HABERLER>SEÇİM 2015
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 11:44

MHP Adayı Murat Koç'a BOYAD'tan tam destek

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç, Bornova Kent Kültürü ve Sosyal Yaşam Derneği (BOYAD) üyeleriyle, Karaçam Kahvaltı Evi’nde verilen yemekli toplantıda buluştu.

MHP Adayı Murat Koç a BOYAD tan tam destek

BOYAD üyeleri ve Bornovalı iş adamlarının yanı sıra basının da ilgi gösterdiği gecenin ilk konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bornova Kent Kültürü ve Sosyal Yaşam Derneği (BOYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yerakar, “Vekilim” diye hitap ettiği MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Murat Koç’a, BOYAD üyelerini  böyle bir geceye davet ettiği gerekçesiyle teşekkür etti. Koç’un adaylığı sürecinde hep yanında olduklarını belirten Yerakar “Bu desteğimizi basın önünde de bir kez daha tekrarlamak istiyoruz. Biz Murat Koç’u milletvekilliği yolunda destekliyoruz, çalışmalarımız bu yönde” dedi.

Siyasetin zor iş olduğunu hatırlatan Yerakar “Öncelikle işini bırakacaksın, ailene ayırdığın zamanı yok edeceksin, paranı kıyacaksın, kısaca taşın altına elini koyacaksın. Sayın Murat Koç’a bu gösterdiği cesaretten dolayı bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Murat Koç’u diğer siyasetçilerden ayıran farkı, yaşadığımız caddeyi bilmesi, yaşadığımız kenti bilmesi, aynı havayı soluyor, aynı sıkıntıları paylaşıyoruz. Ayakkabılar sitesindeki, nakliyeciler sitesindeki sıkışıklığı biliyor, hastane önündeki sıkışıklığı biliyor, maden ocaklarındaki, çimento fabrikalarındaki sıkıntılar için zamanını ayırıp bizimle birlikte mücadele veriyor, derdimizi paylaşıyor, derdimizden anlıyor olması” dedi.

“TANIMADIĞIMIZ İNSANLARA OY VERMEK İSTEMİYORUZ”
Böyle insanların milletvekili seçilmesi için siyasi parti gözetmeksizin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Yerakar “Eğer biz beldemizden, bizi bilen insanları Ankara’ya gönderemediğimiz taktirde kaderimize razı olmuş olacağız. Siyasi partiler bundan sonraki seçimlerde bu bölgeyi tanımayanları, aday olarak göstermemeyi öğreneceklerdir, bizlerin de bunu siyasilere öğretmemiz gerekmektedir. Bizler hiç tanımadığımız insanlara ‘vekilim’ diye oy vermek istemiyoruz, tanıdığımız kendi bölgemizin insalarına oy vermek istiyoruz. Bu sebeple Murat Kardeşime çıktığı bu yoldu başarılar diliyorum. BOYAD olarak yanında olduğumuzu tekrar ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

15 YILDIR İZMİR İÇİN, BORNOVA İÇİN PROJE YAZIYORUM”
BOYAD üyeleriyle birlikte daha önce de buluştuğunu ve İzmir’le ilgili özellikle de Bornova ile ilgili düşüncelerini paylaştığını dile getiren MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Murat Koç da “Yaklaşık 15 yıldır Bornova ile ilgili hep pojeler yazdım. Bornova’nın her noktasına yapılması gerekenleri belirttim. Bunlardan bir tanesi bugün gündemde olan otobanın altındaki boşlukların otopark olması yönündeydi. Ben yıllar önce buraların değerlendirilmesi, ressamların, hediyelik eşya satış noktaların, çay ocaklarının, pidecilerin, pizzacıların yer alması, sevgi yollarının oluşturulması yönündeydi. Çünkü buralar araç trafinin olmadığı geniş alanlardır, Bornovalılar çok rahat bir şekilde zamanlarını buralarda geçirebilirlerdi” dedi.

“50 YILDIR İZMİRLİYİM DİYE ÖVÜNÜYORUM”
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Homeros ve denizin birleştirilmesi projesini de değinen Koç “Ben kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Bu proje de yıllar önce benim gündeme getirdiğin bir projeydi. Kısacası ben bir Bornova sevdalısıyım. Herşeyden önce Bornova’yı çok seviyorum, Bornova’da yaşayanları çok seviyorum, İzmir’i çok seviyorum, Gümüşhane’liyim ama 50 yıldır İzmirliyim diye övünüyorum. Bütün eğitim hayatımı İzmir’de tamamladım, ticaretimi İzmir’de yapıyorum, İzmir’in ekmeğini yiyip, havasını soluyup, suyunu içiyoruz” dedi.

İZMİRLİLER DAHA REFAH BİR HAYAT YAŞAMALI
İzmir’in kalkınması, yaşayanların daha refah bir hayat sürmesi için çok çalışmak mecburiyetinde olduklarını ifade eden Murat Koç “Benim öncelikli hedefim İzmirlilik ruhunu, İzmirlilik birliğini, İzmirlilik lobisini oluşturmak. İzmir’in en büyük eksikliği birliktelik olmamasıdır. İzmir’deki sivil toplum örgütleri ve üniversiteleriyle bir birliktelik yok. Bugün Eskişehir gibi Mersin gibi illerin gelişmişliğinden bahsediliyor. Bu illerin gelişmesindeki en önemli etken illerindeki üniversitelerdir, sivil toplum örgütleridir, birliktelikleridir.  İzmir’de 9 tane üniversite olmasına rağmen hiç birini de İzmir’in gelişmesi için devreye sokamamışız. Allah nasip eder de Ankara’ya milletvekili olarak gidersem bu konu önceliklerim arasında olacak. Üniversiteler ve sivil toplum örgütleri kentin gelişmesi için dereye girecek, girmesi için çalışmalar yapacağım. Hedefimiz İzmir’e hizmet etmek olunca değişik siyasi partilere gönül veren arkadaşlarımın da bu yolda benimle birlikte olduklarını belirtmesi bana ayrı bir güç ve görev veriyor” dedi.



“HALKA HİZMET, HAKK’A HİZMETTİR”
8 Haziran’dan sonra da milletvekili olduğu takdirde sürekli halkın içinde olacağını, iki telefonunun da 24 saat açık olacağını, zamanının İzmir için harcayacağını belirten Murat Koç “Ben kutlu bir davaya inandım. Cenab-ı Hakk’ın belirtiği “Kullarıma hizmet eden, bana hizmet etmiş olur” sözüyle milletimize hizmet edeceğim. Ben Allah’ın rızasına kavuşmak için vekilliğe talip oldum.  Bakın buradakilerin çoğunluğu iş adamı. İş yerimizle bir hukuksuzluk olduğunda en iyi avukatları bulup davamızı ona veriyoruz. Neden? bizim haklarımızı en şekilde korusun diye. İzmir’in İzmirlinin vekaleti üzerimizde olacak, haklarını koruyacaklarından hiç bir endişeleri olmasın.” dedi.

İzmirlilerden kendilerine oy vermelerini isteyen Murat Koç “İzmirliler kendileri oy verirlerse, siyasi partiler İzmir’e kontejyan aday getirmez. Bu seçim bir başlangıç olusun, İzmir’i vekilsiz bırakmayalım. İzmir’in “Büyük köy” olarak anılmasından çok üzüntü duyuyorum, İzmir büyük köy olmamalı, İstanbul’la rekabet edebilen bir şehir olmalı.” dedi.

“İZMİR BÜYÜK KÖY YAKIŞTIRMASINA ÇOK ÜZÜLÜYORUM”
İzmir’in köy yakıştırmasından uzaklaşması için yapacağı çalışmaların diğer siyasi partilere de örnek olacağını iddia eden Murat Koç “Siyasi partilerin ‘Bak yerel aday şehri için, şehrinde yaşayanlar için nasıl çalışıyor, biz de bundan sonra yerel aday gösterilim’ demelerini sağlayacağım. İzmir’de 26 milletvekili var, bunların en az 20 tanesi yerel milletvekili olsa, diğer 6’sıda bakanlardan oluşmuş olsa İzmir bugün çok farklı olur, sıkıntılarından uzaklaşmış gelişmiş bir şehir olur.” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümle, tarım koordinasyon merkezleriyle ve eğitimle ilgili birçok projelerinin olduğunu ifade eden Koç “Bu kanunlar da broşürler hazırladım, sahada kendisini bağlayan tek adayım. Projelerim Menderes Havzası, Bakırçay Havzası ve metropol almak üzere üç ana başlık altında toplandı. 30 yıldır siyaset yapıyorum, İzmir’i çok iyi tanıyorum, bütün ilçelerin sıkıntısını bildiğim için 27 maddelik üç tane proje hazırladım, broşür olarak hazırlattım ve halkımıza dağıttım. Kısaca İzmir için ne yapılması gerekiyorsa yapılması için gayret sarf ediyorum.” dedi.

“BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR”
Bu çıktığı yolda değişik fikirlere de ihtiyaçları olduğunu belirten Murat Koç “Bu dost meclisinden çıkacak fikirler İzmir’in ve Bornova’nın güçlenmesini saylayacaktır. Fikirlerimizi projelerimizi paylaşalım. İzmir için, Bornova için elimizden ne geliyorsa yapalım. Atalarımızın dediği gibi ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ bu bilinçle hareket edersek kazanan kentimiz, kentlimiz olacak inşallah” diye konuştu.

Yemeğe katılan iş adamlarından Osman Özkebapçı ve Galip Çukurlu da yaptıkları konuşmalarda, İzmir’i ve Bornova'yı tanıması, sıkıntıları bilmesi, yapacağı çalışmalarla Bornova ve İzmir’i kalkındıracağını inandıkları gerekçesiyle Murat Koç’u destekleyeceklerini dile getirdiler.

 
Kaf-Kaf’ın bombaları Göztepe’yi ateşledi!
 
Bunu yapan insan olamaz: Yavru köpeğin…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak esnafından Vatan’a büyük ilgi
Vatan Partisi seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatan Partisi ...
Yıldırım’dan tünel çıkışı: CHP klasiği, ilk onlar geçti!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım canlı yayında ...
AK Parti Adayı Sürekli: İzmir sanayinin odak noktası olmalı
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, Menemen ilçesinde ...
 
CHP’li Çıray: Çarklara yağ damlatacağız!
Yurttaşların AKP'nin görmediği kutusu dinlemediği rezilliğinin kalmadığına ...
Necip Nasır: Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı var
AK Parti İzmir 25'inci Dönem Milletvekili Adayı Necip Nasır, İzmir’in ...
Şeboy ‘dönüşüm teklifi’nin detaylarını açıkladı
İzmir’de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan ...
 
CHP Adayı Bakan DTO’da: Neta açık, rota iktidar!
CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir ...
Davutoğlu’ndan İzmir adayına özel görev: Ayaklandır!
Başbakan Ahmet Davutoğlu genel seçim öncesinde Balkan göçmenlerine yönelik ...
MHP Adayı Savaşan pedal çevirerek oy istedi!
Savaşan, girişimcinin alametifarikası olan sepetli kırmızı bisiklet ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva