HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2015 Cumartesi - 10:04

MHP Adayı Kılıç: Bize ‘hayırcı’ diyenler…

Seçim çalışmalarını yoğun tempoyla sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1'inci Bölge 2'nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç, Gaziemir Cuma Pazarı’nda vatandaşlarla buluştu.

MHP Adayı Kılıç: Bize ‘hayırcı’ diyenler…

Ardından İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Kılıç, dernek başkanlarına partisinin politikaları hakkında bilgi verdi.
 
7 Haziran seçimlerinin ardından partisi aleyhinde kara propaganda yürütülerek, MHP için uzlaşmaya yanaşmayan hayırcı parti izlenimi yaratılmak istendiğini kaydeden Kılıç, “Bize hayırcı diyenlerin ilk olarak kendi ilkelerini sorgulamaları gerekir. Seçimlerin ardından koalisyona yanaşmadığımız iddia edilerek hakkımızda kara propaganda üretildi. Bunun amacı yükselişe geçen ve Adalet ve Kalkınma Partisi karşısındaki tek istikrarlı güç olan partimizi geriletmektir” diye konuştu.
 
“Biz kimseye yapmayacağımız bir şeyin sözünü vermedik. Doğrularımızı söyledik ve bundan geri adım atmadık” diyen Senem Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Kendi doğrularından 360 derece dönenlerin Meclis’te terör örgütünün uzantılarıyla birlikte blok oluşturup bizi de içine katmayı düşünmelerini bile kabul edemeyiz. Kimsenin de Türk milliyetçilerini, terör örgütünün uzantılarıyla koalisyon kurmadı diye suçlama hakkı yoktur”
 
SUÇ BİZİM DEĞİL, ONLARIN
Koalisyon kurmak için 4 ana ilkelerini seçimin ardından beyan ettiklerini söyleyen Kılıç şu ifadeleri kullandı: “Bunlardan ilki Anayası’nın ilk dört maddesinin asla delinmemesiydi. Nedir bu dört madde: 'Dilimiz, bayrağımız, sınırlarımız ve üniter yapımız' Buna kim hayır dedi? Biz demedik herhalde. Kimin hayır dediğini görmek isteyenler diğer partilerin seçim beyannamelerine baksın. Ne CHP’nin ne de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin beyannamesinde Türk sözcüğü geçiyor. Kısacası cevap ortadadır. İkinci şartımız çözüm süreci olarak adlandırılan ve aslında ülkemizi parçalamayı ve bölmeyi amaçlayan bir çözülme süreci anlamına gelen ihanetler silsilesinin bir an önce sona erdirilmesiydi. Maalesef, en başından beri dile getirdiklerimizin gerçekliği de ortaya çıktı. Çözüm adı altında şehirlere bombaların yığıldığını, devletin silahlı güçlerinin yetkili makamlarca geriye çekilerek ortalığın terör örgütüne terk edildiğini tüm milletimiz gördü. Biz, devlet terörle müzakere değil, mücade eder diyoruz. Türk milliyetçilerinin bu tavrı da gayet net ve açıktır. Teröristler ve uzantılarıyla Dolmabahçe Sarayı’nda masaya oturarak etrafa gülücükler saçanlar buna hayır dediyse koalisyon kurulamamasının suçu, bizde değil onlardadır”
 
KOALİSYONA HAZIRIZ
Partilerinin üçüncü şartının 17 - 25 Aralık Yolsuzluk Dosyası’nın araştırılması olduğunu hatırlatan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1'inci Bölge 2'nci sıra Milletvekili Adayı Senem Kılıç, partilerinin hala bunu diyebilen tek parti olduğuna dikkat çekti.
 
CHP’nin, yolsuzluk dosyalarını açmayacağını belirttiğine atıfta bulunan Kılıç, kamu kurumlarının hemen hemen tüm hücrelerine kadar sızmış bu denli büyük bir hırsızlık dosyasının peşini bırakamayacaklarını vurguladı. Son koşullarının ise Cumhurbaşkanı’nın yetki alana çekilmesi olduğunu belirten Senem Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz hala şartlarımızın arkasındayız. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi, seçimlerden sonra kim ki bu dediklerimize evet diyor, biz koalisyona hazırız. Ama kimse bizden terör örgütüyle yanyana gelmemizi beklemesin ve kim bizim şartlarımıza hayır diyorsa, çıksın neden hayır dediğini milletimizin önünde paylaşsın”

 
Yıldırım’dan Yarımada çıkarması: Halkla seçim istişaresi!
 
AK Parti Adayı Atilla Kaya balıkçıları dinledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’dan Yarımada çıkarması: Halkla seçim istişaresi!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 1 Kasım seçimlerine yönelik ...
Flaş! 11 parti uzlaştı: İzmir’de 1 Kasım için centilmenlik anlaşması
Vali Toprak başkanlığında 11 partinin katılımıyla yapılan toplantıda parti ...
Davutoğlu’ndan sahnede selfie sürprizi!
Davutoğlu konuşmasının sonunda sahneye getirilen selfie çubuğuyla fotoğraf çekti.
 
Flaş! CHP Digitürk hakkında kararını verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine CHP Genel Sekreteri ...
AK Parti adayı Şenbaş'tan Kiraz çıkarması
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Ali Sedat Şenbaş, Kiraz merkez ...
AK Parti Adayı Kalkan: Nöbetçi eczane gibi olacağım!
AK Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Necip Kalkan durmadan, yorulmadan ...
 
AK Parti adayı Turhan: Tek parti çözüm olacak
AK Parti 2. bölge 2. sıra Milletvekili Adayı Mustafa İbrahim Turhan seçim ...
Bakan Avcı uyardı: Burayı alkışlamanız gerekiyor!
Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli Projesi'nin imza töreninde konuşan ...
Economist: Erdoğan vazgeçilmez ortak çünkü…
Economist dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta başındaki ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva