HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2019 Cuma - 12:28

MHP İl Başkanı Şahin’den 31 Mart mesajı: Ben de zeybek oynayacağım!

İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Millet İttifakı’na sert sözlerle yüklenirken iddialı açıklamalarda bulundu ve “Bu şehri babalarının malı bizi de turist görüyorlar. İzmir CHP’den bıktı, usandı artık. İddialı konuşuyorum. Kalelerini yıkacağız. 31 Mart akşamı ben de inşallah Zeybekci ile zeybek oynayacağım” dedi.

MHP İl Başkanı Şahin’den 31 Mart mesajı: Ben de zeybek oynayacağım!

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala iddialı açıklamalarını yineleyen İl Başkanı Şahin, Cumhur İttifakı’nın İzmir yerelindeki temsilcisi olarak Millet İttifakı’na zaman zaman sert eleştirilerde bulundu.

Başkan Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i hedef aldı.  

17 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleşen Cumhur İttifakı mitingi üzerinden açıklamalar yapan Şahin ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin ’31 Mart’ta o zeybek Kordon’da oynanacak’ çıkışına destek verdi.

İZMİR’İN ELLERİNDEN GİTTİĞİNİ ANLADILAR
Geçtiğimiz hafta sonu Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen Cumhur İttifakı mitingine değinen Şahin, CHP’ye yüklendi. Şahin, “17 Mart günü için tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. Allah bin kere razı olsun. Bayrağını kapan o meydana geldi. Cumhuriyet Meydanı ve Gündoğdu Meydanı bir alan oldu, birleşti, tıklık tıklım insan doluydu. CHP ilk yorumu ‘yerli turist’ şeklinde yapmış. Panik oldular. Bilinçaltında çok düzgün bir cevap vermiş CHP! CHP’nin elit tayfası bizi zaten turist görüyor. Bizi adam yerine koymazlar. Bakış açıları bu! Bu defa onlar için son. İzmir’in ellerinden gittiğini anladılar. Ceketini koyunca seçim kaybetmeyi görecek onlar. İnsanlar korktuğunda bilinçaltındakileri söylerler. Çobanın oyuyla benimki bir mi? Anlayışı vardı ya. Bu ondan farklı değil. Bize turist diyor. Bizler İzmir’deki 4 milyon insan gibi Anadolu’dan ekmeğimizi kazanmak için bu şehre geldik. Bu şehir bizim ekmek kapımız. Bu şehir bizim de şehrimiz değil mi? Bu şehir CHP’li elitlerin bizi öteki gördüğü şehir mi? Bu şehir onların babalarının malı mı? Bu şehri babalarının malı bizi de turist görüyorlar. Sayın CHP İl Başkanı biz bu şehirden bir yere gitmeyeceğiz, bilginiz olsun” dedi.

SOYER DE İZMİR’E SONRADAN GELME, ZEYBEKCİ DE SONRADAN GELME
İthal aday noktasında yaşanan tartışmalar için ayrı bir parantez açan Şahin, “Tunç Soyer de İzmir’e sonradan gelme, Nihat Zeybekci de sonradan gelme. Kim daha İzmirli yarışı yapıyorlar. Biz şehri sahiplenmedik. Şehir babamızın malı değil, hepimizin malı. Burası Anadolu’nun kutsal bir köşesi değil mi? Orası. İzmirli doğulmasa bile İzmirli olunuyor!” açıklamasında bulundu.

BU SINIRLARI BELİRLİYOR!
‘Mitingimiz dünyaya mesaj verir nitelikteydi’ sözlerini sürdüren Şahin, “Cumhur İttifakı birlikteliği tescillenmiş oldu. Dün de HDP’nin mitingi vardı. Gülistan Koçyiğit konuşma yaptı. ‘Biz buralarda seçimi aldık. Iğdır, Kars gibi illerde seçimi aldık. Türkiye’de de İzmir, İstanbul, Ankara’da AKP-MHP ittifakına kaybettirmek için onların karşısında kim varsa onlarlayız’ diyor. Sanki orası Türkiye değilmiş gibi konuşuyor. Bu sınırları belirliyor. Ben de vatansever insanlarımıza soruyorum; tarafınız HDP’nin yanı mıdır, bizim yanımız mıdır? Başka soru yok. Net ve açık! Herkes tarafını belli etti” dedi.

KÜRT BİZİM ÖZ KARDEŞİMİZDİR
Listeler üzerinden yaşanan tartışmalara değinen Şahin ayrıca, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendi ağzından Türkiye’de 320 PKK’lının CHP’li listelerden aday olduğunu söyledi. Bundan ötesi yok! Hadiseye Kürt diye girmeyin. Kürt bizim kardeşimiz. Biz insanlara Kürt, Türk, Çerkez, Laz diye bakamayız. Biz o hadiseye Alparslan Türkeş’in 1994 yerel seçimlerinde televizyondan bağıra bağıra söylediği çerçeveden bakıyoruz. Kürt ne kadar Kürt ise ben de o kadar Kürt’üm, Türk ne kadar Türk ise ben de o kadar Türk’üm. Kürt bizim öz kardeşimizdir. Siyaseti Kürt-Türk çizgisinden yapmıyoruz. Biz hadiseye PKK ve vatanseverler noktasından bakıyoruz. Bizi bilen bilir! Karşımızdaki grup algı operasyonu yapıyor. Bu ne dün ne bugün ne de yarın kabul edilebilir bir şey değil!” ifadelerini kullandı.

KALELERİNİ YIKACAĞIZ!
Cumhur İttifakı temsilcilerinin iddialı açıklamalarının Millet İttifakı kanadından ciddiye alınmamasıyla ilgili konuşan Şahin, ‘Rüya görüyorlar’, ‘Sayı saymayı bilmiyorlar’ gibi çıkışlara karşılık verdi. Şahin, “Biz rüya görüyorsak onlar kale gördükleri, babasının malı saydıkları ilçeleri bir göstersinler. Madem o kadar güzel yönetiyorlardı başkanların tamamına yakınını değiştirdiler. Niye aday göstermediler? İzmir CHP’den bıktı, usandı artık. Bunları sahada görüyoruz. Sahada durum çok farklı! 20 ilçede Cumhur İttifakı seçimi alacak. Bu kuru bir iddia değil. Ben sahada gördüklerim üzerine konuşuyorum. Çoluk çocuk değilim. İddialı konuşuyorum. CHP’nin kale gördüğü ilçelerde durumları ne? Bergama’da nasıl seçim alacaklarmış? Bunu söylesinler. Bizim açımızdan kritik bir durum yok. Bergamalılar mutlu değil! CHP’den kim mutlu ki? Hangi ilçe mutlu ki Bergama mutlu olsun! CHP Tire’yi mi alacakmış? Hangi ilçeyi alacakmış! Geçmiş olsun. Kalelerini yıkacağız! CHP’li kardeşlerimiz bize ‘bunlar fazla oldu, yetti artık’ diyorlar. Seferihisar’da şaşırıyoruz. Bilerek söylüyorum. Türk milliyetçileri hata yapmış olabilirler, kızıp başka partiye gitmiş olabilirler. Ama Türk milliyetçileri CHP’ye HDP’ye oy vermezler. Türk milliyetçilerini eleştirebiliriz ama bize kızıp da gidip HDP’ye oy vermez. Bir tercih yapılacaksa Türk milliyetçileri, MHP’liler yine tavırlarını milliden yana yaparlar” diye konuştu.

40 BİN NÜFUSLUK İLÇEYİ YÖNETEMEDİ
Arazi satışları üzerinden Soyer’in eleştirilmesine değinen Şahin, Cumhur İttifakı’nın iktidarda olduğu Menderes ve Aliağa’da da satışların dikkat çekmesinin sorulması karşısında konuştu. Şahin, “ Mal satışları saklı gizli bir şey değil. Şu an gündemde Tunç Soyer var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Seferihisar’da yaptığı satışlardan bahsediliyor. 30 dönüm bir adayı satmış. Saklı gizli bir şey de değil. 40 bin nüfuslu bir ilçeyi yönetememiş, maaşlarını ödeyememiş. Mezbelelik içinde bir şehirden bahsediyoruz” dedi.

CHP İHSANOĞLU’NU GETİRDİĞİNDE DÜZGÜN ADAM DEMİŞTİK, GETİRE GETİRE SOYER’İ GETİRDİLER!
2014 yılında CHP ile birlikte çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerinin hatırlatılması üzerine konuşan Şahin, “Biz Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıyoruz. Bir düzgün adamı, Türk’ün önemli bir adamının yol arkadaşının oğlundan bahsediyoruz. Bunu CHP getirdi diye kötü adam dememişiz, iyi adamdır, cumhurbaşkanlığı yapabilir diyerek oy vermişiz. Bu bizim Türk milliyetçilerinin bakış açısını, duruşundaki netliği gösterir. Demek ki düzgün adamı getirseydi yine bir şey demezdik. Getire getire Tunç Soyer’i getirdi. İhsanoğlu’nu getirdiğinde ne güzel adam demiştik. Soyer’i getirdiğinde bu 12 Eylül’de bizim 9 ülküdaşımızı asarak idam eden, 220 ülküdaşımıza idam kararı veren Nurettin Soyer’in oğlu diyoruz. Demeyelim mi? Ne diyelim? 5 yıl önce Ekmeleddin İhsanoğlu’nu getirdiğinde düzgün adam demiştik, şimdi ise bu düzgün olmayan adamın oğlu diyoruz. MHP’nin duruşunda ve bakışında hiçbir şey değişmedi. Dün neye iyi diyorsak bugün de iyi diyoruz. Dün neye karşı çıkmışsak yanlış bir şey olduğunda bugün de yarın da karşı çıkarız. Devletimiz, bekamız söz konusu olduğunda, hiçbir çıkar düşünmeden devletimizin yanında oluruz” ifadelerini kullandı.  

BEN DE İNŞALLAH ZEYBEKCİ İLE ZEYBEK OYNAYACAĞIM
Şahin son olarak mesajlar verirken, Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin süreçte çok kere tekrar ettiği, ’31 Mart’ta o zeybek Kordon’da oynanacak’ açıklamasına destek verdi. Şahin, “İzmirliler pencerelerinden çıkıp dışarıya baksınlar. Evlerinden işlerine saatinde gidebiliyorlarsa, çukurlardan arabaları parçalanmıyorsa, yağmur yağınca kanalizasyon kokularına maruz kalmıyorlarsa sorun yok. Ama bunları yaşıyorlarsa bu defa sayın Zeybekci’ye oy versinler, bizdeki hizmeti görsünler. Teşkilatlarıma da sesleniyorum; son 8 gün! Üzülmemek için 5-10 oyla seçim kaybedildiğini unutmayın. 31 Mart akşamına kadar tüm ülküdaşlarımızı etrafındaki herkese ulaşmalarını, sandığa gitmelerini sağlamalarını rica ediyorum. 31 Mart akşamı ben de inşallah Zeybekci ile zeybek oynayacağım” dedi.

 
Karşıyaka'dan Fikret Orman'a 'tarihi' hatırlatma!
 
Dolar ve Euro'nun ateşi yükseldi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SÜHA ÖNDER 22 Mart 2019 Cuma 22:18

YOK ÖYLE BENDE ZEYBEK OYNAYACAĞIM DEMEK İZMİRLİ KİMİ İSTERSE ONA ZEYBEK OYNATIR

Yorumu oyla      4      5  
tabela partisi mhp 22 Mart 2019 Cuma 21:37

megri megri oyna bence. apo posterleriyle yanında da siwan perver yakısır size cakma ülkücüler.

Yorumu oyla      4      5  
İsterim ki 22 Mart 2019 Cuma 16:27

İsterim ki hdp çıksın seçime girmediğimiz yerlerde ak partiyi destekliyoruz derse ne cumhu ittifakı kalır ne ortaklık. Milliyetçiliğide eskiden olduğu gibi ayaklarımın altına alırım denilince bu milletin yüzüne nasıl bakılır?

Yorumu oyla      8      5  
VfV 22 Mart 2019 Cuma 14:33

Yakın zamanda koalisyon bozulup ortaklık bitince de oynayacak mısın hacı abi.

Yorumu oyla      9      5  
Tam35 22 Mart 2019 Cuma 13:16

çayda çıra oyna sen..

Yorumu oyla      9      5  
Soru 22 Mart 2019 Cuma 13:15

Sayın Başkan bu soruya cevap gelmedikçe çok zor milletin gündemi: halihazırda Ak Parti milletvekili olupta kardeşi hdp den belediye başkan adayı olan var mı? Beka diye milletin karşısına çıkıp Millet İttifakını terörle ortak hareket etmekle suçlarken bu soruya cevap verilmemesi çok insanın fikrini değiştiriyor

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin Buca Adayı Kılıç’tan ‘kadın açılımı’
Seçim çalışmaları kapsamında Bucalı kadınlarla buluşan CHP Buca Belediye ...
Zeybekci: 1 Nisan’da güneş İzmir’den doğacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "Türkiye’nin ...
CHP Adayı Engin'den Narlıdere’nin kalbine ‘Kültür Yolu’ müjdesi!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i Narlıdere’de ağırlayan ...
 
Başkan Selvitopu: Hayalim Karabağlar’ı topyekün geliştirmek
Karabağlar General Kazım Özalp Mahallesi’nde bulunan bir inşaat şantiyesinde ...
Bayındır'da Başkan Sesli’den Gövde Gösterisi
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli seçim çalışmalarına akşamları ...
CHP Karşıyaka Adayı Tugay'dan Mart'ın Sonu Bahar Şenliği
Karşıyaka'da yerel seçim çalışmaları, Mart'ın Sonu Bahar Şenliği ile renklenecek. ...
 
İYİ Partili Çıray'dan Çeşme Adayı Oran'a destek
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Ekrem ...
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü, Öykü için umut oldu
Türkiye genelinde devam eden kampanya ile Öykü Arin Yazıcı ve tüm kök ...
CHP'li Polat'tan Zeus Sunağı çağrısı
CHP’li Polat, yasadışı yollarla Berlin’e götürülen ve “dünyanın sekizinci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva