HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Nisan 2018 Cuma - 14:38

MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Acar: Figüran olmak istemiyorum!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile arasında ağabey-kardeş hukuku olduğunu söyleyen Acar, meclis oturumlarına gelmemesi için, “Özel bir sebebi yok. MHP olarak çok yetersiz durumdayız. Etki de söz konusu olmuyor. Sürecin kontrolü bizde değil. Figüran olmaktansa gelmiyorum” dedi.

MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Acar: Figüran olmak istemiyorum!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İzmir’deki temsilcisi konumunda olan ve tek kamu koltuğunda oturan Belediye Başkanı Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne katılmama sebebi hakkında konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile arasında kişisel bir sorun olmadığını vurgulayan Başkan Acar ayrıca AK Parti’nin zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetiminde olmayan ilçelere destek noktasında ayrımcılık yapıldığını ifade etmesini kendisi özelinde değerlendirdi.  

Acar ayrıca partisinin AK Parti ile oluşturduğu ‘Cumhur İttifakı’ üzerinden açıklama yaptı.

FİGÜRAN OLMAKTANSA GELMEYİ TERCİH ETMİYORUM
Büyükşehir Meclis toplantılarına katılmayan Acar, duruma açıklık getirdi. Acar, “Özel bir sebebi yok ama biz MHP olarak çok yetersiz durumdayız. Çok fazla etki de söz konusu olmuyor. Sürecin kontrolü bizde değil. Orada figüran olmaktansa işlerimizin yoğunluğundan dolayı meclise gelmeyi tercih etmiyorum” dedi.

AĞABEY-KARDEŞ HUKUKUMUZ VAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile arasında bir soğukluk olup olmadığıyla ilgili konuşan Acar, “Bizim tartışmalarımızın hiçbiri kişisel değil. Belediyecilik anlamında doğal olarak fikir ayrılığı olacak. Aziz Başkanımız neticesinde İzmir’imizin büyükşehir belediye başkanıdır. Makamına saygımız vardır. Ağabey-kardeş hukukumuz var. Ama belediyecilik anlamında farklı fikirler olacak. Tartışmamız da kavgamız da hizmet noktasında. Kişisel bir sorunumuz olamaz” açıklamasında bulundu.

AYRIMCILIK İDDİASINI ALİAĞA ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRDİ: ‘YETİŞEMEDİĞİ DURUMLAR VARDIR’
AK Parti’nin, CHP’li olmayan belediyelere ayrımcılık yapıldığını zaman zaman iddia etmesini Aliağa özelinde değerlendiren Acar, “Genel anlamdaki konumu bilemem. Biz anlayışımızı 4 yıldır yineliyoruz. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi de Aliağa da bizim belediyemiz. İkisi birbirinden farklı değil. Amaç hizmet etmektir. Burada büyükşehir Aliağa diye bir belediye ayrım söz konusu değil. Bizim eksiğimizi büyükşehir tamamlayacak Büyükşehir Belediyesi’nin eksiğini biz tamamlayacağız. Birbirinden farklı iki kurum görmüyoruz. Aynı amaca hizmet eden iki kurum ve çözüm ortağı olarak görüyoruz. Az hizmet yaptı çok hizmet yaptı noktasında değiliz. Herkesin kendine göre mazeretleri vardır. Yetişemediği durumlar vardır. Bu bizim için de geçerli. Mühim olan birbirimizin eksiğini kapatabilmemizdir. Bizim ortak derdimiz İzmir halkına hizmet etmektir. Nerede açık varsa hep birlikte kapatmaya çalışacağız” dedi.

‘KARŞIYAKA’YA ŞUNU YAPIYORSUN, BANA YAPMIYORSUN’ DİYEMEM
Acar, “Bakış açımız farklı. Bütçesini biliyoruz ama kalemlerin ne şekilde dağıtıldığını bilmiyoruz. Şimdi şunu diyemem; Karşıyaka’ya bunu yapıyorsun bana yapmıyorsun… Bunu diyemem. Bilmediğim bir konu. Gönül her zaman daha fazlasını ister. Bize yapılan acaba diğer belediyelere daha mı az, daha mı fazla bilmiyorum. Bunun takdirini millet yapıyor. Biz ilçe belediyesi olarak hükümet, bakanlık, büyükşehirden daha fazla ne alabiliriz, ilçemize ne katkı koyabiliriz, bunun derdindeyiz. İkimizin de ortak sorunları ve hedefi var. Caddemizdeki sorun bizi de Büyükşehir Belediyesi’ni de bağlıyor. Rakip olmamız mümkün olabilir mi hiç? Milet bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi mi, Aliağa mı yaptı demez. Milletimizin tek derdi var, hizmet” diye konuştu. 

CUMHUR İTTİFAKI İÇİN: LİDERLER KARAR VERİR, BENİ İLGİLENDİREN ALİAĞA’YA HİZMETTİR!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında oluşturulan ve ardından yasalaşan ‘Cumhur İttifakı’ hakkında açıklama yapan Acar, “Ben yerel yöneticiyim. Bunların kararlarının mekanizmaları bellidir. Liderler karar verir. Açıklamalar kamuoyuna yapılmaktadır. Millet yönünden karşılığını bugünden göremeyiz, seçim zamanı görürüz. Onu bilemem. Beni ilgilendiren konu samimi söylüyorum bir belediye başkanı olarak Aliağa’nın sorunlarıdır. Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Cumhur ittifakına bir yasal düzenleme geldi. Milletimize hayırlı olsun. İnşallah iyi olur. Takdiri millet yapacak” ifadelerini kullandı.

 
Rekor düşüş: Benzin uçtu, satışlar anında çakıldı!
 
'Büyükşehir Sahada' vatandaşlarla buluşuyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eski Serkancı 14 Nisan 2018 Cumartesi 22:56

MHP yi beyenmiyorsa daha etkili bir partiye gitsin. Bahçeliyi beyenmiyordu, korsan kongreye araç kaldırdı. sonra gitti bahçelinin yanına koştu. neden koştu. dosya kabarık ondan. sen zaten mhpyi hiç yeterli bulmsdınki git başka partiye

Yorumu oyla      9      5  
reis 35 14 Nisan 2018 Cumartesi 16:11

Herkesi memnun etmek mutlaka mümkün değildir önemli olan çoğunluğun ne söylediği .

Yorumu oyla      9      5  
Aliağalı 13 Nisan 2018 Cuma 17:27

Aliağa da ak parti ve MHP el ele vermeli

Yorumu oyla      11      9  
Aliağalı 13 Nisan 2018 Cuma 16:49

Sayın Acar; altında kalmak istemediği ve yönetemediği her krizde Aziz Başkanı hedef alırdı. Abisi mi, düşmanı mı bir türlü anlamadık. Daha DÜN, YAPMADIĞINIZ VEYA BECERİP YAPAMADIĞINIZ VEYA OYALAYIP YAPMAYACAĞINIZ VE YA ÖNEMSEMEDİĞİNİZ ASLİ İŞER'İNİZİ HATIRLATMAK İSTERİM. diyen Acar, bugün yine koşulsuz kardeş modunda. Bu halet-i ruhiyeyisinin perde arkasını da bir ara açıklayıverse, biz de rahatlayacağız. Sıkıştı mı; beceriksizlik ithamları, ilçeyi terket nidaları atan Başkanın hizmet kisvesi altındaki med cezirleri kabak tadı verdi. Ayrıca, büyükşehirin meclisinde de partisini ve Aliağa'nın haklarını savunmak görevi yok mu? Bu FİGÜRANLIKSA belediye başkanlığının da BAŞ ROL olmadığı kesin! Hakkımızda hayırlısı...

Yorumu oyla      11      7  
Tam 35 13 Nisan 2018 Cuma 15:27

Ak parti ile MHP el ele verdiğinde İzmir''de çoğu ilçe belediye başkanlıklarını alabilir

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı kursiyerlerden muhteşem performans
Buca Belediyesi, Bucalıları sanat ve müzikle buluşturmaya devam ediyor.
Bornova’da mutluluğa engel yok
Üniversite öğrencileri ve cihazla duyabilen işitme güçlüğü çeken çocuklar ...
Bucalı kadınlardan tasarruf buluşması
Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) İzmir İş Kadınları Derneği (İzikad) ile ...
 
Konak'ta el emeği, göz nuru sergi: Başkan'a çok özel hediye
Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı ...
Bornova, 23 Nisan'a hazırlanıyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçedeki özel okul eğitimci ve yöneticileriyle ...
İzmir'in o ilçesinde çifte bayram: Santra Kılıçdaroğlu'ndan!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin maliyetinin yüzde 75'ini karşılayarak ...
 
Aliağa'da muhtar buluşması: Başkan'a asfalt teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, peşpeşe muhtar toplantıları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu çocuklar kim, bilseniz şaşırırsınız?
Mehmet KARABEL yazdı... Bu çocuklar kim, bilseniz şaşırırsınız?
Konak'ta gurur temeli: Dev tesis yola çıktı
Konak Belediyesi’nin Gültepe’de temelini attığı yatırımlara bir yenisi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva