HABERLER>GÜNCEL
13 Ağustos 2017 Pazar - 19:21

Meral Akşener yeni parti kuruluşunu erkene çekti

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, parti kuruluşu için 26 Ekim’e kadar sürecek olan uyum yasalarının tamamlanmasını beklemeyi planladıklarını, partinin Kasım başında kuruluşunun açıklanması niyetinde olduklarını söyledi.

Meral Akşener yeni parti kuruluşunu erkene çekti

Bursa'ya gelen Meral Akşener, geçen 6 Ağustos'ta araştırmacı- yazar Servet Somuncuoğlu için düzenlenen anma programı çıkışında bir grubun saldırısına uğrayan MHP eski il başkanları Yüksel Yılmaz ve Hasan Toktaşı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Akşener, bunun menfur bir saldırı olduğunu belirterek, "Bunlar hakkında bir tek şey söyleyebilirim; Çirkinlik her zaman yenilgiye yol açar" dedi.

Gazetecilerin yeni parti hakkındaki soruları üzerine Akşener, 1200 arkadaşıyla istişareler yaptığını ve oradan bir karar çıktığını belirterek, 20 Haziran'da kongreyle ilgili mahkemenin kararıyla bütün yolların tükenmesi üzerine milletin merkezinde bir siyasi oluşuma karar verildiğini söyledi. Daha sonra toplumun değişik kesimleriyle kanat önderleriyle de istişareler yaptığını anlatan Akşener, şöyle devam etti:

KASIM AYINI İŞARET ETTİ
"Ümit Özdağ hocamla beraber yürüme kararı aldık. Koray Aydın bakanımızla da istişareler neticesinde bir yola doğru girmiş durumdayız. Bizim bu oluşumu hayata geçirme ile ilgili kararımız kesinleşmişti. Bunlar ilgili çalışmalar başlatmıştık fakat yepyeni ve bizim karşı olduğumuz bir cumhurbaşkanlığı düzenine geçiliyor. Sonuç itibarıyla fiili bir durum.Uyum yasalarının 26 Ekim'e kadar çıkması gerekiyor. Onu bekleyip, biz bu çalışmaları yapıp oluşumu Kasım ayında açıklamak gibi bir kararımız vardı" dedi.

Fakat bu süreçte ilginç bir şey olduğunu kaydeden Akşener, "FETÖ terör örgütün elebaşı bir fotoğraf çektirdi. O fotoğrafta sadece ayakkabılarıyla seccade olması dışında, her şeyi kabalist sistem üzerinden okumamız gerekiyor. Türkiyede demek ki pek çok İslam dışı anlayışlara sahip bu tip, koca soru işaretlerinin bulunduğu anlayışın ortaya çıktığı bir dönemdeyiz. 11 sayısının olduğu görüldü. Bunun neye tekabül edeceğini de bilemeyiz. En azından ben şunu bilerek, sempatizanlarına, bağlılarına üzerimizden bir umut mesajı vermek için her terör örgütünün böyle düzenekleri vardır. Bu PKK'da da bu tür başka alanlarda da mevcuttur. Ben de çok tecrübeli bir insanım. İçişleri Bakanlığı yaptım bu örgütlenmelerle mücadele etmiş bir insanım bu şaibelere soru işaretlerine meydan vermemek üzere biz mümkün olduğunca erkene aldık parti kurma çalışmalarını" dedi.

TÜZÜK VE PROGRAM
Yeni partinin çalışma düzeni hakkındaki planlarını da anlatan Meral Akşener, Türkiye’de bugüne kadar kurulmuş olan hiçbir siyasi partide olmayan tüzük ve program üzerine çalıştıklarını söyledi. Akşener, "Ben sizinle konuşurken masanın başında hazırlık yapan arkadaşlarımız var. Her konu başlığı üzerinde çalışan yüzlerce arkadaşımız var. Örneğin sağlık başlığı üzerinde çalışan 150 kişi var. Çok bütünlüklü bir çalışma yapılıyor ve bunlar bir araya toplanacak" dedi.

Erken seçim konusunu da değerlendiren Akşener, "Keşke olsa ama beklemiyoruz. Eğer Ak Parti’nin bugüne kadarki reflekslerini okuyan bir siyasetçi olduğumu düşünürsek en erken seçim 2018 Mayıs ayında olur. Bu benim öngörümdür ama Ak Parti tanıyan birisi olarak öngörümdür. Bu seçim ise Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olur" dedi. (DHA)

 
İran açıkça meydan okudu! 'Amerika'ya ölüm'
 
Erdoğan'dan flaş Kılıçdaroğlu açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maçka'da büyük operasyon! Böyle geldiler...
Trabzon'un Maçka İlçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırında ...
Şehidin eşi bu talepte bulundu...
Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarıyla sıcak temasta ...
İzmir’de ataması yapılmayan öğretmen paylaşım yaptı ve...
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’ni bitirmesine rağmen ataması yapılmayan ...
 
Üvey annesi bu hale getirmişti! Öz annesi...
Karabük’te dün tutuklanan üvey anne 26 yaşındaki Fatma A. tarafından dövülerek ...
İzmir'de yol kenarında kadın cesedi: Başında dayak izleri var!
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, yol kenarında bir kadın cesedi bulundu. Jandarma ...
İzmirliler dikkat: Otobüs güzergahlarına yeniden tramvay ayarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım çalışmalarını sürdürdüğü Konak Tramvayı ...
 
Bayram öncesi rezervasyonlarda patlama!
Ayvalık, Ören, Akçay, Altınoluk, Güre ve Zeytinli gibi Kuzey Ege'nin önemli ...
Sadece 12 yaşında İzmir'in gururu oldu!
Müzik yeteneği 4 yaşında keşfedilen Nehir Özzengin, "Uluslararası Ischia ...
İzmir'de dehşet: Annesine bıçakla saldıran genç yakalandı
İzmir'in Konak İlçesi'nde, birlikte yaşadığı annesine bilinmeyen nedenle ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva