HABERLER>EKONOMİ
1 Ekim 2021 Cuma - 12:21

Metro ve tramvayda 'toplu sözleşme' şoku: Grev için geri sayım başladı!

İzmir’de raylı ulaşımın önemli ayaklarından olan metro ve tramvayda 627 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanınca sendika grev kararını astı. Eğer uzlaşma olmazsa 1 ay sonra grev başlayacak.

Metro ve tramvayda  toplu sözleşme  şoku: Grev için geri sayım başladı!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şirketlerinden İzmir Metro A.Ş ve işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda çalışan işçiler arasında örgütlü olan Türk İş’e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden 9. toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamayınca sendika grev kararı aldı.

Önümüzdeki 1 aylık sürede anlaşma sağlanamazsa metro ve tramvaylarda seferler duracak. Anlaşma olmazsa grevin başlayacağı tarih ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklanacak. İşçiler anlaşma sağlanana kadar, iş güvenliğini aksatmayacak şekilde, eylemde giydikleri önlükler ile çalışacak.

Demiryol İş Sendikası, İzmir Metro A.Ş. ana şirket binası ve diğer tesislerine bugün grev kararını asarak yasal süreci başlattı.

Grev kararını asmak için metro ve tramvay çalışanları Metro A.Ş.’nin Halkapınar’daki tesisi önünde bir araya geldi. İşçiler attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla ‘eşit işe eşit ücret’ talebini dile getirdi.

‘ÜVEY EVLAT OLMAK İSTEMİYORUZ’
Basına açıklamada bulunan Demiryol İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral süreci masada sonlandırmak için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade ederek “Kimseden sadaka istemiyoruz. Üvey evlat olmak da istemiyoruz. Emeğimizin karşılığını, evimizi geçindirebileceğimiz ve insanca yaşayabileceğimiz ücretler istiyoruz. Metro A.Ş. yönetimine buradan sesleniyoruz: gidin belediye başkanımıza deyin ki yıllarca açlık sınırındaki ücretlere mahkum ettiğimiz metro çalışanlarının artık karınları doymuyor, evlerini geçindiremez duruma geldiler” dedi.

SOYER’E ÇAĞRI: METRO AŞ YÖNETİMİNE DUR DE!
Amaçlarının ne kendileri ne de İzmir halkını mağdur etmek olmadığını dile getiren Giral şunları söyledi “Emeğin ve emekçinin yanında olan sayın Tunç Soyer başkanımızdan tek isteğimiz 21 yıldır düşük ücret politikasıyla emek sömürüsü yapan Metro A.Ş. yönetimine artık dur demesidir. Tablolarla değil bordrolarla konuşuyoruz, niyetimiz kimseyi yanıltmak değil, gerçekleri inkar ederek hiç bir yere varamazsınız. Haklı taleplerimiz ile ilgili 627 metro çalışanı arkadaşımızla birlikte yürüttüğümüz hak arama mücadelemizde sesimizi duyurmak, hak ettiğimiz ücretleri almak için kararlı olduğumuzu taleplerimiz kabul edilene kadar da mücadeleye devam edeceğimizi buradan bir kez daha haykırarak dile getiriyoruz”

‘ADALET OLMADAN İŞ BARIŞI OLMAZ’
“Açlık sınırında çalıştırdığınız metro işçisinin emeğini sömürmeyi bırakın artık hakkımızı vermemek inadından vazgeçip, çalışanların sesine kulak verin, kısacası hakkımızı teslim edin. Taleplerimizi duymazdan gelenlere şunu hatırlatmak isteriz ki tek isteğimiz adalet!! İş barışı olmayan yerde de huzur olmaz. Bugünden itibaren İzmir Metro A.Ş. Yönetimi olumlu bir sonuçla dönüş yaparsa grev halayı çekmek yerine, emeğimizin karşılığının verildiği çalışanın yüzünün güldüğü ve hakkımızın teslim edildiği iyi bir toplu sözleşme için kutlama halayı da çekeriz. Sonuç olarak şunu söylüyoruz: sendika olarak üyelerimizin taleplerinin arkasındayız, kabul edilene kadar da mücadeleden vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini isteriz”

 
Maestro net konuştu: Taraftarı mahcup etmeyeceğiz
 
Poko yeşil sahalara geri döndü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 1 Ekim 2021 Cuma 21:21

sendika ağalarının engellerini Mustafa Kemal'in askerleri yürüyerek ve bisikletle aşar..bir ay beklemeyin hemen greve gidin...

Yorumu oyla      6      3  
mert 1 Ekim 2021 Cuma 21:02

SİZİN AÇLIK SINIRINIZ NEYMİŞ GÖRELİM BAKALIM TAŞIDIĞINIZ İNSANLAR SİZİN YARI PARANIZA ÇALIŞIYOR AMA ONLAR GREV YAPMIYOR YAPSADA SİZE ENGEL OLMUYOR SİZ İNSANLARI İŞİNİZ OLAN TAŞIMAMAKLA TEHDİT EDİYORSUNUZ EMEKÇİLERİN EMEĞİNDEN SÖMÜRÜYORSUNUZ HEPİNİZ UÇAK PİLOTUNUZ GİDİN DAHA GÜZEL İŞ BULUN ÇOK KAZANIN İZMİRLİNİN YAKASINDA DÜŞÜN...

Yorumu oyla      5      3  
Adil ve eşit hizmet anlayışı 1 Ekim 2021 Cuma 20:58

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var Çevre ilçelerin ( köyler dahil ) var olan 90 dk. aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden ; çevre ilçe belediye otobüsleri ( ESHOT ) dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor İzmir BB nin adil ve eşit hizmet anlayışı . Sosyal belediyecilik anlayışı . Toplu ulaşımda merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçelere aktarma hakkı yok. İzmir BB toplu taşımada ayrımcılık yapmadan tüm İzmir’e adil ve eşit hizmet verdiğinde , İzmir BB olarak adil ve eşit hizmet anlayışını geliştirerek emekçilere de eşit ücret ve haklar verebilir . Emekçilerin gömleklerinde ne yazıyor. dikkat ettiniz mi ? “ Ücrette adalet istiyoruz. “ “ Eşit haklar istiyoruz “ İzmir çevre ilçe halkı da kamu malı olan çevre ilçe belediye otobüslerinde ; merkez ilçelerdeki metro , vapur , otobüs , tramvay da geçerli olan ücret ve hakları talep ediyor.

Yorumu oyla      3      5  
izmirli 1 Ekim 2021 Cuma 17:26

inşallah hepiniz kovulursunuz bi doymadınız...

Yorumu oyla      6      3  
hayırdır 1 Ekim 2021 Cuma 13:57

İzmirin güdüdülü sendika agaları çıkmış yine meydana

Yorumu oyla      39      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de oynanmış 'kazı kazan' kartlarıyla dolandırıcılık!
İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, ...
İpotekli tapuda vatandaşı sevindiren karar
Tüketici mahkemesi, ödemesini yaptığı halde tapusunu almayan kişinin açtığı ...
10 yıllık hayal iadeyle bitti!
İzmir Ticaret Odası tarafından 17 Ocak 2012’de 2 milyon 695 bin lira bedelle ...
 
Zamlı boyoz raflarda!
1 Ekim tarihi itibariyle İzmir’de; gevrek, boyoz, poğaça, kumru fiyatlarına zam geldi.
TL mevduata stopaj indiriminde süre uzatıldı
TL mevduatında uygulama süresi dün sona eren stopaj indirimi 31 Aralık tarihine kadar uzatıldı.
KOBİ'lere 23 milyar liralık yeni kredi paketi
KOBİ'lere istihdam, imalat sanayiine 5 ve 6. bölgede yatırım odaklı, 23 ...
 
Dış ticaret açığı ağustosta azaldı
Türkiye'nin ihracatı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 51,9 ...
KDV oranları yüzde 1’e indirildi
Resmi Gazete'de yayınlanan son yönetmeliğe göre yenilenmiş ürün nitelikli ...
Bakan Pakdemirli İzmir'de açıkladı... En acı rapor!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dünyadaki gıda israfının kabul ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva