HABERLER>YAŞAM
17 Nisan 2017 Pazartesi - 17:29

Meslektaşları Aytaç Abla’yı andı

İzmir ekonomi basınının sevilen ismi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi kurucularından gazeteci Aytaç Sefiloğlu vefatının 17. yıldönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki kabri başında anıldı.

Meslektaşları Aytaç Abla’yı andı

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu'nun önderliğinde düzenlenen etkinliğe başta eşi Macit Sefiloğlu ile kızı Dilan Sefiloğlu olmak üzere İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan, ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Anma etkinliğinde gazetecilik meslek kuruluşlarının temsilcileriyle genç meslektaşları, rahatsızlığı nedeniyle 17 Nisan 2000 tarihinde, 40 yaşında vefat eden EBSO Basın Müşaviri, gazeteci Aytaç Sefiloğlu'na ilişkin anılarını, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, “17 yıl çabuk geçti, Aytaç gerçekten İzmir’in en çok sevilen herkesin takdir ettiği biri. Aytaç Sefiloğlu yarattığı kıymetlerle değerli, mesleğe kattıklarıyla değerli. Gazetecilik mesleğinde hep yenilikler yaratan kişi oldu. Sadece muhabirlik değil kendisine özgü televizyon programları da yapardı. Gazeteciliğin dışında kurum halkla ilişkiler konusunda da örnek oldu. Sanayicilerin halkla ilişkiler öğrenmesine de vesile oldu. Aytaç dayanışmacı ve paylaşımcıydı” dedi.

Eşi Macit Sefiloğlu da gelenlere teşekkür ederek, eşi ile ilgili anılarını paylaştı. Sefiloğlu, “Aytaç hep bilgilerini gençlerle paylaşırdı. Mesleğin itibarını her anlamda savunur ve bu itibarın genç nesiller tarafından sürdürülmesi için çaba sarf ederdi” dedi.

EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan ise, “İzmir’de ekonomi muhabirliğinin kimlik kazanmasında büyük payı olan meslektaşımız. Basın Danışmanlığı’na da katkıları olan biri. Bugünlerde herkes ötekileştirdiğini hissediyor. Aytaç Ablanın herkesi kucaklayan bir üslubu vardı” diye konuştu.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, Aytaç Sefiloğlu ile anılarını paylaştı. Sefiloğlu'nun müthiş bir haberci ve önemli bir bilgi kaynağı olduğunu belirten Dikmen, “Kendisi ile çok önemli çalışmalara imza attık. Avrupa ve Asya'ya yayın yapan bir radyo programı hazırlıyordum. Kendisi ile İzmir ve Ege ekonomisiyle ilgili neler yapacağımızı konuşurduk. O yayına önemli katkılarda bulunurdu beni yönlendirirdi. Ekonomi haberciliğinin gelişmesinde büyük katkıları oldu. İzmir ekonomisinin geniş alanlarda duyulmasını sağladı. Kendisine 'kaynağım' derdim. Çok iyi bir gazeteciydi. Sevgiyle anıyorum” diye konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu da, Sefiloğlu'nun çok zarif ve saygılı bir insan olduğunu aynı zamanda çok da iyi bir gazeteci olduğunu vurguladı. Göçmenoğlu, Sefiloğlu'nun nedenle aradan 17 yıl geçse de unutulmadığını kaydetti.

 
Manisa'da oy fotoğrafını çeken 11 kişiye ceza kesildi
 
Başkan Gönenç’ten Adviye Öğretmen’e ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teos Marina'da ilk yardım eğitimi
İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos Marina'da, Göztepe Yelken Şubesi ...
'Terzi Aynur'un hikayesi: Kırmızı olsun 5 lira fazla olsun!
İzmir'de Romanların yaşadığı Tepecik Mahallesi'ndeki "Terzi Aynur"un diktiği ...
Dokuz Eylül’den muhtaç çocuklara yardım eli
Dokuz Eylül Üniversitesi, korunmaya muhtaç çocuklara yardım elini uzattı. ...
 
Ünlü sanatçı baygın bulundu, yoğun bakımda
İbrahim Erkal,Maltepe’deki evinin otoparkında baygın halde bulunarak hastaneye ...
İzmir'de pedaller sağlıklı yaşam için döndü
İzmir'in Bergama İlçesi'nde, Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle "Pedallarımız ...
Alaçatı'da büyük şölen yarışmalarla sona erdi
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği ve dört günde 200 bine yakın ziyaretçiyi ...
 
Büyük şölen: Türkiye Alaçatı'ya akın etti
Çeşme Belediyesi’nin bu yıl 8. kez düzenlediği Alaçatı Ot Festivali’ne ...
Engelliler için İzmir'den Ankara'ya yürüyor
Buca Dağcılık Kulübü Üyesi Olcay Yersel, engellilerin sorunlarına dikkat ...
Ünlü oyuncu denize daldı, çöp topladı!
Oyuncu ve komedyen Ata Demirer, Muğla'nın Bodrum ilçesinde dalgıçların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva