HABERLER>POLİTİKA
25 Eylül 2015 Cuma - 16:15

MHP İzmir bayramlaşmasında hedef AK Parti ve HDP

MHP İzmir İl Teşkilatı, bayramın ikinci gününde bir araya geldi. Partinin bayramlaşmasında konuşan İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti milletvekili Binali Yıldırım’ın ifadelerini eleştirirken, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Oktay Vural terör olayları nedeniyle AK Parti ve HDP’ye yüklendi. İçlerinde HDP İzmir milletvekili Müslüm Doğan’ın da yer aldığı seçim hükümetinden HDP grubunun istifa etmesini değerlendiren Vural, “Bu iktidar neden hükümetin önüne o tezkereyi koymadı? Bunlar çözüm sürecini seçimden sonra tekrar ortaya koyabilmek için al gülüm ver gülüm yapıyorlar” dedi.

MHP İzmir bayramlaşmasında hedef AK Parti ve HDP

Onur DENİZ/EGEDEOSNSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İzmir İl Teşkilatı bayramlaştı. Kurban Bayramı’nın ikinci gününde MHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen buluşmaya, İl Başkanı Necat Karataş, MHP İzmir Milletvekilleri Oktay Vural, MHP İzmir milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra, çok sayıda partili katıldı.
 
Teşkilatın bayramlaşmasının ardından MHP İzmir milletvekili ve grup başkanvekili Oktay Vural, gündemi değerlendirdi.  Türkiye’nin terör gündemini değerlendiren Vural, AK Parti ve HDP'ye yüklendi..
 
HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ
İlk olarak teşkilatın bayramını İl Başkanı Necat Karataş kutladı.  Sözlerine Beytüşşebap’ta şehit olan 2 asker ve Hac nedeniyle şeytan taşlamaya giderken yaşamını yitirenlere rahmet okuyarak başlayan Karataş,  “Buruk ve acı bir bay yaşıyoruz. 10 Temmuz’dan beri Türkiye 138 vatan evladımızı şehit verdik. Böyle bir günde son derece üzüntülüyüz.  138 şehidin gelmesinde vebali olan çözüm denen yıkım sürecini yönetenleri Allah’a havale ediyoruz. Onlara hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.
 
BİNALİ YILDIRIM İTİRAFI
Karataş’ın hedefinde AK Parti milletvekili adayı ve Eski Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım vardı. Yıldırım’ın bir televizyon programında Türkiye’nin sorunları nedir sorusuna “terör, işsizlik ve ekonomi” cevabı vermesini eleştiren Karataş, “ Binali Yıldırım, Türkiye’nin sorunlarına terör, işsizlik ve ekonomi olduğunu ortaya koydu. Kısmen doğrudur ve bu bur itiraftır. 13 yıllık bir iktidarın 11 yıllık bakanı bunları söylüyorsa bu bir itiraftır. Ama eksik itiraftır. Burada terör sorunu vardır ama burada ihaneti unutmamak lazım. Terör örgütüne göz yummak ihanettir. İşsizlik her geçen gün artıyor, ekonomik daralma yaşanıyor. Bunların hepsini anlatacağız. Bunların hepsini İzmirli hemşerilerimizle paylaşacağız. İzmirliye yolsuzluk ve rüşveti unutturmayacağız. Biz 13 yıllık hükümetin itirafıyla yetinmeyecek ve anlatacağız. 1 Kasım’da MHP’nin tek başına iktidara gitmesi gereken gücü alacaktır” diye konuştu. 
 
HERKES UYANIK OLMALIDIR
Karataş’ın ardından söz alan Oktay Vural gündemi değerlendirirken hedefinde AK Parti ve HDP vardı. Millet olarak buruk bir bayram geçirdiklerini ifade eden Vural, “Bugün iki şehidimiz var. bize bu acıları yaşatanlar, Kurban Bayramı’nı idrakinde olmayanlardır. Bayramı kutluyoruz ama acı. Her gün haberleri izlerken endişe içindeyiz. 100 yıl önce bu ülkeye getirilen Sevr, bugün çözüm adı altında önümüze getiriliyor. Yıllarca çözüm diye Kürt vatandaşlarımıza sorun diyenler, ama PKK’ya göz yumanlar, Dolmabahçe’de mutabakat hazırlayanları her vatandaşımızın iyi idrak etmesi gerekiyor. Çözüm süreci içerisinde silah stokladılar diye görmezden gelenler, yollara bomba yerleştirenler vicdanınız var mı? Bu acılara yaşatanlar vicdanınız sızlanmıyor mu?  Herkes uyanık olmalıdır. Yıllardan beri çözüm diye ülkeyi bu hale getirenler, bizi kanla besleniyor diye suçlayanlar  yeni bir aldatma peşindeler. Buna izin veremeyiz” şeklinde konuştu.
 


İZMİRLİYE NEYİ ANLATACAKSINIZ?
Koalisyon süreci hakkında konuşan Vural, “Eğer düşünün AKP 9 puan düşüp  MHP yükselmeseydi, bunların kılları bile kıpırdamazdı. Bizi çözüm sürecine ortak etmek istediler olmadık. Bizi HDP’nin olduğu hükümete ortak istediler olmadık. MHP’yi bu kirli kumpasa ortak etme çabalarına izin vermedik.  Şimdi bu ülkenin güzel oylarını alıp PKK’yı koruyan AKP kılavuzları hangi yüzle İzmir’den oy istiyorlar? Neyi savunacaksınız Habur’u mu, Dolmabahçe’yi mi, İmralı’yı mı? MHP olarak gelin bu süreci durduralım dedik. Gelin 4 maddeyi kabul edin dedik kaçtılar. Çözüm ortaklarını ürkütmek istemiyorlardı” diye konuştu.
 
AL GÜLÜM VER GÜLÜM HESABI
İçerisinde HDP İzmir milletvekili Müslüm Doğan’ın da yer aldığı seçim hükümetinden HDP’li bakanların istifa etmesini değerlendiren Vural, ”MHP’nin iradesini AKP ve HDP’ye ortak ettiremeyenler, ondan sonra baktılar ki MHP onlarla bir olmuyor üst akıl devreye girdi.  Göstermelik HDP’li bakanlar istifa etti. Neredeydiniz düne kadar? Sınır ötesi operasyon tezkeresi geçtiği zaman neredeydiniz?  Cizre ile ilgili olduğu zaman neredeydiniz? Ne zaman MHP’nin bu hükümette olmayacağına ilişkin kesin tavrı anladılar, o zaman istifa ettiler. Şu hükümete bakın 21 Ağustos’ta tezkere imzalanıyor. 28’inde hükümeti kuruyor. Bu iktidar neden hükümetin önüne o tezkereyi koymadı? Bunlar çözüm sürecini seçimden sonra tekrar ortaya koyabilmek için al gülüm ver gülüm yapıyorlar. Terörle bu mücadele bu ülkenin beka meselesidir” ifadelerini kullandı.
 
TUZAĞA DÜŞMEDİK
Teröre tepki yürüyüşlerinde teşkilatın tuzağa düşürülmeye çalıştığını söyleyen Vural, “ Bütün illerde teşkilatımız teröre lanet mitingleri düzenlediler.  Ama bu ülkede PKK örgütünün temsilciğini üstlenenlerinin tuzaklarını MHP teşkilatı bozdu. Utanmadan sıkılmadan ülkücü hareketin simgelerini kullanarak tuzağa düşürmek istediler. Ama teşkilatlarımız düşmedi. Başta İzmir İl Başkanlığı  çok sorumlu hareket etti. Biz bu milleti kardeş kavgasına sürüklemeyeceğiz dedi. PKK’nın provokatörleri Bergama’da orada burada kışkırtmak istediler ama bu tuzağa gelmedik” dedi.
 

 
Ödemiş'te çoşkulu bayramlaşma
 
HDP'den karikatürlü sandık eğitimi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Torbalılı Genç 26 Eylül 2015 Cumartesi 21:24

izmir de artık oktay vural ve kenan tanrıkulu aday olmamalı. tamam partimiz ve oyumuz herzaman mhp ye ama 25 yıldır aynı yüzler mi olacak izmirde. gençler artık aday olsun

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 26 Eylül 2015 Cumartesi 10:58

2.sıra bayan vekiller eldivan ayakta,...1.sıra erkek vekiller 30 yıldır aynı koltukta...

Yorumu oyla      13      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 25 Eylül 2015 Cuma 16:39

Bergama'da olayları pkknın provokatörleri kışkırtmadı.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Esad'dan Esed'e, Esed'den Esad'a dönüş vardır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin genel merkezinde düzenlenen ...
CHP Çiğili'nin minibüsü kundaklandı iddiası!
İzmir'de, CHP Çiğli İlçe örgütene ait panelvan tipi minibüste yangın çıktı. ...
AK Partili Şahi'nden Hac organizasyonu çıkışı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mina’da yaşanan faciada ...
 
HDP İzmir bayramlaştı, Kürkçü'den iki mesaj
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İzmir'de yaptığı konuşmada, 1 ...
Çam'dan Yıldırım'a: Hangi yüzle geliyorsun
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam , AKP’den İzmir ...
Kılıçdaroğlu: İnanılmaz düzeyde endişe verici
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Brüksel’de AB yetkilileriyle yaptığı ...
 
Serter, Ak Parti'ye meydan okudu: Değil Binali…
İzmir'de 7 Haziran'da 12 milletvekili çıkaran CHP, yüzde 44 oy aldığı ...
Dışişleri'nden o saldırıya kınama!
Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in başkenti Sana'da düzenlenen bombalı intihar saldırısını kınadı.
CHP'li Özel'den 'Besmele' açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Manisa'daki bayramlaşma töreninde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva