HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2021 Cuma - 12:31

MHP İl Başkanı Şahin: İzmir bizim şehrimiz!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. Yazılı bir açıklama yapan Şahin, “İki afetten sonra da yine hiçbir şey yapmayan ama tribüne oynayan bir Soyer gerçeği ile karşı karşıyayız. Kentsel dönüşümde adım atılmadı. Altyapı ile ilgili hiçbir girişim yok. Bu noktada söyleceğimiz tek şey İzmir’in iyi yönetilmediğidir” dedi.

MHP İl Başkanı Şahin: İzmir bizim şehrimiz!

İzmir’in çözülemeyecek sorununun olmadığını da vurgulayan İl Başkanı Şahin, “Vatandaşımıza çeşitli vasıtalarla soruyoruz, İzmir’in en önemli sorunları nelerdir diye… Aldığımız cevaplar trafik, ulaşım, otopark, işsizlik, altyapı ve kentsel dönüşüm olarak sıralanıyor. Bakıyorum da bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Görmezden gelinen İzmir ve görmezden gelinen İzmir sorunları hemşehrilerimizi boğuyor.

YUNANCA İSİM VERMEK MESELELERİ ÇÖZMÜYOR
“Yirmi yıldır İzmir’i yöneten anlayışın bugün geldiği son nokta sanki başka sorunumuz yokmuş gibi şehre Yunanca isimler vermek” diyerek sözlerini sürdüren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “göreve geldiği günden bu yana meselelerimize değil de gösterişe odaklanan bir Tunç Soyer vakası ile karşı karşıyayız. Sanki İzmir gündeminden farklı bir ajandası var, o ajandaya göre hareket ediyor. Kadifekalemize ve körfezimizde çalışacak feribota Pagos ve Gaziemir’deki Belediye kafesine Porta diye yunanca isimler vermek başka bir anlam da taşımıyor. Yani bir yere isim vereceği zaman neden aklına öncelikle Rumca-Yunanca isimler geliyor, bunu sorgulamak gerekiyor.

ATATÜRK’ÜN ŞEHRİ İZMİR
İzmir Atatürk’ün şehri. Bilinen kaynaklara göre on sekiz defa gelmiş Atatürk İzmir’e. Başka hiçbir şehre bu kadar fazla gitmemiş Atatürk.Kutsal toprak diyor, düşman ayağı basmayacak diyor İzmir için. Bunu çok iyi anlamak lazım.  İstiklal ve Cumhuriyet de onun karakteri. Fakat bu karakterinin dışında işler olunca biz Türk Milliyetçileri de gereken tepkiyi veriyoruz. Vereceğiz de. İzmir bizim şehrimiz. Sevdamıza elbette sahip çıkacağız. Önemli olan bu toprakların ve bu insanların sorunların çözüm bulmaktır. Biz bu çözümlerin peşindeyiz. Sayın Soyer’in İzmir’in kronik sorunlarına çözüm önerisi getirdiğini ve uyguladığını da görmedik ama tribüne oynadığını çok gördük.

BİSİKLET ŞOVU İLE TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR
Şato’dan bisikletle Büyükşehir Belediyesine gelmek;“benim yolum açık siz başınızın çaresine bakın” demekten başka bir şey değil. Trafik sorunu yüzünden İzmirli bunalıyor. Bırakın bir ilçeden bir başka ilçeye gitmeyi, semtten semte bile gitmek artık büyük zorluk. İzmir’de toplu taşım aracı bulmak, özel aracınla yol almak veya özel aracına park yeri bulmak mümkün değil.  Bisiklet şovu meselelerimizi çözmüyor. Soyer İzmir’in asli sorunlarına eğilsin.

Çok şükür ki devlet hizmetleri anında İzmirlilerin yanında. Bunu en iyi acıyla yaşadığımız depremde gördük. Selde gördük. Devlet her türlü ekip ve personeliyle vatandaşımızın yanındayken Büyükşehir’in ne kadar olaylardan uzak ve yabancı olduğunu gördük. Onu bırakın, deprem şehitlerimizin acısının kırkı çıkmadan İzmir’de bir Mizah Festivali yapmaya kalktı Tunç Soyer. Hem de kimlerle? Dini ve Milli değerlerimize saldıran Charlie Hebdo dergisinin karikatüristleriyle. Elbette arabalı vapura Pagos ismi verilmesine nasıl karşı çıkıp Şehit Fethi Sekin yaptıysak. Bu mizah festivalini de engelledik. İki afetten sonra da yine hiçbir şey yapmayan ama tribüne oynayan bir Soyer gerçeği ile karşı karşıyayız. Kentsel dönüşümde adım atılmadı. Altyapı ile ilgili hiçbir girişim yok. Bu noktada söyleceğimiz tek şey İzmir’in iyi yönetilmediğidir.

İZMİR'İN RUHUNA AYKIRI GİRİŞİMLERE KARŞI ÇIKACAĞIZ
İzmir il teşkilatı olarak zaman zaman yerel yönetimlerin İzmir’de atığı adımları eleştirdiklerini vurgulayan İl Başkanı Veysel Şahin, “bu şehrin herhangi bir sakini olarak elbette bizim de İzmir için düşüncelerimiz, fikirlerimiz olacak, elbette biz de İzmir’in ruhuna aykırı olan girişimlere karşı çıkacağız. Bu çok normal bir durum. Asıl anlaşılmaz olan İzmir’in ve hemşehrilerimizin karakterine uymayan işler yapmaktır. İşte biz buna karşıyız. Bizim İzmir sevdamızdan kaynaklanan adımları her zaman atacağız. Ne yapalım İzmir’i sevmekten vaz mı geçelim” açıklamasını yaptı.

 
Karşıyaka'ya rakiplerden iyi haber
 
Pekcan, Kolay İhracat Platformu'nu duyurdu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bu bir şaka mı? 26 Mart 2021 Cuma 13:01

İşsizlik sorun değilse hükümet niye çözmüyor? Avro 8-10 lira, dolar 7-8 lira bandında iniyor çıkıyor, 12 milyondan fazla işsiz var, her şeyin fiyatı almış başını gitmiş, alım gücü inanılmaz düşmüş durumda ... Ulaşım adına hiçbir şey yapılmıyor dediğiniz şehirde daha geçen hafta Narlıdere Metrosu'nun ilk tüneli bitti, 2.tünel de kısa süre içinde bitecek; Çiğli Tramvayı'nın temeli atıldı; Buca Metrosu'nun ihalesi Nisan ayında, Buca-otogar tüneli ile beraber yapılacak. Buna karşılık hükümet de 8 yıldır otogara metro yapacak.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan DİSK Emekli-Sen'in kapatılmasına tepki
25 Mart tarihinde Ankara Adliyesi’nde görülen DİSK/Emekli-Sen davasında ...
CHP'li Kılıç, korona cezalarını meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
CHP’li Polat: GDO’lu üretim yasak, ithalat serbest!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, doğa dostu tarım uygulamalarından ...
 
Dağ'ın danışmanından Ayvatoğlu açıklaması: Bu isimde birisi yok!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın danışmanı ...
Bergama'dan Ankara çıkarması
Göreve geldiği ilk günden Bergama’nın kangrene dönüşmüş sorunlarını çözmek ...
YSK, seçime girecek parti sayısını 19'a yükseltti
İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, DEVA ve Sol Parti'nin eklenmesiyle ...
 
Yücel ve Polat'tan iktidara sert mesajlar
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile CHP İzmir Milletvekili ...
Kılıçdaroğlu: Geçmişi bırakıp helalleşmemiz lazım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Daha fazla vatandaşa gitmek, daha ...
AK Parti’de devir-teslim günü… Hamza Dağ yeni görevinde
AK Parti 7. Olağan Kongresi’nde dönemde Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva