HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2018 Cuma - 13:14

MHP Karşıyaka aşure dağıttı

Kültürel etkinlikleriyle göz dolduran MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Aşure Günü etkinliğine de imza attı. Karşıyakalıların ve partililerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik öncesinde Kur’an okundu.

MHP Karşıyaka aşure dağıttı

Siyasi faaliyetlerinin yanında, kültürel etkinliklere de büyük ağırlık veren Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı, bu etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, İZBAN Yanındaki parkta ‘Aşure Günü’ düzenledi. Karşıyakalıların ve partililerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikle ilgili bir açıklama yapan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, ilk dönem İslam tarihinde pek çok önemli hadiseler meydana geldiğini, bunlardan bir kısmının tarih sayfalarında kalırken, bazılarının bugün dahi etkisini ve canlılığını koruduğunu, Yezid döneminde meydana gelen ve peygamberimizin Torunu Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi, yani ‘Kerbela Olayı’nın da bunların önemlilerinden olduğunu söyledi. Etkinliğe Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Yönetim Kurulu, Kadın Kolları üyeleri, Balçova ve Tire Badın Kolları Başkan ve üyeleri, partilerle, Karşıyakalılar katıldı.

İSLAM’DA ZORLAMA YOKTUR
İslam Dini’nin insanların  bir birlerini sevmelerini tavsiye ettiğini vurgulayan Başkan Yılmaz,  “Dinimiz, insanların haksız yere birbirlerini öldürmelerini asla benimsemez. İslam dini bu prensibi kabul etmiştir. Zaten adının da barış anlamında İslam olması bunu açıkça göstermektedir. İslam da, dini kabul etme noktasında zorlama yoktur. Ancak, başkaları size saldırdığında savunma hakkınızın olduğunu belirtmektedir ki, bu da İslam’ın benimsediği bir prensiptir.  İşte İmam Hüseyin’in gerçekleştirmiş olduğu Aşure Olayı’nı da bu çerçevede değerlendirmek gerekir” diye konuştu.

 AŞURE KIYAMDIR
Aşure Olayı’nın 10 Muharrem 61/680 Yılında Emevi rejimine karşı savunma savaşı olayı olarak gerçekleştirilmiş bir savaş olduğunu dile getiren Başkan Akif Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zorba, adaletsiz ve bozuşmuş Ümeyye rejimine karşı İmam Hüseyin’in gerçekleştirmiş olduğu savunma savaşının felsefesini Kur-an Ayetleri ışığında temellendirmek ve değerlendirmek gerekir. İslam’ın temel prensiplerinden biri olan barış ve savunma savaşı dışında İslâm’da savaş yasaklanmıştır. Her hangi bir saldırı karşısında kişinin kendini savunması, tabii ve bir o kadar da yasal bir haktır. İmam Hüseyin’in  Emevi rejimine karşı kıyamı bu bağlamda ele alınmalıdır.”CAN KARDEŞLİĞİ
Ancak, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişte yaşanmış, trajedik bir hadise olan Kerbela Olayı’nın hurafelerden, yalan yanlış bilgi ve haberlerden arındırılmasını, söz konusu elem verici olayın İslam dünyasında artık kanayan bir yara olmamasını diliyoruz. İslam toplumu ( Şia- Sünni, Alevi-Sünni ) arasında bir ayraç vazifesi görmesi yerine birleştirici bir unsur vazifesi görmesi gerektiği kanaatindeyiz. Artık, geçmişte olduğu gibi Kerbela Olayı’ndan dolayı her iki toplumun bir birlerini suçlama, dışlama yerine birbirlerini anlamalarının dini bir vecibe olduğu inancındayız. Her iki toplumun da geçmişten miras aldıkları kavgaları, ayrılıkları günümüze ve gelecek nesillere aktarmak yerine gelecek nesillerin ‘Can Kardeşliği’ için karşılıklı konuşma zamanının geldiği, hatta geçtiği düşüncesindeyiz.”SOSYAL KAYNAŞMA SAĞLANIYOR
Açıklamanın ardından, Karşıyakalılar aşurelerini kaşıklarken, güzel sohbetlerin ve kaynaşmanın olduğu da gözlerden kaçmadı. Karşıyakalılar, MHP İlçe Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği kültürel faaliyetlerin toplumun birlik, beraberliğine ve kaynaşmasına önemli katkı sağladığını da dile getirdiler.

 
FETÖ soruşturmalarının bir numaralı ismiydi: Yetkileri alındı!
 
Dakika, dakika... Kasırga, İzmir'i böyle vuracak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'2001’e göre daha ağır bir krizle karşı karşıyayız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Abant'ta gerçekleştirilen CHP TBMM ...
İYİ Parti, İzmir’i neden açıklamıyor?
Geçtiğimiz haftalarda 54 ile başkan atayan genel merkezin İzmir için herhangi ...
Kılıçdaroğlu'nun doğduğu ev yandı!
Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde, köylüler tarafından ...
 
CHP'de adaylık ücretleri belli oldu!
2019 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için CHP'de belediye ...
Erdoğan'dan ittifak mesajı: Tabanıma anlatamam!
Yerel seçimlerde ittifak ve MHP'nin af teklifine değinen Erdoğan, "Bahçeli ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sanki, Gandi de gitmesini istiyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Sanki, Gandi de gitmesini istiyor!
 
CHP İzmir'de başkanlarla seçim zirvesi!
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın çağrısı üzerine ilçe başkanları yarın (cuma) ...
AK Gençlik İzmir'de binlerce gence ulaştı
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, eğitim için ilk defa kente gelen öğrencilere ...
Meclis Başkanı Yıldırım'dan kritik af açıklaması!
Yıldırım, pazar günü geldiği Özbekistan'da Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva