HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2018 Cuma - 11:19

MHP İzmir’in yeni listesinde dikkat çeken isimler!

Genel merkez milletvekili aday listesini belirledi. İzmir’de uzun yıllardır ilk sıralara yazılan Vural ve Tanrıkulu liste dışında kaldı. İki ismin yerine akademisyen Prof. Dr. Kalyoncu ve 7 kez idam cezasına çarptırılan Ünal Osmanağaoğlu’nun kardeşi olan MYK Üyesi Tamer Osmanağaoğlu’na yer verildi.

MHP İzmir’in yeni listesinde dikkat çeken isimler!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenirken partiler milletvekili listelerinde gösterecekleri adaylar üzerinde yoğun bir mesai harcıyor.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) 21 Mayıs günü iletilecek listeler için en hızlı davranan AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakı’nı kuran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oldu.

- MHP’DE ADAY LİSTELERİ NETLEŞTİ: İZMİR’DE SÜRPRİZ!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ülke genelinde birçok ilde sürpriz değişiklikler yaparken İzmir’deki liste de ezber bozdu.

1999 yılından itibaren her seçimde İzmir’den aday gösterilen Milletvekilleri Oktay Vural ile Ahmet Kenan Tanrıkulu bu kez liste dışında kaldı. MHP Lideri İzmir’de köklü değişikliğe giderken listede öne çıkan isimler de vardı.

BİRİNCİ SIRA KALYONCU’NUN
Birinci bölgenin birinci sırasında Ege Üniversitesi’nde Rektör eski Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kalyoncu yer aldı.  Kalyoncu’nun arkasındaki sıraya teşkilatta uzun yıllar çalışmış Selahattin Şahin yazıldı. Üçüncü sırada ise Yeşilyurt Devlet Hastanesi Başhekim eski Yardımcısı doktor Cihan Arslan yer aldı. Birinci bölge listesine ayrıca, Merkez Yönetme Kurulu (MYK) Yedek Üyesi Hasan Zerek, İzmir Ticaret Odası Meclis eski Üyesi, iş insanı Erol Eroğlu yazıldı. Listenin son sıralarında genç isimlere yer verildi. İzmir Ülkü Ocakları eski Başkanı Bilgehan Ağbaba da listede yer aldı. 

KADIN ADAYLAR...

Listede tek kadın adaylar olarak Fulya Güzelocak ve Saliha Gülce Gökçe yer aldı. 

İKİNCİ BÖLGE BİRİNCİ SIRADA OSMANAĞAOĞLU İSMİ DİKKAT ÇEKTİ!
İkinci bölgenin birinci sırası Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kemal Türkler cinayeti ve Bahçelievler’de öldürülen 7 TİP’li gencin faillerinden, 7 kez idam cezasına çarptırılan Ünal Osmanağaoğlu’nun kardeşi olan MYK Üyesi Tamer Osmanağaoğlu’na ayrıldı. Osmanağaoğlu genel merkez kontenjanı olarak görüldü.

İkameti İzmir’de görülen fakat uzun yıllardır Ankara’da yaşayan Abdülkadir Bektaş ikinci sırada aday olarak gösterildi. Bergama Devlet Hastanesi eski Başhekimi ve 3 dönemdir adaylık yarışı içine giren Yalçın Koçyiğit ise üçüncü sırada kendine yer buldu. Bornovalı iş insanı ve 2015 Haziran seçiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yolunu tutan fakat yenilenen Kasım seçimlerinde seçilemeyen eski milletvekili Murat Koç da dördüncü sıraya yazıldı. Ülkü Ocakları Genel Başkan eski Yardımcısı Ebubekir Sıddık Korkmaz da Koç’tan sonraki sırada yer aldı. Ödemiş Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ederek aday adayı olan Ceyhun Kınlı da listede kendine yer buldu. Ayrıca listede uzun yıllar il yöneticiliği yapmış Taşkın Işık, Cumhur Bulut gibi isimler arka sıralara yazıldı. Son sıralar yine genç isimlere bırakıldı.

VURAL VE TANRIKULU GİTTİ, YENİ LİSTE NASIL KARŞILANDI?
Uzun yıllardır Vural ve Tanrıkulu’na ön sıraların ayrılması teşkilatta rahatsızlık yaratmıştı. İki ismin İzmir’de yeterince çalışmalara katılmadığı öne sürülüyordu. Partinin yereldeki dengeleri kentteki yeni listede değişiklik olmasını arzuluyordu. Fakat bu denli bir köklü revizyonun beklenmediği öğrenildi. İzmirli ve teşkilatta emeği olan isimlerin ön sıralarda daha çok yer alması gerektiğine inananların sayısının bir hayli fazla olduğu belirtildi. Yeni listenin teşkilatta çok sevinçle karşılanmadığı ifade edildi.

KARATAŞ VURAL VE TANRIKULU’NA TEŞEKKÜR ETTİ ‘İDDİALIYIZ’ DEDİ
İl Başkanı Necat Karataş ise yeni liste sonrasında yaptığı açıklamada, “Ahmet Bey ve Oktay Bey uzun yıllar İzmir’de milletvekilliği yaptı, partimizi temsil etti, hizmet ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu seçimlerde yeni listeyle birlikte alanlarda olacağız, çalışacağız. Hayırlısı olsun. İddialıyız. İddialı olmayan siyasi parti seçime girmez” dedi.

Uzun bir süredir ilçelerde, alanda çalışma yaptıklarını belirten Karataş, listede kesinleşen adayları ile birlikte çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Başkan Karataş, "İnşallah 24 Haziran'da da başarılı bir sonuç elde edeceğiz" diye konuştu.

Listede, İzmir dışından yer alan isimlerin olmasını da değerlendiren Karataş, şunları söyledi: "İkinci Bölge 1'inci sıraya yazılan ülkücü hareketin mensubu, dava arkadaşımızdır. Tabanımızı, seçmenimizi etkileyecek herhangi bir durum söz konusu değil. Bu tür şeyler bizi etkilemez. Gelenlerin hepsi ülkücü. 1'inci sıradaki Tamer bey harici hepsi İzmirli arkadaşlarımız. Teşkilatımızdan herhangi bir memnuniyetsizlik olacağı kanaatinde değilim. Uyum içerisinde çalışacakları kanaatindeyim" dedi. Necat Karataş, Ankara Bahçelievler olayına karştığı gerekçesiyle yargılanan Ünal Osmanağaoğlu'nun kardeşi Tamer Osmanağaoğlu'nun 2'inci bölge birinci sırada yer almasına dair, şu değerlendirmede bulundu: "MHP'de siyaset yapan herkes, 49 yıllık şanlı geçmişine yaraşır siyasetçidir."

 
İzmir'de üvey kızını istismar etmişti: Mahkeme tacizciye acımadı!
 
İşte Bahçeli'nin af önerisinin arka planı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Üzülmeyin 18 Mayıs 2018 Cuma 16:36

Üzülmeyelim çünkü seçeneğimiz artık var.İyi Parti ben yok biz varız o halde hep bir araya gelir bu ülke için herşeyin en güzelini yaparız diyor.Sayın Oktay Vural ve Tanrıkulu seçilemeyecek sıra bile olsa yazılmalıydı.

Yorumu oyla      11      7  
İPli Galip 18 Mayıs 2018 Cuma 16:13

Nejat başkan ülkücüleri tanımıyor herhalde izmirli olan kim buradan aday? 1. bölge profosor kaç yıllık izmirli kadir bey diyarbakırlı izmire bayramlarda bile gelmez. dr olan var sadece bergamanın ve izmirin gururu. başka tabanın onyaladığı kimse yok. kendisi yaptıysa bu listeyi şehrine ve teşkilatına ayıp etmiş demektir

Yorumu oyla      14      6  
60. sıra 18 Mayıs 2018 Cuma 14:40

demek bizi bunlara kurban etmek için aday yaptırdın bşkan. 65 kişiye günah deyil mi???? kendin adayım çok diye övünmek içinmi yaptın. genel merkeze suç atıyorsun ama olan senin planındırbuiş

Yorumu oyla      10      6  
KaraKurt 18 Mayıs 2018 Cuma 13:51

başınızdakinler izmirli ülkücülere sahip çıkmayınca genelmerkezde istedğini yapar kontenjanaları sıralar

Yorumu oyla      11      5  
Erdem R. Kazmaz 18 Mayıs 2018 Cuma 13:27

Ali Peynirci yok listede sebebini merak ediyoruz. tanımadığımız insanlar var ama Ali peynirci yok. izmir de mhp ilbaşkanlığı niye var.kapatın ankara nasılolsa atama yapıyor

Yorumu oyla      11      5  
eski Ülkücüyüz 18 Mayıs 2018 Cuma 13:07

Demek izmirde mhpli yok. adama sorarlar ilbaşkanı altı yıldır görevdesin hiçmi izmiri temsiletçek adam çıkarmadın. aynı il yirmiyıldır görevde durum daha kötü.

Yorumu oyla      11      6  
Seyhan Yurteri 18 Mayıs 2018 Cuma 12:33

şöyle yapın izmirli mhpliler. gidin seçime son bir yıl kala izmire gelin. izmire yeni yerleştik deyin. en güzel sıraları kapın. tanrıkulu vural geleneği sürüyor. isimler değişti. üst sıraların izmir teşkilatlarıyla alakası yok. izmir e hangi gözle bakıyorlar il başkanı cevap vermelidir

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Doğruyol: İzmir hak ettiği yatırımı alamadı
İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayı Ahmet Doğruyol, tüm engellemelere ...
MHP'den 13 milletvekili listeye giremedi
MHP'nin milletvekili seçimleri için açıkladığı aday listesinde, mevcut ...
Altan Tan o partiden aday oluyor!
Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, ...
 
CHP'de 50 milletvekili liste dışı!
CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde aday olarak göstereceği milletvekili listesi ...
'Çözüm süreci gündemimizde yok'
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik'in 'Seçimden sonra yeni bir ...
MHP'de İstanbul ve Ankara'da kimler liste başı?
MHP'nin 27'nci Dönem milletvekili aday listesi açıklandı. MHP Genel Başkan ...
 
MHP’de aday listeleri netleşti: İzmir’de sürpriz!
MHP’nin milletvekili aday listesi belli oldu. İzmir’de geçmiş dönemlere ...
Bakan Soylu'dan, İnce'nin Demirtaş ziyaretine eleştiri
İçişleri Bakanı Soylu, "Diğer cumhurbaşkanı adayları da sıraya girmişler ...
AK Parti aday adayı Delican: İzmir’in potansiyeli çok yüksek
AK Parti İzmir eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Bülent Delican kentin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva