HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2019 Perşembe - 16:52

MHP’den, 'nefret' ve 'ayrımcılık' teklifi

MHP, nefret ve ayrımcılık suçunun sosyal medya platformları üzerinden işlenmesine caydırıcı cezanın getirilmesini öngören yasa teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklife göre, nefreti yazılı ve görsel olarak sosyal medya platformları üzerinden yayan, teşvik eden, yücelten ya da güçlendiren ifadelerde bulunduğu tespit edilen kişilerin, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor.

MHP’den,  nefret  ve  ayrımcılık  teklifi

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Meclis Başkanlığı’na sundukları yasa teklifinin ayrıntılarını anlattı. Erdem, yasa teklifi ile nefret ve ayrımcılık suçunun sosyal medya platformları üzerinden işlenmesine karşı caydırıcı cezanın getirilmesnin amaçlandığını söyledi. Erdem, teklife göre nefreti yazılı ve görsel olarak sosyal medya platformları üzerinden yayan, teşvik eden, yücelten ya da güçlendiren ifadelerde bulunduğu tespit edilen kişilerin, kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması şartı aranmaksızın 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağını söyledi. Erdem, dijital platformlar ve sosyal medyaya dikkati çekerek, gelişen teknolojiyle birlikte sosyal medya olarak tanımlanan internet tabanlı uygulamaların sayısının arttığını ve artmaya devam edeceğine dikkat çekti. Türkiye'de her kişinin günde ortalama 2 saat 32 dakikasını sosyal medyada geçirdiğini, dünya üzerinde yaklaşık 3,5 milyar kişinin internete bağlandığını, 2,5 milyar kullanıcının aktif olarak sosyal medyada yer aldığını, 2 milyar kişinin sosyal medyayı mobil cihazlar üzerinden kullandığını dile getiren Arzu Erdem, "İnsanlar sanal platformlarda daha fazla zaman geçirdiği için kimi zaman diğer kullanıcılar açısından ciddi bir tehdit haline de gelebilmektedirler. İşte bu tehdit sadece yetişkin insanlar değil, göz bebeğimiz olan evlatlarımız, gençler ve herkes için karşımızda durmaktadır" dedi.

'BAZI BİREYLER GERÇEK HAYATTAN KOPUYOR'
Erdem, sosyal medyada açılan sahte hesaplara dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Sosyal medya platformlarında bazı bireyler gerçek hayattan kopuyor. Başka bireylere karşı öfke, kin ve nefret dolu duygularla iletişime geçerek, bunun gerçek hesaplarla veya sahte hesaplarla yapıyorlar. Sosyal medya hesaplarının parmak izi veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla açılmasına yönelik hazırlıklar var.  Bunlara halk dilinde 'trol hesap' deniliyor ama ben bunlara 'trol hesap' demek istemiyorum. Bunlar maksatlı açılmış sahte hesaplar. Bunlar öylesine açılmış hesaplar değil. Bunlarla ilgili bir yaptırımın geliştirilmesi gerekiyor. İnternet ortamında hakaret, küfür ve aşağılamaya kadar varacak eylemler içeren paylaşımlar söz konusu oluyor. Sanal ortamda nefret söyleminin daha rahat üretildiğini, hızla yayıldığını, bu söylemlerin çocuklarımızın, gençlerimizin ve her birimizin gözünde farkında olmadan normalleştiğini hepimiz bazen görüyoruz, eleştirilerimizi ortaya koyuyoruz ama keskin çözümler bulunmadığını hepimiz biliyoruz. Cezai müeyyideler var; ama uygulanabilirliği noktasında sorun yaşanıyor. Kişiler, 'ben yayınlamadım başkası yayınladı', 'hesabım ele geçirildi' diyor."

Bu tür gerekçelerle kanun teklifi hazırladıklarını kaydeden Arzu Erdem, diğer siyasi partilerin de bu düzenlemeye destek vermelerini istedi. (DHA)

 
İş arkadaşlarını dövüp telefonunu gasbeden 2 kadın yakalandı
 
İzmir'deki "çekyat cinayeti" davasında tutuklama kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Budapeşte’de törenle karşılandı
Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 4’üncü ...
Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmirli başdanışman
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi Meclis Üyesi İsmet Orhan, ...
Muhittin AKBEL yazdı... Delege adayları doğru seçilmeli
Muhittin AKBEL yazdı... Delege adayları doğru seçilmeli
 
İzmir'de hakim karşısına çıktı: Ne savunma yaptı?
CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve eski İzmir Milletvekili Zeynep ...
İYİ Partili Kırkpınar’dan kongre ilanı: Evet, aday olacağım!
İzmir İl Başkanı Kırkpınar birbirinden önemli açıklamalara imza atarken ...
CHP'li Sındır'dan 'bütçe' tepkisi: Yoksuldan alınıyor, zengine dağıtılıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, ...
 
AK Partili gençlerden münazara turnuvası
AK Parti İzmir Gençlik Kolları'nın hazırladığı münazara turnuvası "Fikirler ...
Fatih YAPAR yazdı... Serkan Ferdinand!
Fatih YAPAR yazdı... Serkan Ferdinand!
CHP’li Sertel: Sayıştay artık ‘denetler-miş’ gibi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva