HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2020 Cuma - 11:31

Menemenliler Cumhuriyet Bayramı’nda tek yürek oldu

Cumhuriyet’in 97’nci kuruluş yıl dönümü, Menemen’de coşkuyla kutlandı. Koronavirüs salgınının gölgesinde yapılan ancak coşkusu tüm Menemen’e yayılan kutlamalarda, Menemen Belediyesi hizmet binası başta olmak üzere kentin dört bir yanı binlerce Türk bayrağı ve Atatürk resimleriyle donatıldı.

Menemenliler Cumhuriyet Bayramı’nda tek yürek oldu

Menemen’de 28 Ekim tarihinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunum töreni ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim sabahı Menemen Hükümet Konağı önünde gerçekleşen resmi tören ile devam etti. Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yanı sıra Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Eray Ercan,  Cumhuriyet Savcısı Uğur Gündoğdu’nun da hazır bulunduğu tören yapılan konuşmalar ve kutlamalarla son buldu.

Çocuklardan “Biz Cumhuriyetiz” resim sergisi
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy daha sonra önce Cumhuriyet Meydanı’nda yapılmasına karar verilen ancak daha sonra yağmur muhalefeti nedeniyle İnönü Kültür Merkezi’ne alınan “Biz Cumhuriyetiz” Resim Sergisi’ne katıldı. Çocukların gözünden Cumhuriyet’in anlatıldığı, birbirinden renkli resimlerin olduğu sergi Menemenlilerden de yoğun ilgi gördü.

Bakırçay Üniversitesi Menemen Yüksekokulu Bowling Salonu’nda düzenlenen Bowling Turnuvası’na Başkan Aksoy ve eşi Dilek Aksoy’un yanı sıra çok sayıda Menemenli genç de katıldı. Hep birlikte bowling oynanan turnuva renkli görüntülerin oluşmasına vesile oldu.

Şarkılara hep birlikte eşlik ettiler
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97 yılı dönümü kutlamaları kapsamında Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Menemen Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konserine katılan Başkan Aksoy, burada söylenen şarkılara diğer katılımcılarla birlikte eşlik etti. Kahramanlık şarkıları ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiren koronun ardından sahneye çıkan Menemen Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kursiyerleri sergiledikleri zeybek gösterisiyle büyük alkış topladılar.

Başkan Aksoy: “Her zaman ‘Yaşasın Cumhuriyet” diye haykırmaya devam edeceğiz”
Konser öncesinde bir konuşma yapan Başkan Aksoy, “Türk ulusunun adını, varlığını tüm dünyaya ispat ettiği 29 Ekim’i bu yıl maalesef Covid-19 salgını nedeniyle kısıtlamaların gölgesinde kutluyoruz. Emperyalizme karşı, büyük devletlere karşı verilen mücadelenin sonuçlandığı günlerdir 30 Ağustos ve 29 Ekim” dedi. Aksoy, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü vardır: ‘Bir gün eğer benim sözlerim bilimle ters düşerse o zaman bilimi seçin’ der. Kendisi o kadar büyük bir devrimci, o kadar büyük bir devlet adamı ki, kendi düşüncelerinin bilimle çeliştiği noktada dahi bilimi takip edin diyor. Türk milleti olarak bugün bizim de arkasından gitmemiz gereken şey Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu bu mirastır. O miras ilimdir, irfandır. Cumhuriyet kul olmaktan millet olmaya, özgür bireyler olmaya geçiştir aslında. Siyasi kimliğiniz ne olursa olsun, alt kimliğiniz ne olursa olsun eninde sonunda herkes bu ülkenin birinci sınıf yurttaşıdır. İşte Cumhuriyet bu düşüncenin teminatıdır. Bu yüzden bugün çok önemli. Biz her zaman haykırmaya devam edeceğiz: Yaşasın Cumhuriyet diyeceğiz, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyeceğiz, yaşasın Atatürk devrimleri diyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konvoya Menemenliler bayraklarla eşlik etti
Konserin ardından oluşturulan konvoyla Menemen’i dolaşan Başkan Aksoy ve beraberindekilerin coşkusuna Menemenli vatandaşlar da ellerinde bayraklarla eşlik ettiler. Konvoy ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na varan Serdar Aksoy, burada kısa bir konuşma yaparak Menemenlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

“Kuva-i Milliye Destanı” sahnelendi
Cumhuriyet Bayramı kutlama programı akşam İnönü Kültür Merkezi’nde Menemen Belediyesi Tiyatrosu(MEBET) tarafından sahnelenen “Kuva-i Milliye Destanı” adlı oyunun sahnelenmesi ile son buldu. Çok sayıda Menemenlinin izlediği oyunun sonunda sahneye çıkarak oyuncuları tebrik eden ve çiçekler veren Başkan Aksoy, Cumhuriyet Bayramı’nı daha sağlıklı günlerde daha coşkuyla kutlama temennisinde bulundu. 

 
Bornova’ya yeni bağlantı yolu
 
İzmir'in 22 yıllık raporu: 407,4 ton atık pil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’ya yeni bağlantı yolu
Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir ...
Karaburun'da üreticiye 29 Ekim hediyesi
Karaburun Belediyesi’nin yarımadadaki tarımsal ürünlerin üreticilere daha ...
Evi hasar gören aileye Büyükşehir’den yardım eli
İzmir'in Bayraklı ilçesinde yamaçtan kopan kaya parçalarının evlerine ...
 
Kızılçullu gençleri Buca’nın ürünlerini dünyaya tanıtacak
Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin dünya şampiyonu öğrencileri, Buca’nın ...
Narlıdere’de ‘online’ Cumhuriyet coşkusu
Narlıdere Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümünü ‘online’ ...
Başkan Kırgöz’den üreticiye destek
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Dikili'de kendi bölgelerinde en iyi ...
 
Kınık'ta Cumhuriyet coşkusu
İzmir'in Kınık ilçesinde Cumhuriyetin 97.yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Balçova’da muhteşem Cumhuriyet coşkusu
Balçova Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Korteji'nde vatandaşlar ...
Bayraklı'da 'Ayak Tenisi Turnuvası' sonuçlandı
Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva