapıyor, ‘Bunu bir kenara not ettik’ diyor. Biz de seni bir kenara not ettik ABD! Bizi adam yerine koymayan AB kararlarımızı not ediyormuş! YSK’nın verdiği karar son merci. ‘Seçimi İmamoğlu’ndan alıp Binali Yıldırım’a veriyorum’ demedi ki! ‘Bir daha seçim yapılacak’ diyor. TKP aday çıkarmıyor. Tüm benzemezler bir daha bir araya geliyor. Hepsi CHP’ye destek vereceğini söylüyor. 150 bin oy daha fazla geliyor. 150 bin oy daha fazla alacaklar” diye konuştu.

CHP’Lİ BELEDİYELERE: SANA NE!
CHP’nin iktidarda olduğu ilçelerdeki belediyelerin sosyal medya hesaplarından yaptığı 23 Haziran paylaşımlarını değerlendiren Şahin, “Bu çirkinliktir! Buraya gelmeyin kabul etmiyoruz diyor. Sana ne! Saygısızlık ediyorlar. Kampanya sadece Türkiye’de başlamadı, dünyada başladı. Hayırdır! ABD’den başladı kampanya. Tüm Türkiye, Türk düşmanları başladı. Rahatsızlığımız budur. Biz kendi aramızda seçimi yenileriz, yapmayız, ama bu düşmanlarımızı ilgilendiren bir konu değil. Bizim düşmanlarımız topa girerse bu defa bir şaşırır, ‘ne oluyor?’ deriz” ifadelerini kullandı.

İZMİR OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Şahin 23 Haziran’da Yıldırım’a destek olacaklarını açıklarken, “Görünen o ki küresel emperyalizm hedefini İstanbul’a çevirdi. Biz de Cumhur İttifakı ortağımız Sayın Binali Yıldırım’a destek ve yardımcı olmak için tüm arkadaşlarımızla İstanbul’da olacağız. Hemşeri derneklerinin yoğun olduğu ilk 15 il başkanı seçimi İstanbul’da geçirecek. Yani İstanbul’da nüfusu çok olan illerin başkanları gidecek. Özellikle Karadeniz illerindeki başkanlar destek olacak. İzmir olarak biz de üstümüze düşeni yapacağız.  İstanbul’da MHP ile ilişkileri olan İzmirlileri biz ikna edeceğiz” diye konuştu.

HASAN TAHSİN OLARAK DEĞİŞMESİ MİLLİ MÜCADELEDEN 100 YIL SONRA ANLAM İFADE EDER!
Konak ilçesinin isminin Hasan Tahsin olarak değiştirilmesini geçtiğimiz günlerde teklif eden Şahin konuyla ilgili açıklama yaparken, “Kurtuluş Savaşı dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadeledir. 15 Mayıs’ta rahmetli Hasan Tahsin ve arkadaşlarının Yunan’a karşı attığı ilk kurşunla başlamıştır. O ilk kurşunla başlayan milli mücadele düşmanın denize dökülmesiyle son bulmuş ve bugünkü sınırlarımız çizilmiştir. Biz de ilk kurşunun atıldığı Konak meydana verilmiş bir isim. Biz ilçenin Hasan Tahsin ilçesi olmasını talep ediyoruz. Milli mücadelenin 100’üncü yılı kutlanırken bu ilçenin adını Hasan Tahsin yaparsak emperyalizme karşı ayakta olduğumuzu göstermemiz bakımından bir mana ifade eder. Konak meydan ismi! Oraya bir şey demiyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEKLERİ VAR!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un, ‘Yıllardır Hasan Tahsin’i anma etkinliklerinde MHP’lileri hiç görmedim’ açıklaması karşısına konuşan Şahin, “Amacımız belediye başkanımızla, kaymakamımız, valimiz, içişleri bakanımızla, STK’larımızla destek ziyaretleri gerçekleştirmektir. Amacımız bunlarla karşı karşıya gelmek değil. Kimin ne dediğinin çok önemi yok. Biz haklı bir gerekçeyle yola çıkıyoruz. İlçelerin milli kahramanlarının adıyla anılmasının Türkiye’de örnekleri var” ifadelerini kullandı.

KABUL EDERSE BATUR’U ZİYARET EDECEĞİM SONRASINDA DOSYA HAZIRLAYACAĞIM
Şahin ayrıca, “Sayın Batur’u ziyarete gideceğim. Kabul ederse önümüzdeki hafta gideceğim. Öncelikle genel başkanımıza, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanına dosyayı götüreceğim. Sonrasında milletvekillerimiz vasıtasıyla mecliste gündeme gelmesini sağlayacağım” dedi.

ANLAŞMAMIZA TERS BİR DURUM YOK
Cumhur İttifakı kapsamında partisi ile AK Parti arasındaki ilişkiyi özetleyen Şahin, “Seçimlerde seçilen meclis üyeleri 31 Mart sonrasında istifa ederek kendi partisine geçecekti. Bunda bir sıkıntı yok. Anlaşmamıza ters bir durum yok” mesajını verdi.

YALAN SÖYLEYECEK ADAM DEĞİLDİR!
AK Partili Nihat Zeybekci’nin, ‘İttifak olmasaydı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştim’ şeklinde bir ifade kullandığının geçtiğimiz günlerde iddia edilmesine değinen Şahin, “Zeybekci ile o gün görüştüm. Zeybekci saygı duyduğumuz birisidir. Çok yakın çalıştık. Biz ondan memnunduk o da bizden memnundu. Kendisi ile görüştüm. Bana ‘bu şekilde anlaşılacak bir şey söylemedim’ dedi. Kendisi yalan söyleyecek bir adam değildir. ‘Zaten ben de inanmamıştım efendim’ dedim. İttifakın bitmesini isteyenler var. ABD, Almanya, TKP, PKK, CHP, İP var! Ama bir de bütün bunlar var biri daha var. Bizim içimizde olup, bizdenmiş gibi davrana FETÖ’cüler var” dedi.

BAYRAKLI’DA 2 DÜĞÜN SALONU ÜCRETSİZ OLDU, TEŞEKKÜR EDİYORUM
Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi MHP’li Muhammet Şahin’in önerisi üzerine Ümit Boz ve 75’inci Yıl düğün salonlarının yardıma muhtaç kişilere ve şehit ile gazilerin üçüncü dereceye kadar yakın akrabalarına ücretsiz olmasını değerlendiren İl Başkanı Şahin, “Bayraklı Belediye meclisinde MHP’li arkadaşımızın önerisiyle belediyeye ait düğün salonlarının bazılarında yeni bir karar alındı. Muhtardan ‘yardıma muhtaç belgesi’ getirildiğinde ücretsiz yararlanma ve şehit ve gazi ailelerinden ise üçüncü dereceye kadar yakın olanlarına ücretsiz olacak. Ben buradan Bayraklı Belediyesi’ndeki ülkücü arkadaşlarıma, meclis üyelerine ve Bayraklı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Biz her zaman kamuya, millete, İzmir’e faydalı olacak bir muhalefet yaparız. Bizden başka bir şey beklemek abesle iştigaldir. Bizim arkadaşlarımız başka türlü zaten davranamaz” ifadelerini kullandı.

 
Polenler insanı sersemletiyor!
 
İzmir'de iki gencin ölü bulunmasında sır perdesi kalkıyor
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mayıs 2019 Cuma 08:19

:)))))) bu adam milliyetçi mi? :))))

Yorumu oyla      6      5  
Bir ikna eder ki şaşarsınız! 9 Mayıs 2019 Perşembe 20:51

İzmir'dekileri ikna ettiği gibi ikna edecekmiş. Laf ola beri gel.

Yorumu oyla      4      5  
Kaptan Arif 9 Mayıs 2019 Perşembe 16:48

Laf olsun tekne dolsun. Sen babanı bile ikna edemezsin be arkadaş.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli göçmenler 9 Mayıs 2019 Perşembe 16:35

koskoca il başkanı olmuşun hala 4 oyu kullanmış halka 3 doğru biri yanlış olmuş aynı zarfın ilçinde nasıl oluyorda bu zihniyete inanıyosun anlamak mumkun değil .

Yorumu oyla      14      5  
adagideli 9 Mayıs 2019 Perşembe 15:46

Bir önceki seçimde izmirde AKP tek başına yüzde 36 alırken sizin bu seçimde sunuduğunuz destek ve üztün ikna kabiliyetiniz sayesinde yüzde 38 i yakaladı. İzmirdeki üstün başarınızın İstanbuldaki İzmirliler tarafındanda es geçilmeyeceğini tahmin ediyoruz.size güveniyoruz.yaptılarınız yapacaklarınızın teminatıdır.:)

Yorumu oyla      14      5  
İzmirli 9 Mayıs 2019 Perşembe 14:20

Şu MHP yi anlamıyorum.AKP nin bir numaralı savunucusu oldular.Sizin partiniz yokmu kardeşim.Yenilmeye doyamayacaksınız.

Yorumu oyla      19      5  
Işık Dikicigil 9 Mayıs 2019 Perşembe 14:02

ABD YE ÖYLE BİR TEPKİ VERMİŞİZKİ... BİN PİŞMAN OLMUŞ ABD . RAHİP KRİZİNDE Kİ TEPKİDEN BİN MİSLİ TEPKİ VERMİŞİZ. ABD GERİ ADIM ATMIŞ . :)

Yorumu oyla      17      5  
Gürkan 9 Mayıs 2019 Perşembe 12:34

Yahu İstanbul'u AKP alsaydı tüm itirazlar reddedilir, sonuç çoktan belli olurdu ama tam tersi bir durum olunca işin rengi değişti. Milleti aptal zannetmeyin. Dış güçler masalı da artık yemiyor. Kamera önünde dış güç deyip, sonra da "dış güçlerin" ayağına ben gitmiyorum.

Yorumu oyla      21      5  
Dışarıdan göz 9 Mayıs 2019 Perşembe 11:57

İzmirde ikna etiğin gibi ise hemen git bence

Yorumu oyla      18      5  
Bülent ışık 9 Mayıs 2019 Perşembe 11:54

Itiraz ettiğiniz sandıklar oy farkına yetmiyordu o zaman niçin itiraz ettiniz Maltepe'de?

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de iki başkanının ‘insan kaçakçılığı’ndan tutuklanmasına MHP’den açıklama!
MHP Karaburun İlçe Başkanı Fatih Zorlu ile Ülkü Ocakları Karaburun İlçe ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD Dışişleri Sözcüsünün seçimle ilgili ...
Kılıçdaroğlu'ndan '23 Haziran' mesajı: İzmir'in desteği çok önemli!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara'da partisinin ...
 
İYİ Partili Çıray’dan YSK’ya tepki ve 23 Haziran mesajı
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, YSK'nın iptal kararının ...
AK Parti'de 'Beka' yerine 'Türkiye ittifakı'
AK Parti, yenilenmesine karar verilen İstanbul seçimleri kampayasında ...
AK Partili Yavuz'dan Şahan Gökbakar'a yanıt
AKP'li Ali İhsan Yavuz kendisini "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Yeni seçimin masrafını YSK ödesin!
Mehmet KARABEL yazdı... Yeni seçimin masrafını YSK ödesin!
Binali Yıldırım'dan YSK kararı ile ilgili yeni açıklama
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "İş ...
YSK'dan Kılıçdaroğlu hakkında flaş açıklama!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kınandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva